Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jorkširský teriér - na záchod nechodí ven

Od: marketa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám doma 8 měsiční fenku jorkšíra. Je velice hodná ale stále nám vykonává potřebu doma ikdyž s ní chodím pravidělně co 2 hodiny někdy i méně ven. Také pořád kouše hlavně prsty u noh. A ještě bych si chtěla zeptat jestli je normální když má dvě řady zubů? Děkuji za odpoveď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Už to zde píši poněkolikáté... Jorci jsou pomalejší, spíš pohodlnější ,ale pokud se jedná o jejich pohodlí, brzy se naučí řádu společnosti, v které se nachází. Je jisté, že jste už prošvihli ty správné chvíle, kde děláte chybu přesně nevím. To chození ven je vynikající, ale asi chybí motivace psíka vylučovat na povel. Zní to divně, ale v prvních měsících života je to velmi důležité. Na povel čůrej stále se opakujícímu budete chtít čůrat nakonec sami, ale při jisté trpělivosti se dočkáte čurky psíka a v tu chvíli chvalte jak debil, ať je to kdekoliv (lidi se na vás budou asi dívat divně). Podpořte mlskou a brzy bude vítězství na vaší straně...

Jorkširský teriér - na záchod nechodí ven
marketa*
hodnocení

Určitě jsme ji motivovali vždycky jsem ji asi tak 100x řekla hodná hodná...a dala jsem ji pamlsek později jsem přešla jen na povel hodná a nejak to negunguje..je pravda že o čurání si ož řekne horší je to s kakaním..:(

Věřte tomu, že i tenhle postelák je schopen pojmout povel čůrej stejně jako bobek, kakej... Je mu nutné podmínit vylučování tím, že se prostě dřív domu nejde, dokud nebude vyčůráno. To kadění bych moc nehnal, oni jsou to mrchy a moc toho nebaštěj, z čeho pak bobky nadělat, že jo? Kaděj většinou po té delší přestávce, ale tam je to o způsobu krmení...

jolinar*
hodnocení

2x

No stává se to, ale v pořádku to není. Já mám krysaříky a u obou nám vypadly mléčné zuby do 7 měsíce, a špičáky jsme nechávali trhat. Doporučila bych konzultaci s vetem, aby nové zuby nenarostly křivě.

Co se týče kousání nohou, tak ty nám okusovaly taky, ale přešlo je to.. čím to je netuším ( jestli mi třeba nesmrděly nohy ) :)

Čůrání doma - u nás se to pevní fenka naučila ve 4 měsících ale druhé je rok, a přestala teprve teď po prvním hárání. Zkuste ještě chvilku vydržet, je to ještě štěndo, nebo skočte za vetem, může mít něco s močovým měchářem ( ale to bych nepředpokládala ) A chválíte venku? My chválili až hystericky, nás někdo pozorovat, tak umře smíchy.. Výhodu to má, teď řeknu, holky čůrat a kakat a obě ví co myslím . :)

Každopádně více rad najdete na odborných serverech, zabývajících se zvířaty.

Hezký večer

marketa*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Zuby špičáky už má nové a má je jakoby za těma mléčnýma..:( když jsme venku a řeknu čůrej tak se opravdu vyčura odměním ji i pamlskem.. Doma ani tak nečůra jako kaká.. Připadá mí to jakoby to dělala někdy naschvál..

hodnocení

1x

Dvě řady zubů nejsou normální. Vylezly jí nové a zaklínily mléčné a tím jim nedovolily vypadnout. *zed*Vet s kleštěmi by to měl vyřešit. Mohlo by se totiž stát, že až po delším čase mléčné zuby vypadnou, ty nové budou volné a vypadají. A bezzubý mladý pes není zas až tak fajn.*hi*Poklikejte v archivu a přečtěte si, co už tady bylo řečeno a řešeno ohledně čurání. *hej*A v obchodě pro psy se zeptejte na sušený hovězí penis. Vyberte takový, který není dutý. Někdy bývají i takové, které nesmrdí a jsou různé kvality. Naučíte se to rozeznat. A malá bude mít co kousat. Ale i tak musíte trošku pohlídat a po čase sebrat. Sice neukousne a nespolkne kus jako buvolí kůži, která v žaludku nabobtná a je nebezpečná, ale bude mít co kousat.*palec*A jinak to všechno chce trpělivost a laskavou péči a tyto nepříjemnosti přejdou *uf*

wea
hodnocení

0x

snad mě neukamenujete, ale mám ještě jednu variantu. Je dost možné že váš jork je citlivější povahy a VADÍ mu vaše hysterické jásání nad jeho NORMÁLNÍ potřebou. Vám by se líbilo, kdyby vám na záchodě někdo neustále skandoval HURÁ! TO JE HODNÁ! TO JE ALE BOBAN VÝÝBORNĚÉÉ! Váš pes z toho může být ve stresu a proto potřebu raději dělá doma, kde má na to od vás klid..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]