Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého psa, velkého, moc hodného

Od: hanasla odpovědí: 67 změna:

A ještě aby neměl moc dlouhou srst, mohl být občas v bytě, nekousal a neútočil.

67 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jako nejhodnější pes přiměřené velikosti mi do bytu přijde zlatý retriever. Pokud Vám ale vadí chlupy, tak zkuste místo něj labradora.

myse*

měli jsme labradorku - tudíž hlasuji pro ni! ale pelichá taky a chlupů je hodně z každého psa. Prý snad nelínají jenom pudli a ty já teda nemusim...

ted máme chodského psa-fenku - ale jenom venku. Je to bezva zvíře, ale velice aktivní!

Co se chlupů týká, tak nelínají naháči, nebo yorkshirští teriéři, ale ti zase neodpovídají požadavku tazatelky co do velikosti.

dejavu*
hodnocení

3x

Doporučuji už prověřeného dospělce, zde je k mání úžasná povahově Kerynka a Týna utulek-decin.estranky.cz/...

michala*
hodnocení

2x

Co třeba Německou dogu? Naší Sáře bude v květnu 5 let :) Minulý rok s námi byla v Chorvatsku u moře. Přítel s ní chodil na cvičák, takže je opravdu vycvičená, poslouchá, miluje lidi, k malým dětem se chová fantasticky :)

michala*

Ještě přikládám fotku naší Sáry gratulanta :)

Jakého psa, velkého, moc hodného
dagry*

Jéééé ta je krásná *pusa**tanec*Černo-bílé zbarvení je nádherné.

horsik*

oprqvdu moc hezká i zbarvením fe´šanda :D

hanasla
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale máme malou zahrádku a něm. doga by ji zabrala celou*smich* Vím, že je to milé zvíře a moc hodné, ale myslela jsem něco sice většího, ale zase ne tak moc. Naproti jsou ubytování němci, mají návštěvu s něčím takovým, ale nemám se jich jak zeptat, co to mají. Vypadá to jak fakt německá doba, ale velké asi jako labrador.

alf*
hodnocení

2x

co se chlupů týče, tak je to úplně jedno, snad leda naháč by byl v pohodě. I po letech nacházím v autě bílé chlupy bígla kterého jsem jednou jedinkrát vezl pár kilometrů. To samé platí o rase, pes bude takový jak si ho člověk vychová, stejné fotky dal @jabraka s vlkodavem bych našel já s rtw. Známá musel dát pryč jezevčíka, útočil jí na děti. A do bytu bych volil něco do velikosti třeba toho bígla

dejavu*
hodnocení

2x
Dobrý den,
vybrala jste si labradora, je to moc milý pes, ale: co se labradora týče, velmi dobře vybírejte, bohužel, český chov je zdevastován nejen dyspaziemi končetin těchto psů, kdy, pokud nechcete investovat statisíce do endoprotéz vám zbyde pouze invalidní vozík nebo psa utratit již v ranném věku, ale chov je poznamenán i povahovou nevyrovnaností, kdy se začali vyskytovat enormně nezvladatelní a agresivní jedinci i mezi tímto plemenem, pozor tedy na tyto dvě skutečnosti. Bohužel, místo, aby na to chovatelé reagovali pečlivějším výběrem povahy a odlehčením plemene, pěstují vepřadory a na povahu se hledí jen velmi symbolicky.
Neopomeňte taky to, že je to pes lovecký. V současnosti provádím měření ztracených zvířat během posledního půl roku a toto plemeno suverénně vede, předčilo dokonce bígly, známé to útěkáře. Bohužel, jeho návratnost tak dobrá není.
Pokud byste chtěla již prověřeného labradora klidnější povahy, podívejte se, jací jedinci jsou k dispozici v různých útulcích. Pěkně pohromadě je nadete zde: retrivri.estranky.cz/...

jabraka*
hodnocení

1x

A co takhle irského vlkodava.Fena,roční ,je to velmi klidné zvíře,má rádo děti a přátelské ke každému.Absolutně neagresivní.

