Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chamík má nesloupanou kůži nevim co s tim

Od: skritek* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den mám asi 1 ročního chameleona Jemenského. Často se mi loupe asi tak 2 do měsíce a na hlavě z jedné strany to pořád ne muže sloupnout tak mu to stále zůstává a jeste má docela zadělané drápky tou kůží nevím co s tim mám dělat a v jedné třetine ocasu taky kousek tý kuže nevim, co stim?Teplota v terárium tak 25-28 stupňů mám tam tu žárovku na vitamín . Předem děkuji za odpověď.
Chamík má nesloupanou kůži nevim co s tim

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

2x

Důležitá je vlhkost. Vemte rozprašovač a odstátou vodou ho roste.

doplněno 02.02.10 19:20:

Do té doby než se sloupe ho roste. Jinak roste stěny terária, ne přímo chamíka.

vesnach*
hodnocení

2x

Hlavne mu zbytky kuze nesundavejte sam. Mohl byste ho poranit. Priroda ho naucila se s tim vyporadat sam, ale je docela mozne, ze nema moc predmetu k tomu, aby si mohl odstranit kuzicku sam. Teplotu muzete zvysit na 30 st.

Zkuste ho postrikat rozprasovacem 3x denne.

pb®

Me veterinar, mimochodem i chovatel plazu, u uzovky doporucil kuzi poradne namocit a opatrne sundat. A pro priste jakmile je videt, ze se bude svlekat, tak hodne rosit a udrzovat zvysenou vlhkost. Jinak bych se spis ptala na ifaune www.ifauna.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]