Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace králíků

Od: matej* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s kastrací samců králíků? Je možné je nějakým způsobem kastrovat doma bez veterináře. četl jsem, že do 8 týdnů věku lze kastrovat bez narkózy. jak kastraci provést? děkuji za jakýkoliv postřeh

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pravdou je, že se používá kastrace bez narkozy, ale tuto činnost bych přeci jenom ponechal na odborníkovi a popř. se u něj zaškolil.

repak*
hodnocení

0x

Dva samečky zakrslíků nám kastroval veterinář v jejich cca 2 letech - byli by se pozabíjeli. Jak jsem obě operace viděl tak tedy asi doma ne. Varlata mají docela schovaná.

papene*
hodnocení

0x

*nevi*Doma doopravdy asi ne.

vets4pets.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

králíků v králíkárně jsme mívali docela dost-8samic, dva samce a mladí se vytřídili(pozná se to snadno) aby se nemnožili spolu a kastrace nás nikdy nenapadla.Pokud jste tento zákrok někdy viděl tak sám se do toho určitě nepustíte.

verunk*
hodnocení

0x

Aho:) S kastrací králíků mám zkušenost, je mi sice 14 let ale králíčky mám doma jako mazlíčky už od 4 let:) Takže bych ti určitě doporučila najít si nějakého veterináře který ti samečka vykastruje. Tak před necelým rokem jsem svého samečka kastrovala z důvodu že jsme mu pořídili jeho nevlastní sestřičku z CHS ( www.teddyberanci.websnadno.cz). Ráno doneseš králíčka do ordinace a on ho zváží a dá mu potřebnou narkozu vše udělá a odpoledne si pro něj přijdeš:) sice bude takovej omámenej ale po pár hodinách narkoza ustoupí a vše bude v pořádku. Jelikož u samečka jsou stehy vstřebatelné tak půjdeš jen na jednu kontrolu a pokud bude vše v pořádku máš po starostech. Určo ti nedoporučuju provádět smaa:) A peněžně to wenní vůbec náročné:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]