Nejste přihlášen/a.
Ahojky, přečetla jsem pár knížek před chovem činčil, ale naše činčili jsou trochu jiné. Neradi sedí na dřevu a nejraději si sedají na studenou klec. Všude se píše, že nastydnout. Je možné, že jim to nevadí? V pokoji je 23 stupnu, maji studene nohy, ale stále mi sedí na ty kleci a přímo ty studená místa vyhledávaji a mají ledové nohy
Dále mi vůbec nepapají čerstvou potravu, mají rádi jen granule a sušené jablíčka atd. Vím, že je každé zvíře jiné, 30 let jsem chovala morčata
Zajímá mě Vaše případná osobní zkušenost ![]()
Díky moc za pomoc.
ta na fotce je tvoje? ta je kráááásnáááá... My mame dve, pry holku a kluka. rekli nam ze jim je 8 mesicu ale vypadaji dle me na 2 roky :/ jedna stala 140 euro, coz mi prislo dost. Musim se podivat kolik stoji v Praze
) jsem zvedava, dekuji moc za pomoc...
Dekuji za odpoved. Pruvan urcite nemaji, ale jsou v pokoji kde je cca 23 stupnu. Hlavne jsem se ptala proto, protoze chovatele ne toto upozornuji, z ejsou haklivy na studeny nohy a muzou umrit. Tak nevim, radsi jim zatopim
Listi z vetvicek? zkusim ![]()
Né jen listí z větviček,ale celé větve. Napřed oberou lupení a pak se s chutí pustí do kůry. Jsou to hlodavci, tak se při tom aspoň zabaví a nevymýšlejí, kde by se dal prokousnout nějaký kabel nebo plast.
Jo a nevěřte pohádkám z knížek, kde se píše, že činčily nepotřebují vodu, protože ve skalách kde původně žily voda nebyla a tak dokáží hospodařit s vodou z potravy. Pijou jako každý normální zvíře.
Náš jak nemá napáječku plnou, tak ji urve z klece a hodí na zem abysme si všimli že je na suchu ![]()
Jasne
to chapu ze ne jen listi z vetvicek, ale cele vetve. Jen jsem se divila, protoze jsem se k teto info nedostala, spis jsem ji prehledla. Jojo, hlodavecci
Vcera jsem je omylem posunula k zavesu a skoro cely si ho nahrnuli dovnitr a rozkousali
haha je s nima sranda. Jen kdyz je pustim aby behali, jeste se mi nikdy nevratili do domecku
Moji delaji to, ze z komletniho krmiva si vyberou to co jim chutna a kdyz je pulka pryc a uz to nechteji, vyhazou to na dno klece ![]()
no jo potvory, ja pak mam pri cisteni klece kilo granuli v kosi... sviňuchy
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.