JABRAKA

Jakého psa, velkého, moc hodného #2
hanasla
hodnocení

Ježiši, zase tak velkého ne. Myslela jsem něco jako zlatý retrívr, ale ten má děsně chlupů. Byla bych otrok v domácnosti. Už jsme měli vlčáka , byl v bytě jen přes noc, ale každý den vysávat a vytírat, aby to aspoň trochu vypadalo, není moje hoby. Na stáří byl agresivní, tak chci hodného. Nicméně děkuji moc.

Žere všechno, velmi má ráda malé děti. :D

ar*
hodnocení

1x

Já myslím ,že nejlepší je mrknot na netu na psí plemena ,které se vám bud líbit (každý má jiný vkus) a jaké podmínky potřebuje. Dobráka můžete vychovat i z pitbula a neurotika z čivavy. Ono i když se jedná o stejné plemeno tak každý pes je jiný některý je živější a druhý může být lenoch . Je to jako u lidí. Máme už pátého anglického kokra a kažký má trochu jinou povahu (co se živisti týká).

Ja jsem psal z většiny zdravých psů vychováte přátelského kamaráda, je to vždy jen a jen o výchově od malička

doplněno 23.02.10 12:43:

Jinak pokud chcete krátkosrstáho jen kvůli uklidu chlupů tak kolikrát je horší vyluxovat krátké chlupy z koberce ( jsou jsk jehličky) než dlouhé. Vkaždé mpřípdě je to samozřejmně práce navíc ,ale to každý pejskař ví a počítat s tím musí.

kytka*
hodnocení

0x

Dobrý tip je německá doga.

Srst krátka, miluje děti, není agresivní. Musí se ale dobře vycvičit. Pak je to parťák do nepohody i pohody. V klidu poleží doma na pelíšku, neštěká. Prostě miláček.*palec*

horsik*

miláček to je ale opravdu jen o dobrého chovatele a pro zkušeného člověka jinak je to bestie...

hodnocení

0x

Dulezite je, co znamena MOHL BYT OBCAS V BYTE.

Co tim myslite? Jednou za cas u babicky o vikendu? Nebo ze ho budete brat ze zahrady k sobe domu do domu, nebo tam skutecne bydlet nebo jak?

Veky pes by vubec v byte byt nemel - dlouhodobe. Jinak samozrejme jakykoliv pes muze obcas prijit do byte, proc ne. Takze zalezi, co tim presne myslite.

Vely, klidny, kratkosrsty se mi libi treba Rhodesky Ridgeback. Do bytu je ale naprosto nevhodny.

To ale musite vedet vy, co chcete.

hanasla
hodnocení

Opravuji.Měl by být střední velikosti.V bytě by měl být přes noc a když je zima. Znám toto plemeno. Kdybych věděla co chci, tak neprosím o radu.Ale děkuji.

hanasla
hodnocení

Sára je nádherná, ale jsme důchodci a pravidelné chození na cvičák nepřichází v úvahu.

papene*

:DMaxi psa Fíka

doplněno 23.02.10 18:21:

Předpokládám, že gauč je jen jeho.:D

rob*
hodnocení

0x

tady je náš mazlík - gaučák

je to úžasně věrné zvířátko, jen chce hodně pohybu *bezim*

Jakého psa, velkého, moc hodného #3
binka*

Psy moc nemusím, jsem spíš na kočky, ale tenhle je kráááásný! Výmarský ohař?

rob*

Ano, trefa *palec*

v březnu bude mít 3 roky, takhle ta smečka vypadá pár týdnů po narození :) jsou k sežrání

Jakého psa, velkého, moc hodného #4

Syn má taky výmara, jsou opravdu kouzelní. Naprosto neagresivní povaha, nádherní, ale skutečně chtějí spoustu aktivního pohybu.

