Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci velkého psa - proč to rodiče nedovolí?

Od: sil odpovědí: 23 změna:

Ahoj mám problém s rodiči asi jako každej ale chci nového psa i když už ednoho máme ale teď by sem chtela velkého psa. Ten náš první za nic by sem ho neviměnila ale má problemi s dýcháním tak nesmí moc dlouho běhat hrát si a tak. Tak jak by se měla jít na rodiče? :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michala*
hodnocení

2x

Umíš si vůbec představit, co to obnáší? Asi ne *stop* To není jen o tom, běhat a hrát si se psem, ale jak již mnozí tady napsali, je to velká zodpovědnost, ty bys měla čas mu dát vše, co potřebuje? My máme Německou dogu, které v květnu bude 5 let a věř tomu, že to není opravdu lehké mít takové psa. Je pravda, že je fajn, když jsme s ní venku a ona okolo nás běhá a hrajeme si s ní, ale jaké starosti jsme s ní třeba měli, když se v necelém roce otrávila Fridexem, tak přes týden bojovala na veterinární klinice o život (přítel s ní byl od rána do večera od večera do rána, spal u ní na zemi ve spacáku). Není to, ale jen o nemocech, to určitě ne. Dost velký problém je i třeba s pohlídáním, málo kdo ti pohlídá velkého psa (musí být proto opravdu dobře vychovaný a vycvičený)... Určitě to neměj rodičům za zlé a snaž se je pochopit.

kudrnata*
hodnocení

1x

ahoj.záleží taky na tom,jestli jste v paneláku,nebo máte dům se zahradou?můžu znát tvůj věk?on takovej velkej pes potřebuje pravidelnej výcvik...

putzi*

Na tom, kde pejsek bydlí, vůbec nezáleží! Mám dva velké psy v paneláku. Vůbec nezáleží na tom, zda jsou v domě nebo paneláku, ale jak se jim budete věnovat. Já je mám stále s sebou, doma tráví pouze noc a jinak jsou se mnou venku. Oba samozřejmě mají výcvik, protože to by ani nešlo! Zvládnout dva pejsky chce už dost času a trpělivosti. Také záleží na tom, zda chodíš do školy nebo práce. Musíš si nejdříve sám uvědomit, kolik času tomu pejskovi denně budeš věnovat a pozor - pejsek není věc, nejde vrátit, budeš ho mít na 10-15let života! A to už je pěkná zodpovědnost. A taky si představ, že chceš v létě odjet třeba na dovolenou k moři nebo k babičce na prázdniny. Co teď? Máš pejska kam dát? Nebo ho vezmeš s sebou? Tohle všechno doma rozeber s rodiči a uvidíš.

horsik*

a já si zrovna myslim že záleží... i když v tvém případě sice míň ale já stejně zastávám názor, že psi domů ano to ho bych si moc přála*smich*ale aljašský malamut doma štastný nebude...

ven*
hodnocení

je mi 15 to bych řekla že je dost a čas na něj mám jinak by sem ho nechtěla

horsik*

Ahoj! mně je třináct tak ti asi můžu tykat viď*smich*neber tohle jako poučování od mladšího fracka ale urovnej si v klidu všechno v hlavě a na spoustu reakcí tady zapome... co seš ochotna psovi věnovat třeba pro mě je životní sen kůň ale i psi mám ráda takže jim objetuju čas,ktarý bys jinak mohla věnovat třeba svému klukovi, čas na pc a další a další ale myslím že když je tvůj sen velký aspoň tk jako můj(a jakože pro ten svůj udělám cokolï;) myslím si že když už psa doma máš tk o nich něco víš tk jen studuj dál a rodičům v tvém případě zděluj své znalosti a myslím si že ve svém věku jsi určitě schopná se o psa postarat a vysvětluj jim to tak jako nám tady...hodně zdaru a napiš jak se vede:)

borax*
hodnocení

1x

Kolik máš let? Podle dotazu tak 8. Máš pocit, že zvládneš velkého psa? Už si někdy takové zvíře vedla na vodítku? Nebylo by od věci si to vyzkoušet, třeba když poběží kolem kočka...

ven*
hodnocení

pardon není mi 8 to ani náhodou! takovejhle dotaz sem napsala tak jak sem to cítila

horsik*

reakce na borax: Záleží na výchově...protože i dobře vychovaný lovecký a jakýkoli jiný pes který je od útleho mládí dobře vychovaný a socializovaný za tou kočkou nezdrhne i kfyž by volala třeba "pojď si pro mě tady sem"

horsik*

ještě jedna reakce na borax: já už jsem v osmi začínala vychovávat nevychovaného psa mejch rodičů:)...

horsik*

A kolik je tobě? pět netipuju ti ještě o hodně víc než ti je*smich*vedla jsem a je mi třináct a nemám problém je to německej ovčák dost tvraďas a ještě není můj... a taky žiju kočku jsme nesežrali a to je teprve v učení kdy ve čtyrech letech neumí nic...ale zase je to jenom o tom si toho psa vychovat znám spoustu sk´vělejch velkej psů a vodí je malý děcka jen proto že sou vychovyný

doplněno 15.03.10 14:58:

tohle byla jen dalš reakce na borax: další nevychovanej německej ovčák a teď už cizí ani ne rodičů...

lidus*
hodnocení

1x

majitel by měl mít takového psa kterého zvládne a nejsem si u tebe jistá.také si uvědom, že pes stojí docela dost peněz-krmení, výcvik, lékař...Živé zvíře je člen rodiny, ne hračka.

