Nejste přihlášen/a.
Jaké jsou čeledi našich dravců? Učím se to na zkoušky. Někde píšou: krahujcovití, sokolovití a orlovcovití. Někde zase jestřábovití. Jsem z toho nějaká zmatená. Nemáte doma někdo myslivce, že byste se zeptali? Díky moc
Aby toho nebylo málo,na Wikipedii se píše o čtyřech čeledích :
Z toho u nás žijí pouze :
Tak jsem vám napsal do společnosti Zayferus,která se zabývá ochranou dravých ptáků.
Přišla mi tato odpověď (cituji) :
,,Dobrý den, v ČR jsou - sokolovití
- krahujcovití
Takže to tak asi bude.V ČR se vyskytují pouze tři čeledi dravých ptáků,sokolovití,krahujcovití a orlovcovití.
Tak já bych využila spíš odborný web ptacisvet.cz/...
jsou tam uvedeny 4 - kondorovití, krahujcovití, orlovcovití a sokolovití, navíc je tam diskuze, kam chodí ornitologové již léta a vždy mi dobře poradili při určování, takže neváhejte se zeptat tam, pokud máte nějaké dotazy nebo si nejste jistá.
No, a když se na wikipedii podívám na jestřába nebo luňáka, tak patří do čeledi jestřábovitých, která dle wikipedie neexistuje. Si tam nějak protiřečí. Nebo nevím.
Je pravda,že Wikipedia moc přesná není.
Tak se vám tedy pokusím zeptat u odborníků.Bude to ale asi nějaký den trvat... Do kdy to potřebujete vědět?
Ono to asi nebude tak úplně jednoduché a jednoznačné. Podívejte se na Biolib , kde se o tom něco píše, ale výslovně říkají "systém použitý na Biolibu není jediný správný". Snad z toho něco vykoukáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.