Jakého psa, velkého, moc hodného #5

hodnocení

0x

Ono to "občas" strašlivě zavádí. Když ho občas pustíte do bytu, tak nechápe, proč ne vždy. Bere to jako trest a nechápe proč. *nevi* A línají všichni. Jen ti krátkosrstí mají ty chlupy krátké a málo viditelné. Ale když už je uvidíte, pak ten úklid stojí za to *zed* A boxer, ten by se vám nelíbil? Je to úžasný mazel a k dětem je to nejlepší pěstoun, jakého si dovedete představit.*palec*

jirbar*
hodnocení

0x

Tak to bych doporučil plyšového.

hanasla
hodnocení

Děkuji všem. Docela se mi ulevilo. Je dobré svůj problém probrat s fórem. Ten hunt od sousedů co se mi tak líbí je výmarský ohař, jehož nádhernou fotku mi rob poslal. Moc krásný. Protože ale na lov chodit nebudeme, byli jsme pouze na mysliveckém plese*smich*, asi se rozhodneme pro fenku labradorského retrivera. . Prostudovala jsem všechna plemena, která jste mi doporučovali a toto asi zvítězí. Ještě jednou děkuji všem zůčastněným a přeju hodně štěstí s vašimi domácími miláčky. Tím myslím pejsky:D. Hanasla

rob*

Pro hanasla: Já taky nejsem myslivec :) a na mysliveckém plese jsem snad ještě nebyl :) Pes je celoročně v baráku a není problém. Názory typu "pes má být na řetězu u boudy" - to neuznávám.

Spousta lidí má domácího mazlíčka jako člena rodiny a ne jako nějakou věc - a to je i náš případ. Je fakt že štěkání v paneláku by mi asi taky vadilo, naštěstí v něm nebydlím *frajer*

Pejskařům ZDAR! a Vám přeji dobrou volbu *placni*

Jakého psa, velkého, moc hodného #6
hanasla
hodnocení

Pro Rob. Ten je opravdu nádherný. Na mysliveckém plese jsme navzdory všem myslivcům vyhráli hlavní cenu daňka, byl moc dobrý. Ale já to myslivectví nemám moc ráda, Mám ráda zvířata jako takové a těžce nesu jejich ztrátu. Nemohla bych mít ani králíky, ani nic. Nebojte se, máme dům se zahradou, ale není moc velká a denně chodíme na procházky. Měli jsme vlčáka, ale na stáři začal být agresivní. Ti černí prý takoví jsou, tak jsem chtěla poradit. Děkuji, byla to přínosná diskuze.

Pro toho pána, co má mahagonový hajzlík auto v garáži a koně ve stáji atd. Je to malý chlubílek, co bydlí "ve svém "a plete si rubriku poraďte s rubrikou nadávejte. Takových lidí je mi líto. Zřejmě se jim život moc nepovedl, tak si pomáhají škarohlídstvím a napadáním jiných. Vsadím se, že bydlí někde v paneláku a nemá nic. Jinak ještě jednou děkuji všem . Hanasla

rob*

Děkuji, vyřídím mazlíkovi že se líbí *jasne*

Taky bych nemohl žádné zvířectvo chovat k tomu, abych to pak "řachl", na to nemám. Jsem sice masožravec, ale snesu pohled snad jen na klasickou zabíjačku :)

jirbar*

Čokl patří na zahradu do boudy a ne do bytu. To je svým způsobem týrání.

michala*

Jestli máte něco proti pejskům nebo jiným domácím mazlíčkům, tak nereagujte na takovéto otázky *stop*

jirbar*

Čím větší pejsek miláček, tím větší prase pániček. Máme na to přece důkaz. Většinou na podrážce.

kytka*

Je pravda, že lidi po nich neuklízí, ale za to zvířata nemohou. Tak nebuďte jejich odpůrce, no tak!

jirbar*

Kdo říkal odpůrce. Chci auto mělo by mít garáž. Chci koně měl by mít stáj. Chci psa, měl by mít zahradu a tam ať si se.. do libosti.

