Nejste přihlášen/a.
dobry vecer, nema nekdo nahodou planek na vyrobu zateplene psi boudy, pro velke plemeno, kolem 45kilo? nejlepe s vrchnim oteviranim? dekuji za tipy!
co to bude za plemeno, to tedy jen ze zvědavosti
obecně a rozměry podle velikosti psa ifauna.cz/...
trochu jiná vseumel.cz/...
Až budete boudu realizovat, nezapomeňte na klouby. Všimněte si, jak mají velcí psi poničenou strst a mozoly na kloubech loktů, od ležení na tvrdém podkladě. A taky revma.
Milá babko i kdyby jste mu tam dala prošívanou deku tak otlaky mit bude. Moje psisko v boudě má slámu a přes leto když se vyvaluje na betoně( na dvoře) a do boudy ani nevleze, tak má mozoly jak ďas. Mazal jsem mu to indulonou a dalšími mazadly co jsem uzmul manželce a stejně nic nepomohlo. Jedině všude natáhnou koberce. Co se týče boudy, hodit okem na odkazy alfa přimíchat trochu svoji fantazie a je to. A stejně se mu bude nejvíce líbit na gauči.
já mám také celkem těžkého psa (rtw) a poslední roky také má věčně holá místa a hodně často krvavé, nepomáhá nic. Jen co domažeme aktuální mastičku máme jít k dokktorce pro nějakou která prý už opravdu zabere. A jak se snažím boudu čímkoliv vylepšit (matrace, deky, pytle, polyš tak to během dne, maximálně dnů končí tak že uklízím cáry v boudě a po blízkém i dalekém okolí, prostě chce ležet na prknech. A ten gauč, to by asi byla jediná vyjímka, být s námi doma tak by to bylo celkem jistě nejoblíbenější místo i když není z prken.
Alfe, už odbočujeme od dané otázky, ale nejlepší pro psisko v boudě je sláma. A kdyby byla ještě rovná, ne od kombajnu. Slámu nejde potrhat, když ji vyhrabe tak ji dám zpátky, blechy a se v tom nedrží, čistí kožich a když je z ní sečka, tak ji vyhodím a dám novou.
Čus, psiskum zdar. Já mám ovčáka, drobeček, necelých 50 kg.
doplněno 20.02.10 17:57:Jestli hodite čučku na papriku tak ho tam najdete. I z kamošem.
no mě staří kozáci slámu rozmluvili, lepší je prý seno a myslím, že neodbočujeme, podlaha je přeci součástí boudy a tazatel se tedy alespoň dozví jaký materiál případně zvolit na podlahu. Vidím tu názor na boud otevírací ze strany, též se přikláním, odklopím, vymetu na lopatu a hotovo, vymetat boudu střechou, no nic moc.
nestálo by za to zvážit to otevírání? odklápěcí střecha je sice fajn, ale jak chcete např. vymést bordel? budete se složitě naklánět přes okraje...
my máme boudu otevírací z přední strany - prostě je čelní díl posazen na panty - líp se tam uklízí a vymetá... příp. opečovávají štěňata (v našem případě koťata, protože kočka se rozhodla, že tam bude rodit ona...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.