Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes skáče po dveřích jak odnaučit?

Od: wrtulka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

máme rok a půl starou fenku beagla a snažíme se jí odnaučit jeden zlozvyk - skáče po dveřích. Nebo resp. předními packami se na ně staví ať venku že na nás kouká přes sklo, nebo ve vnitř ..prostě asi má komplex že je malá :-D A nebo když chce dovnitř/ven tak taky.. nemůže počkat musí skákat..Zkoušeli jsme povel "dolů" ošklivě.. i jí sundáme když jí u toho chytnema ale stejně to dělá. Jde o to že hlavně ty venkovní dveře jsou od ní jak prase:(

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Stačí averzivní terapie nepříjemným zvukem, pokud někdo zůstane doma a praští plechovkou hřebíků, jakmile to udělá nebo na dveře zabudovat alarm, který začne houkat, ten můžete po pár pokusech hned odmontovat, zabere to poměrně brzo.

stafan*
hodnocení

0x

Pomůže jedině proutek. Tenký liskáček atd. Skočí, tak švihnout a povel fuj, nesmíš...Chvilku to bude trvat ,ale odučí se. Určitě mne někteří budou obviňovat z týrání zvířat ale je mi to fuk.

wrtulka*
hodnocení

No mlátit proutkem ani ničím jiným ji nebudeme to je proti mému přesvědčení.. nicméně rozumím že by mělo po tom co udělá tohle přijít něco nepříjemnýho ať už je to třeba zvuk nebo i obojek s vodou? Pomohl by?

hodnocení

0x

Bíglíci jsou sice milí, ale poněkud hlubkaví. Promeškali jste okamžik návyku, který je u každého psa velmi důležitý. Mám psa chytřejšího (a kamárádí se s několika bíglíkama), ale ten si prostě řekl o bydlení v domě. Nyní jsme spíš ve stádiu pokládání otázky: Už jdeš domů? ;)

papene*

;)Asi tak nějak?

Pes skáče po dveřích jak odnaučit?
ooouuu

Prostě bíglíci *haha*

wrtulka*
hodnocení

Jo jo asi takhle nějak :-D

wrtulka*
hodnocení

No jenže my ji nemáme od mala - my jí máme až od roku a měsíce a to tohle už dělala..Ona jako nechce bydlet v domě.. ona tohle dělá jak jde dovnitř tak i když chce ven..prostě jak je mrňavá tak asi proto nebo nevím ..:(

putzi*

to není výškou, to je prostě zlozvyk. Musíte ji trpělivě hlídat, jak už vám tady radili a když bude chtít skočit na dveře, něčím za ní praštit, aby se lekla, třeba tou plechovkou s hřebíkama nebo něco jiného vymyslet, co dělá rachot. Když se lekne, příště si to rozmyslí. Taky zkuste ji předeběhnout , počkat u dveří a až příjde, dát ji povel sedni a čekej. Když poslechne, pořádně pochválit a odměnit a pak ji pustit dveřmi ven nebo dovnitř. Zkuste být u dveří dřív než ona. Vše je totiž o poslušnosti.

zdenca*
hodnocení

0x

Dobrý den,

s některými názory co tu padli moc nesouhlasím.Podle mě se pes má cvičit pozitivní motivací.A je to tak nejlepší.

Zlozvyk bych odnaučovala dvěma způsoby záleží který zabere : 1.pokud uvidíte že fenka kouká po dvěřích a dává jasné signáli že se na ně vrhne,budte připravení jí odvolat např. na hračku nebo pamlsek a moc chválit když přijde a nevrhne se na dveře.K tomu pak můžete přidat i povel dolů...

2.další možností je že vždy když si fenka na dveře stoupne okamžitě jí odstrčte a stoupněte si místo jejího výhledu nebo když si fenka stoupne na dveře a je s vámi v místnosti zareagujte okamžitým odchodem z místnosti "(Jméno fenky, já jdu ... ) říkejte to nahlas a hlasem co slibuje že když pude s vámi bude něco zajímavého když se k vám přidá okamžitě jí pochvalte a dejte mlsku.

Třetí možnost je asi nejednodduší a to že bych na dveře pověsila nějaký závěs či žaluzie aby přes ně fena nemohla vidět :))

miley002*
hodnocení

0x

My máme 3 psy a dělaj nám to taky .Teda jenom dva psy vlastně.Občas to udělá i ten třetí.My máme 1 psa doma a dva psy venku.Ti dva psi to dělají,protože chtějí si hrát s tim, psem co máme doma.Ten co je doma a někdy venku tajk když je venku,skáče na dveře jen když už chce jít domu a když je doma,skáče na dveře že chce jít na záchod (ven).Máte venku ještě nějakého psa?Tim pádem chtějí bejt spolu.Jeli ten váš pejsek doma a skáče např.1 za půl hodiny a nebo 1 za čtvrt hodiny,chce se mu / jí na záchod.

wrtulka*
hodnocení

Ne my máme jen jí samotnou. A dělá to spíš když je venku a vidí nás že jdeme ven tak z radosti skáče na dveře jako abysme už šli...Nebo že se chce podívat co děláme, nebo tak. Prostě spíš to dělá jak je venku směrem dovnitř. Uvnitř to dělá jen když jí nesu žrádlo - takže jdeme ze zádveří směrem ven tak jí nějak nedochází že když skočí na dveře že se zavřou a já nemůžu ven ani ona :-D dělá to jakoby z radosti mi to připadá .. že si nemůže pomoct.. No a nebo když jí vůbec vezmeme dovnitř - do obýváku tak to dělá když chce ven/na záchod to chápu..Jako já asi chápu všechny ty její důvody.. ale ty dveře pak trpí :(

raadek*
Zkuste to Wrtulko s domacim vodnim rozprasovacem. Striknout na cumacek, kdyz je oprena o dvere. Z 90% to pomuze. R.
marenka*

V tomhle případě mi rozprašovač nepřijde jako šťastný nápad.*nevi* Pokud použiju tohle řešení, je to pro odrazení psa od nějakého cíle. Takže když mi pes napadá cyklisty za jízdy, stříknu a pes si to spojí. Chtěl jsem běžet za cyklistou, stalo se něco nepříjemného,příště za ním nepoběžím. Ale tady je cíl pejska jít za pánečkem, jít domů nebo ven, není jeho cílem poškrábat dveře.. Takže ho neodradím od škrábání dveří, ale od něčeho úplně jiného. Nemluvě o tom, že já na své dva psíky nikdy nepoužila ani nepoužiju jakýkoliv rozprašovaš,elektrický obojek, trest. Mezi mé výchovné metody patří slovo fuj,nesmíš a co děláš *smich*. Nemám s nimi žádný problém, nešvary ze štěněcího a pubertálního věku jsou pryč a byt i naše nervy jsou v naprostém pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]