horsik*

ahoj jasně že jakého zvládne a když si moji prmiň ale dospělý rodiče jednomu bylo 28 matce a otci 31 pořídili německýho ovčáka na kterýho se vyflajzli nevěnuje se mu to dítě víc... a já v té době mi byli tři když jsem malinko povarostla jsem ji začala vychovávat asi v osmi a te%d je mi třináct a z ní je zvladatelnej čubina německýho ovčáka...;)nepodceňujte děti protože pro mě jsou koně život a psi energie do něj :)

arimas*
hodnocení

1x

otazka zni PROC TO RODICE NEDOVOLI? no co treba kvuli financim? takovy pes to jsou obrovske vydaje a treba se jim do toho investovat nechce. ty penize mozna nevnimas ale oni to berou trosku jinak. a rekla bych ze je dobre ze rodice do toho nejdou bezhlave a nedelaji hned vsechno tak jak by si ditko pralo... OVSEM ja vasi rodinu neznam a tak toto jsou pouze moje domnenky co jak a proc..

urcite si o tom s rodici mluvila a oni ti rekli duvod proc to nedovoli ... pokud jsi o tom s nimi nemluvila a neni ti jasne proc to dovolit nechteji tak komunikace je prvni krok k tomu abys pochopila kde to vazne a zdali ma nebo nema cenu rodice premlouvat. ALE JA ZA SEBE rikam ze premlouvat je nema moc smyl. Oni urcite moc dobre vedi proc to nechteji .

kytka*
hodnocení

0x

Vím, už se vidíš jak běžíš a pes běží vedle tebe , blbnete spolu...Ale věř mi, velký pes to není jen tak. Musí mít výcvik ,jinak je nebezpečný. Musí vědět, že povel od pána je povel, který musí poslechnout. A hlavně ten pes se nesmí nudit. Protože takový pes je pak nevyspytatelný. Musí mít svůj řád a nehledě na to, že tobě se kolikrát nebude chtít. Budeš muset jít ať se Ti chce nebo ne. Malej oříšek to je spíš na hraní i když musí také poslechnout, ale velký pes, to je zodpovědnost, která nikdy nekončí. Rodiče to dobře ví.

horsik*

reakce na kytku:Dobrý den! nekončící zodpovědnost to sice je ale hodně záleží na plemeni velkého psa protože kavkazań asi ideální nebude ale takovej zlatej retrívr udělá dalkeo míň škody než nervozní jezevčík:)a jako že tohle je pravda jen se nikde nedočteš jezvčík kousl protože to si nikdo nestěžuje ale když kousne rotvajler(zastávám názor že to že kousne je chyba lidí nikoli zvířete protože i když se narodil pro zápas v aréně nikdy nebyl štván proti lidem ti si ho jen měli lépe vychovat všechno je chyba lidí i pitbul je skvělý rodiný kamarád)tak jsou toho plný noviny...

papene*
hodnocení

0x

Zkus to na ně jako tady na nás.:)/ má problemi s dýcháním tak nesmí moc dlouho běhat hrát si a tak/

haninka*
hodnocení

0x

A další problém je v tom jak je budeš venčit. Tvůj první pes nemůže běhat, velký pes potřebuje běhat. Jak to uděláš? Nebo chceš chodit s každým zvlášť? To je 6x denně se psem. Máš a budeš mít na to čas? Pak příjde puberta, začnou tě zajímat víc holky než psi a bude to na nic. Pes je opravdu závazek minimálně na 10 let.

ven*
hodnocení

buby s nima chodt dohromady a on ten mrňou když chce jít domů tak de takže by jsem ho odvedla a pak by sem šla zase on ten malej totš vydrží bejt venku maximálně 10-15min

horsik*

reakcena haninka: plně s tebou souhlasím ale co ji třeba trochu podpořit a říkala že běh je ten nejmenší problém;)

maj*
hodnocení

0x

Ahoj,máme také velkého psa je to kavkazský pastevec.pes.Ti lidé mají pravdu ani si neumíš představit co je to za problém,když potřebuješ,aby Ti ho někdo pohlídal,co toho sežere,návštěva lékaře a hlavně potřebuje respekt a i při hraní to někdy nebyla legrace.Ty za něho zodpovídáš ,umíš si představit kdyby se něco stalo?O naši 6letou fenku se stará i naše 12létá dcera,ale samozřejmě my jí s ní pomáháme.Začátky nebyly jednoduché,museli by tí pomoct rodiče. Na druhé straně toho psa jsem chtěla já ne dcera, ta tedˇ bojuje o koně, jejím snem je mít svého koně.Přála bych Ti toho psa,ale zvaž jaké plemeno,hlavně povahově a abys ho sama zvládla a pamatuj je to na několik let.Víš myslím,že rodiče se také bojí te zodpovědnosti a práce co je kolem toho,ale ono stačí jen chtít!

dannyck*
hodnocení

0x

Ale s takovým psem je strašně práce. Není to vůbec lehké. Pokud ale skoušenosti se psem máš je to pro tebe plus. Ale také je takový pes finančně náročný ( krmivo, vitamíny... ) Přemluvit je k menšímu psovi bude mnohem jednodušší.

horsik*

ale velký je zase další životní zkušenost je mi třináct a o psa se postarám až na ty finance sama ale když to nebude nějaký extra jedlík tk to taky jde zvládnout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]