michala*

Tak si dejte auto do garáže, koně do stáje a psa na zahradu. Holt, my kteří auto v garáži nemáme, ani koně ve stáji, tak máme psího miláčka doma. Jak si to kdo zařídí a udělá, tak to má.

jirbar*

Jak se zdá tak nebydlíte ve svém, protože by jste byli bez problému. Pravděpodobně v nájmu, v paneláku v osobním, či v družstevním. Tahle země je právní stát a jistě někdo konečně začne dodržovat domovní řády, v kterých je jasně zakázáno pěstovat domácí zvířata v takovýchto bytech.

binka*

Tak na tohle jsem háklivá. Zvířata - pes,kůň,kočka,prase,fretka,prostě všechna zvěř - se nepěstuje, ale CHOVÁ. Jste chovatel, ne pěstitel.

Pěstovat si můžete okurky a brambory,ale v žádném případě zvířata.

binka*

- to byla moje reakce na příspěvek pro JIRBAR

michala*

To teda koukám, kam jste se od Vašeho čokla dostal. Snad už jste nám napsal vše, co jste chtěl, protože nic z toho, co jste napsal není odpovědí na otázku, kterou napsala hanasla *stop*

kytka*

Vy jste chytrej jak rádio, už ale vypínám .

jirbar*

Většinou to tak dopadne, když dojdou relevantní argumenty.

kytka*

Moje argumenty by vás neuspokojily,tak že nebudu plýtvat časem , dobrou noc.

jirbar*

Sem s nimi. Budu oponovat. Ono by stačilo jen si v takovém paneláku zadokumentovat to noční psí štěkání. Bylo by zajímavé jak by majitel psího miláčka plnil nařízení Obecního úřadu či dokonce soudu, že se ten jeho miláček musí zdržet hlasitých projevů v době od 22 do 6 hodin.

Znám to, když zajedu ke známým na návštěvu. Jeden miláček začne a za chvíli štěká celá smečka. a Je jim fuk, že je půlnoc.

pt®

jibar, i když má náš psík /10 kg/ zahradu, tak s ním jdeme 2x denně na kratší vycházku. Musí si přece přečíst všechna psaníčka ostatních psíků a pak je doma v klidu. PT /stařenka/

michala*

Možná důkaz na podrážce máte od Vašeho miláčka Vy, ale od našeho psího miláčka určitě ne *bzum*

jirbar*

No můj miláček ten má na to WC s mahagonovým prkýnkem. A jsem rád, že se ke mně chová jako k psovi. Dá mně nažrat a pouští mně ven.

dagry*

Tak to teda musím reagovat. Tady v našem městě a v mém okolí je pouze jedna (paní učitelka mimochodem), která má obrovského ruského teriéra a ta teda opravdu zásadně po něm neuklízí *cert*. A když ji něco řeknete, tak se na vás ještě sprostě oboří. Ale většina nás pejskařů s velkými psy, si teda po pejskovi uklízíme. Prátě ti pejskaři s těmi malými rafany to nechají tak, protože "vždyť ta hovínka jsou maličká".*bzum* To mě může vždycky klepnout, takový debilní argument. Ale kolik těch maličkých smetáků po republice je?*bum*

kytka*

To bývalo dřív! Dnešní majitelé pejsků zacházejí se svými miláčky lépe než mnozí lidé s dětmi! Tak neříkejte týrání.*cert*

ar*

Milá kytko a michalo myslím že reagovat na názor " Čokl patří na zahradu do boudy " ve vláknu o pejscích nemá cenu a slušně to ani nejde. Spíše to nasvědčuje na cit přispivatele. Je to evidentně milovník flory a fauny. Já znám monho lidí kteří jsou prasata a nepotřebují ktomu mít ani psa zvládnou to sami. Buďte v klidu a raději pohlaďte toho svého miláčka ten si vaši pozornost alespoň zaslouží.*jasne*

doplněno 23.02.10 19:59:

