Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem se dozvěděla diagnozu, že náš pejsek - 13 let - má rakovinu sleziny. Nevíme, zda operace pomůže, nebo ne. Hledáme proto veterináře, který je velmi-velmi dobrý, nejde jen po penězích (operovat za každou cenu a přitom ví, že je to na nic). Nechceme to naše chlupatý zlatíčko zbytečně trápit, ale chceme ji zachránit - alespoň o rok či dva. Loni mi umřela její dcera na rakovinu a při včasné péči měla šanci. Lékař nic nepoznal i když ji nebylo dobře. Já blbec jsem věřila. Je tu někdo takový, kdo je opravdu dobrý? Pokud možno v Praze. Díky za dobré rady.
Neni rakovina jako rakovina. U nektere ma pacient na vyleceni velkou sanci, u nektere mizivou. To je bohuzel i vas pripad, prodlouzeni zivota o rok az dva je dle studie nerealne www.vetweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=3337. Take jsem si to prozila a momentalne i prozivam. Prvni pripad me poucil, takze podruhe ceka moje zvire jen jedina lecba - posledni injekce. Vic ji trapit nenecham. A pozor na veterinare, nekteri tahaji cloveku penize z kapes do posledni chvile, i kdyz zvire uz davno melo byt utraceno. Bohuzel taktez vlastni a na vice zviratech opakovana zkusenost.
Díky za starost, náš pejsek - fenečka - je již po operaci a vypadá to, že má naději.
Už se zotavuje a je spokojená. Měla tak ohromný nádor, že i lékař se setřičkami to ještě neviděli! Našli jsme lékaře, který je opravdu dobrý a schopný. Bylo to za 1sekundu dvanáct. Ten předchozí lékař nám řekl, že si mám operaci rozmyslet
), ten druhý, že jde o hodiny! A měl pravdu, ten nádor jí ztlačoval všechny orgány v těle. Teď má figuru jak nějaká manekýnka
a ta ji už zůstane, protože má zákaz všech granulí, a různých psích mlsek, protože ty jsou právě nebezpečné - rakovinotvorné! Takže chudinka malá bude papat už jen hovězí či vepřové masíčko.
Kuřecí a krůtí maso je taky hnůj
Bohužel! Platí to i pro lidi. Samozřejmě pokud to není domácí chov a víte co do nich cpete. Ale kupované je horor a proboha nejezte nikdo "křehčené" maso!
Tak snad už ten náš chlupáček dožije dlouhé a klidné stáří a totéž přeju všem zvířátkům na této planetě.
PS: přeju totéž i hodným lidem.
Tak to je radostná zpráva. Ať máte z ní jen radost, holt ji budete dělat dietu, hlavně,že to dobře dopadlo.
Lékař i selský rozum. Každého druhého pejska co znám, tak má problémy s rakovinou. PROČ? Od té doby, co jsou granule, je to jak epidemie. Jsou tam samá barviva, éčka, stabilizátory, emulgátory,... - vše co má vydržet dlouho je víceméně nezdravé.
Většina lékařů vám samozřejmě řekne, že granule jsou to nejlepší, co můžete dát svému miláčkovi, ale... Je to jen obchod. Neberou ohled na lidi ani na zvířata. Všimněte si, že ve vašem okolí každý kdo je nemocný či zemřel, tak většinou na rakovinu. PROČ? Samá chemie a stres. Bohužel. Je to můj názor, ale myslím si, že ne úplnfě zcestný. Jednu z hlavních rolí zde hraje samozřejmě i genetika.
Můžu Vám na vnitřní poštu poslat kontakt na pražskou veterinární kliniku - doporučuji paní doktorku Dagmaru Minaříkovou. Dále doporučuji přípravek OVOSAN, který narušuje obal poškozených buněk a ty potom tělo vyplaví.
Nám operovali psíka loni v Horoměřících, ale nešlo o rakovinu. Operoval ho veterinář Čučka, ale ten tam již nepracuje, byl také v televizi. Třeba ho najdete na netu, byl ochotný a richtovný. Jinou zkušenost nemám. PT /stařenka/
Bylo by fajn, kdybyste více mysleli na pejska, než na sebe, na to, že budete bez něho. Teď mi na tuto diagnozu umírala kamarádka. Strašné, strašné, strašné!
Neměla žádnou sílu. Kdyby ji měla, určitě by to zkončila sama. Nikdy nemůžete vědět, jak strašlivou bolest ten druhý má.
A zvláště u pejska, který i při té největší bolesti zavrtí ocáskem a rozzáří se mu oči, když vás uvidí. Tak jsem přišla o 15ti letou kníračku. Nechtěla jíst, dávala jsem jí z ruky a jednou ráno jsem věděla, že to je konec. Šla se mnou ven nerada a já jsem poznala, podle toho jak šla, jak držela tělo, uši, ocásek, že má strašnou bolest a že nezaslouží to trápení jen proto, že se s ní nedokážu rozloučit.
A sestra řekla: Neplačte, děláte jí službu. Měla s vámi krásný život. A vy s ní.
Zapomněla jsem napsat, že psinečka měla nádor v místech jater a ten ji prorůstal do zádíček. Měla zádíčka taková šišatá.
doplněno 10.03.10 17:19:
Presne tak. Clovek si to musi vyzrat az do konce, zvire nemusi. Z vlastni zkusenosti bych se onkologicky nemocne zvire uz nepokousela lecit. Mela jsem kocku s nadorem na mlecne zlaze, 2 operace behem 6 mesicu, za 14 dni po druhe operaci byla utracena, metastazy v plicich, kvuli kterym se ji uz spatne dychalo, odmitala jist. Ted mam pro zmenu take kocku s nadorem na mlecne zlaze a operovat ji uz nenecham. Krom toho ma astma a selhani ledvin uz rok. Necham ji v klidu dozit a az uvidim, ze je to spatne, ze odmita i jidlo, po kterem se mohla utlouct, dostane posledni vcelicku.
naše 13ti letá šeltie měla rakovinu hrtanu, v Brně nás sama lékařka upozornila, že operace v tomto věku je nejistá a že pejskovi nejvíc pomůžeme když ho necháme uspat. Do ničeho nás netlačila, pes dostal léky od bolesti na 1 měsíc a za ten čas jsme se měli rozhodnout.Dva týdny to byla pohoda, dokonce se i nažral ale pak se začal dusit a to byl okamžik, kdy jsme se museli rozhodnout. Je to sice hrozné ale lepší než umírat v bolestech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.