Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s Čincilou

Od: siera* odpovědí: 9 změna:

Ahojky, přečetla jsem pár knížek před chovem činčil, ale naše činčili jsou trochu jiné. Neradi sedí na dřevu a nejraději si sedají na studenou klec. Všude se píše, že nastydnout. Je možné, že jim to nevadí? V pokoji je 23 stupnu, maji studene nohy, ale stále mi sedí na ty kleci a přímo ty studená místa vyhledávaji a mají ledové nohy :( Dále mi vůbec nepapají čerstvou potravu, mají rádi jen granule a sušené jablíčka atd. Vím, že je každé zvíře jiné, 30 let jsem chovala morčata :) Zajímá mě Vaše případná osobní zkušenost :)

Díky moc za pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ahoj. Jestli ty studená místa vyhledávají, tak jim může býtt třeba vedro. Jo, a ovoce, zeleninu atd. činčilám nedávej, protože by mohli mýt průjem. Ale to sušené jablko snad nevadí. :)
Zkušenosti s Čincilou
siera*
hodnocení

ta na fotce je tvoje? ta je kráááásnáááá... My mame dve, pry holku a kluka. rekli nam ze jim je 8 mesicu ale vypadaji dle me na 2 roky :/ jedna stala 140 euro, coz mi prislo dost. Musim se podivat kolik stoji v Praze :)) jsem zvedava, dekuji moc za pomoc...

Zkušenosti s Čincilou #2
ahoj, ta na fotce není moje, ale ta pod tímto textem ano. :) Jednou jsem vyděla šedou činčilu za 700,- kč a bílou za 1000,- kč. Jo, a ty na tom tvým obrázku jsou taky hezké. :)
doplněno 13.11.12 16:30: :)
Zkušenosti s Čincilou #3

Taky mi došlo. proč lezou na klec. V přírodě se snaží být nad terénem aby včas vděli blížící se predátory. Je to prostě pud. Dejte mu pod strop klece poličku na kterou se vejde. Určitě se na ní uvelebí a bude mít nohy v teple :)

hodnocení

2x
Spíš než na teplo nebo zimu jsou ty potvůrky háklivý na průvan takže jestli se mají chuť válet po studeným ať sí leží. Konec konců mají nejlepší kožich široko daleko ;) Co se týče žrádla tak to s ovocem nepřehánějte mají sníženou schopnost štěpení cukrů a tak když budou na sladkým můžou se údajně promlsat až k cukrovce. Náš miluje rozinky ale nejvíc ho baví trhat listí z větviček.
siera*
hodnocení

Dekuji za odpoved. Pruvan urcite nemaji, ale jsou v pokoji kde je cca 23 stupnu. Hlavne jsem se ptala proto, protoze chovatele ne toto upozornuji, z ejsou haklivy na studeny nohy a muzou umrit. Tak nevim, radsi jim zatopim :) Listi z vetvicek? zkusim :)

Né jen listí z větviček,ale celé větve. Napřed oberou lupení a pak se s chutí pustí do kůry. Jsou to hlodavci, tak se při tom aspoň zabaví a nevymýšlejí, kde by se dal prokousnout nějaký kabel nebo plast.

Jo a nevěřte pohádkám z knížek, kde se píše, že činčily nepotřebují vodu, protože ve skalách kde původně žily voda nebyla a tak dokáží hospodařit s vodou z potravy. Pijou jako každý normální zvíře.

Náš jak nemá napáječku plnou, tak ji urve z klece a hodí na zem abysme si všimli že je na suchu :)

siera*
hodnocení

Jasne :) to chapu ze ne jen listi z vetvicek, ale cele vetve. Jen jsem se divila, protoze jsem se k teto info nedostala, spis jsem ji prehledla. Jojo, hlodavecci :) Vcera jsem je omylem posunula k zavesu a skoro cely si ho nahrnuli dovnitr a rozkousali :) haha je s nima sranda. Jen kdyz je pustim aby behali, jeste se mi nikdy nevratili do domecku :(

Moji delaji to, ze z komletniho krmiva si vyberou to co jim chutna a kdyz je pulka pryc a uz to nechteji, vyhazou to na dno klece :)

no jo potvory, ja pak mam pri cisteni klece kilo granuli v kosi... sviňuchy :))

siera*
hodnocení

ja vim, pisu s chybama, ale casu malo :( tak pardooooon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]