Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit jezevčíka skákat po návštěvách

Od: olgavarablikova odpovědí: 9 změna:

Poradil by mi někdo, jak odnaučit jinak hodného jezevčíka skákat po návštěvách a malém dítěti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Okřiknutím NESMÍ!, vyvedením z prostoru a dalším povelem SEDNI! či LEHNI! a následně ZŮSTAŇ! Je to trpělivosti...

doplněno 13.02.10 18:03:

Oprava: Je to o trpělivosti...

Je to o trpělivosti je jazyková zrůdnost. Napsal bych chce to trpělivost, musíte být rpěliví, dokonce i je to trpělivostí, ač je to ošklivé by se milíbilo víc.

doplněno 14.02.10 10:02:

Neberte si to, prosím, osobně, s věcným obsahem odpovědi souhlasím a taky jsem ji ohodnotil. On tuhle vazbu používá kdekdo a já jěn využívám příležitost, abych trochu protestoval a na její nevhodnost upozornil,. Ale zřejmě marně, jak ukazuje níže reakce páně kibicova níže.

kibic*

A pročs to nenapsal, linqysto?

Jinak se to ale opravdu dotýká trpělivosti páníčka i jeho psa, která je právě u jezevčíků opravdu důležitá. Ale tam ty přes svůj velký nos nemáš šanci dohlídnout. *nevi*

Ale já přeci nepochybňuji věcnou stránku odpovědi. A ta výtka "pročs to nenapsal" je zde trochu nemístná, řekl bych dokonce zcestná. Možná bi kibicové měli pozorněji číst a trochu přemýšlet o tom, na co vlastně odpovídají.

kibic*

I ty jeden mudrlante. *haha*

Překlep. Možná by měli...Mea maxima culpa.

raadek*
hodnocení

2x
Staci vodni rozprasovac, a kdyz vyskoci, tak mu trochu pokropit cumacek. R.

dejavu*
hodnocení

2x

Napřed naučte psa povel Zústaň! Učte ho, ať je na daném místě, prodlužujte vzdálenost od sebe, když za vámi půjde, tělem ho odtačte tam, kde má sedět, pak se k němu vraťte, když povel plní a dejte mu odměnu. Dokud mu neřeknete Volno, musí být na místě. Pak, až povel bude ovládat, poproste kamarády, ať zazvoní, až se pořine ke dveřím, posaďte ho tak 2 metry ode dveří a dejte povel zůstaň. Pak ho pusťe a může návštěvu uvítat, je potřeba se k němu sehnout, aby neskákal, pak ho hladit. Jakmile bude skákat, nebudete ho povzbuzovat žádným mazlením ani slovní pozorností, otočíte se k němu zády. Totéž poproste i návštěvu, musí se naučit, že pozornosti se mu dostane, když bude na zemi, skákáním si vykoleduje ignoraci.

putzi*

Velice účinné je také při výskoku psa couvnout, aby se vás nedotkl ( skočil do prázdna) Dělala mi to moje fenečka také a tohle pomohlo. Stačilo okřiknout "nesmíš" a uhnout jí. Po krátkém čase sama přestala. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]