Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čeledi našich dravců

Od: haninka* odpovědí: 12 změna:

Jaké jsou čeledi našich dravců? Učím se to na zkoušky. Někde píšou: krahujcovití, sokolovití a orlovcovití. Někde zase jestřábovití. Jsem z toho nějaká zmatená. Nemáte doma někdo myslivce, že byste se zeptali? Díky moc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

2x

Aby toho nebylo málo,na Wikipedii se píše o čtyřech čeledích :

Z toho u nás žijí pouze :

cs.wikipedia.org/...

pepyk93*
hodnocení

2x

Tak jsem vám napsal do společnosti Zayferus,která se zabývá ochranou dravých ptáků.

Přišla mi tato odpověď (cituji) :

,,Dobrý den, v ČR jsou - sokolovití

- krahujcovití

- orlovcovití
S pozdravem Zayferus.
"

Takže to tak asi bude.V ČR se vyskytují pouze tři čeledi dravých ptáků,sokolovití,krahujcovití a orlovcovití. ;)

haninka*
06.02.10 17:22
hodnocení

Dík moc

dejavu*
hodnocení

1x

Tak já bych využila spíš odborný web ptacisvet.cz/...

jsou tam uvedeny 4 - kondorovití, krahujcovití, orlovcovití a sokolovití, navíc je tam diskuze, kam chodí ornitologové již léta a vždy mi dobře poradili při určování, takže neváhejte se zeptat tam, pokud máte nějaké dotazy nebo si nejste jistá.

haninka*
hodnocení

No, a když se na wikipedii podívám na jestřába nebo luňáka, tak patří do čeledi jestřábovitých, která dle wikipedie neexistuje. Si tam nějak protiřečí. Nebo nevím.

dejavu*

luňák dnes patří do čeledi krahujcovitých, teď jsem na něj koukala do svého atlasu dravců

pepyk93*

Je pravda,že Wikipedia moc přesná není.

Tak se vám tedy pokusím zeptat u odborníků.Bude to ale asi nějaký den trvat... Do kdy to potřebujete vědět? :)

haninka*
hodnocení

To já se příští týden někde zeptám, díky, akorát to teď drtím a o víkendu taky, tak jsem myslela jestli to někdo neví.

hodnocení

0x

Ono to asi nebude tak úplně jednoduché a jednoznačné. Podívejte se na Biolib , kde se o tom něco píše, ale výslovně říkají "systém použitý na Biolibu není jediný správný". Snad z toho něco vykoukáte.

pepa87*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak jestřábovití a krahujcovití jsou dva názvy pro jednu stejnou skupinu.

pepyk93*

Pepo,máte pravdu. :) Když jsem psal do agentury Zayferus druhý email s tím,že jsem někde četl také o čeledi jestřábovitých,přišla mi tato odpověď :

"To jsou snad myšleni krahujcovití.
Zayferus
"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]