Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme rok a půl starou fenečnku beagla. Máme ji od roku a měsíce (před tím byla u jiného majtele). Máme velkou zahradu -cca1800 m a pejska neuvazujeme ani nikam nezavíráme. Má k dispozici zahradní domeček (ve dveřích má udělanou díru) kde má žrádlo a taky boudu. Většinu nocí ale chodí spát do stodoly (což bereme jako její věc) nicméně když už je větší zima tak spí v boudě, když už je opravdu velká zima tak si ji bereme do zádveří domů. Když je venku tak většinu nocí je vše ok,ale tak 2x do měsíce někdy častěji začne v noci např. ve 3 ráno štěkat a štěkat...lítá po zahradě jak blázen a řve jak tur..Když jí zavolám tak příjde a má ocas mezi nohama takže se evidentně bojí a je celkkově taková jako napnutá. Nejdřív sem se jí snažila uklidňovat,hladit a po chvíli dát zase ven ale to se štěkání během několikam minut vrátí. Nepomohlo ani nechat ji v zádveří to štěká taky. Jediné co pomohlo je hodit jí míček..To se asi přestane bát ..soustředí se na něj a pak už na to proč tak vyváděla zapomene.. Nicméně to je řešení když už štěká..Nemáte někdo nápad co s tím? Něco jako nějké opatření které by zajistilo že vůbec nezačne štěkat? Okřikování nebo tak nemá vůbec výlsedek navíc jeslti se opravdu bojí tak bysme na ni spíš byli oškliví/nespravedliví .. a to by řešení nebylo. Předem děkuju za rady..
Máme podobnej problém, pustíme bíglíka večer na zahradu čurknout, ještě před prochajdou a letí, štěká jak blázen a znáte to, to jejich zpěvný štěkání. Ani boha ho to nemůžem odnaučit, prostě musí prolítnout zahradu, všem oznámit, že tam je, tak ať se jako všichni kliděj, a s takovýmhle vřískotem třebas letí i po stopě kočky, která skrz zahradu prolítla. Prostě bígl j ohlašovatel, dává najevo, že něco neí jak má bejt, mají to v krvi a bohužel se toho nezbavíme ...Nám s ním lítá ještě boxík, kterej neví na co štěká, ale hlavně že štěká, když musí jeden, tak druhej samo taky ... Takže trpělilvost, když štěká i doma, tak to hlídá a ohlašuje zase pohyb ... jinak bígla bych rozhodně něměla samotnýhona zahradě, je to výlučně smečkovej pes a sám se nezabaví a když jo, nic dobrýho to obvykle není ... Máme oba psy doma ... A ráno venčím já, takpůl hoďky, v opledne jen když vím, že se přítel (který chodí normálně v půl 4 dom), tak že se opozdí, já chodím tak v půl 6. Takže hned prochajda dlouhá. Přes zimu pokud se chce nám nebo jim, tak v podvečer a před spaním zase ... A přes léto to neřešíme ... Jak přijdeme z práce, tak lítaj po zahradě anebo s náma někde po venku ...
Rozhodně, pokud Vám to finance dovolí, třebas bych i toho druhého pořídila, oni se zabaví spolu a bude to pro feňulku veselejší ... Bíglík není tak velká investice, i když k jednomu neposluchovi, bych volila míň paličatý plemeno. A poud budete mít aspoň trochu času, tak ji pérujte a pérujte a pérujte na povely ... alespoň přivolání, zůsaň a sedni ... Ona přesně ví, co po ní chcete, jenže zkouší co vydržíte a kdy konečně dostane co chce, mrška. (všici sou stejný). A hlavně vydržet a nedat se ukecat těma jejich kukadlama ...
Já vím že beagl štěká = oznamuje..ona se asi fakt něčeho leká nebo je jí smutno nebo tak..Jakou rasu byste mi k beaglovi doporučili my vždycky chtěli beagla.. teda já dva ale asi není logické si pořizovat dalšího čoklína když ten jeden ještě není vychovanej..I když asi by jí bylo líp no.. zase mi příjde škoda mít jí zavřenou většinu dne doma a venčit jí když může být venku kde má spoustu vjemů a může vybít tu svou energii.. a když jí zvládnu ještě vzít na prochajdu nebo si s ní hrajeme, cvičíme.. což řekněme každý den nějakou z těch aktivit zvládáme.. tak mám pocit že se vybije.. ale je asi fakt že beagl by potřeboval být s člověkem pořád ale nahradí/vyřeší pak druhý pes tenhle problém?
Ten je krásnej!Ale naší fenečce ještě nebyly 2 roky a hárala se jen jednou sice štěňata jednou chceme ale až po 2 roku dřív neee..Ale děkuju ten nápad s výběrem pejska z útulku je super! Jinak ta naše krasavice vypadá takhle..
No kámoše má taky. Na přiložené fotce s ními nebyla řeč. Pečlivě sledovali zda panička kuchtí něco dobrého.
Jo ta naše má taky "kamarádku" .. přiložím fotku..Ale s kočičkou taky bojujeme zlobí ji tahá ji za zátylek takže nic moc.. no ale ona jí kočka zase škrábe do čumáčku takže si nemají až tak co vyčítat..
Pejska je potřeba přes den více zaměstnat, chodit s ním na procházky ( zahrada mu nestačí) potřebuje se někde a s někým pořádně vyblbnout! A pak unaven večer zalehne a spí až do rána...
Takže krasavice se nepovedla. No že je pěknej to se mu neupře. Jenže buď ho někdo vyhodil, či někomu zdrhnul. Taky se přes rok potloukal v útulku.
doplněno 18.02.10 15:19:No už fotka je se spožděním.
Fotku sem vkládala současně..chudák.. tak ta naše sice není z útulku,ale taky jsme její druzí majitelé.. po roce se musela stěhovat.. a to zvykání bylo teda krutý měsíc nám utíkala jak si nemohla srovnat v hlavě že jsme její noví páníčci.. dělala díry do plotů a tak.. nic moc.. ale už přes 3 měsíce je to naštěstí dobrý..
Copak o to kamaráda bych jí i pořídila ráda..ale jsme pracující lidi - nikdo není celý den doma - normálně přijede manžel kolem 15 h a já kolem 16.. snažíme se jí věnovat ale v týdnu víc jak 2 h denně nezvládáme.. bereme ji na prochajdy i domů na chvíli aby byla s námi.. taky zkoušíme cvičák.. ale nezvládá vůbec poslušnost přivolání jen na balonek, sedni lehni jen na pamlsek a to ho musí vidět.. atd..prostě ještě není vychovaná ani ona a hned druhého pesana..navíc by musel být straší štěně by trpělo když takhle chodíme do práce..
Mame take bigla (je mu pet let) takze vim o cem mluvite, ale o biglech je znamo ze se nedaji vycvivit. Znam jednu pani co ma bigla a ten je strasne hodny, nevim jak to udelala.
No upřímně, k bígličce zase bígličku, ony by si rozuměly, ale vesměs bígl k sobě snese jakýhokoliv jinýho pejska a bude ráda. Neplechy budou dělat dvojnásob, ale o hru nebude nouze. Jen teda ne žádnýho gaučáka, to by asi padla únavou
To je krásná fotka...No já bych taky byla spíš pro blígla jen se bojím, aby neměl potřebu utíkat a nestrhnul jí k tomu taky..Jinak k nám občas jezdí na návštěvu retrývr - takový skoro gaučák a ten z té naší nemůže.. ona mu skáče doslova po hlavě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.