Jo to štěkání o půlnoci to jsou ty "Čoklové zahradě u boudy "

michala*

To je pravda pravdoucí, souhlasím s Vámi na milion procent *palec* Necháme čokla čoklem a budeme se věnovat našim miláčkům ;)

camelot*

Dobry den

Na psy se divam tak, je velkou pravdou, ze pes je zvire, ktere ac muze s clovekem obyvat jakekoli misto, prece jen je to zvire. Urcite mu to vic sedne v prirode, to mi nikdo nevymluvi. Sam mam psy, zil jsem s nimi ve meste, ted venku, ja osobne bych si uz neporizoval psa do mesta. Ostatni prominou, miluji zvirata, za psy bych dal cokoliv, ale tot ma zkusenost.

Mrzi me ale, kdyz ma nekdo jednostrany nazor a nepristoupi na diskuzi. Je zbytecne skatulkovat, bavim se tu o vetsich a velkych psech. Jina kategorie jsou pejsi, kteri jsou vhodni i do bytu, obzvlaste starsi a opusteni lide je potrebuji a to je pak moc krasne souziti. :)

Urcite se nedivim vsem lidem, kteri miluji a maji psa nebo psy a i kdyz jsou velci, jsou to lide z mest, chapu Vas vsechny, ale jsem stastny ted i za me milacky, ze maji kus prirody cely den, kazdy den...

Fandime nasim hokejistum! Camelot

horsik*

proč by bylo týrání seš normální? ráda si s tebou promluvim... víš co psi chtěj asi ne co inteligente... a budu sprostá asi záleží na plemeni hasky ano ten chce ven a ještě je jich pár ale jinak jsou spokojenejší doma... něco si přečti vyzkoušej a uvidíš taky tě nechám venku zatímcio budu s tvým "pánem" debatovat někde doma...

hanasla
hodnocení

P.S. Na chlupy mám robotický vysavač, na rozdíl od normálního ,chlupy na koberci bere.

hodnocení

0x

A což takhle Borador?.) jsou to kříženci Border Kolie a Flat CoatedRetrievera)náš Maxoušek vypadá takto .))

hodnocení

0x

Tak druhý pokus o foto.))

Jakého psa, velkého, moc hodného #7

kiki25
hodnocení

0x

A co labradora? Je podobný zlatému retrívrovi, ale nemá tek dlouhuo srst. Je chytrý a rychle se učí.

Jakého psa, velkého, moc hodného #8

azana*
hodnocení

0x

Taky máme Německou dogu.Ale i krátký kožíšek pouští,hlavně když se chce pořád válet na gauči.Jinak je to zlatíčko.

stafan*
hodnocení

0x

A ten je taký moc hodný , nekouše, neútočí a sem tam je v bytě ...

doplněno 04.03.10 20:38:

... a zasádně v botech neleze do postele ...

Jakého psa, velkého, moc hodného #9
binka*

Stafane, to je úžasné. Kde spíte Vy? Na druhé půlce, nebo máte dokonce svou vlastní postel? *smich*

Já spím se třemi kočkami, my se tam vejdeme v pohodě ...:D

hanasla
hodnocení

Pro Stefana: Jenomže to je Rex a právě přišel z velkého nákupu housek se salámem, tak je znaven*smich**hej**tuc*

azana*
hodnocení

0x

ještě fotka

doplněno 04.03.10 20:38:

Tak to se mi nepovedlo...

natalie*
hodnocení

0x

Zdravím,labradoři jsou úžasnÍ,!Hlavně fenečky jsou milé,poslušné,mám dva.J

hodnocení

0x

Pořiďte si pudlíka- ten nelíná .

papene*

*palec*jj pudlika.

Jakého psa, velkého, moc hodného #10

lilusinka*
hodnocení

0x

Také hlasuji pro pudla:-DJsou to krásní psi.Nelínají.Neagresivní.Inteligentní...Jestli že chcete velkého pořiď te si královského(40-myslím 50cm do kohoutku)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]