Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka je plachá a bojí se

Od: hella* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, vloni v létě jsme si pořídili andulku (6-ti týdenní, rovnou od chovatelky) a přestože se jí dost věnujeme a její klec je v centru dění, je pořád hodně plachá a bojácná. Kromě prosa nechce jíst nic jiného, sedí pořád na jednom - dvou bidýlkách a nic nedělá - neokusuje sépii (následkem toho měla strašně moc přerostlý zobáček a než jsme jí ho podle instrukcí veterináře přistřihli, stálo to dost úsilí), neochutnává nové věci (zkouším jí dávat skrz klec jablko, salát atd. atd.), téměř si neštěbetá a pořád se bojí. Předtím, než jsme ji chytli kvůli tomu zobáčku, si nechala jedním prstem sáhnout na bříško - sice byla napnutá, ale neutekla. Nyní už se mi nedůvěřuje. Co se týče mluvení, před pár dny jsem měla dojem, že jsem zaslechla jedno nebo dvě slova. Je nějaká rada, jak z ní udělat když už ne ochočeného, tak alespoň veselého anduláčka?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Také jsem měla andulku a i když jsem si s ní hodně povídala, nikdy se nenaučila ani slovíčko. Má pravdu kubinec. Zkuste ji pouštět ven, jestli je to možné. Uvidíte, že pookřeje. Zkuste koupit jinou sépii, stojí pár korun. Já jsem ji měla v kleci v rohu zašprajcovou a velice ráda si na ní brousila zobáček. Jablíčko jsem dávala zase mezi šprincle a nechala ho tam, až dostala chuť. Ale vyzkoušejte to pouštění z klece. Nechte otevřená dvířka a uvidíte, jak bude reagovat. Sice občas se jí nechtělo zprátky do klece, ale po troše úsilí se to povedlo. *placni* Ještě jsem vzpomněla, že jsem měla v kleci různé zvonečky, se kterými si hrála. Někdy i do nich zuřivě klovala. Také jsem dávala do klece větvičky, které velice ráda ozobávala. Buď z černého bezu a nebo ovocných stromů.

hella*
hodnocení

Děkuji za odpovědi! Ovšem náš Kubík má otevřená dvířka často a stejně ho ven nic nenaláká - je vidět, že se opravdu bojí a že je radši, když dvířka zavřu nebo na ně zavěsím vaničku. V kleci má zavěšené zvonečky-klíčky, vitaminovou tyčinku, zrcátko, často vyměnuji bidýlka a na kleci se mu pravidelně "suší křížaly" a stejně nic. Zkrátka je to takový náš blboněk;).

lidka*

Tak to už opravdu nevím, jak na Kubíka, potom jedině jak psal kolega - pořídit mu kamarádku. Ale co potom s malými anduláčátky, že? Že by pro něho byl tak strašný zážitek s tím stříháním zobáčku? Dejte dotaz "Jak rozveselit anduláčka"přímo na nějaké stránky chovatelů. Třeba zde :

andulka-karlik.estranky.c/...

raadek*
Andulky musi mit pro chov specificke podminky, takze se mladych bat nemusite a pokud budou, tak je muzete dat do zverimexu. R.
raadek*
Andulka je spolecensky tvor a pokud si nezvykla na vas, tak se opakuji, ale poridte ji kamarada. Jinak spokojena nikdy nebude. R.
hella*
hodnocení

Jejej, ale my opravdu nechceme mít spoustu malých anduláťátek;).

madla*

Nemusíte kupovat samičku. I dva samečci se snesou. My jsme měli roky 2 samečky , jeden byl bojácnější a plašší , ten druhý byl pravý opak, takový malý drzoun.Spolu se snášeli v pohodě, povídali si, navzájem si prodrbávali peříčka na hlavičkách... A když jeden z nich umřel asi v 7 letech, báli jsme se, že to ten druhý nepřežije. Byl dlouho smutný, ale přežil ho ještě o 2 roky. Ještě po létech na ně vzpomínám :)

hodnocení

0x

...no, mě by se taky nelíbilo sedět v kleci!

*bum*

raadek*
Poridte ji kamarada opacneho pohlavi a ona se zmeni. R.

marti*
hodnocení

0x

kLIDNĚ MU POŘIDTE I KAMARÁDKU. Pokud jim nedáte budku mladý mít nikdy nebudou. a NEBO JI PROSTĚ JEŠTĚ DEJTE ČAS. Nevím jak dlouho ji máte, Ale pokud se opravdu neochočí tak kamaráda jinak bude opravdu nešťastná(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ochočení andulky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]