Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jorkšír

Od: dumas odpovědí: 6 změna:
Pořidili jsme si štěně Jorkšíra-pes a marně se ho snažíme,naučit chození na stranu.Už jsme zkoušeli na noviny,plenu i kamínky,ale bez úspěchu,ven zatím nemuže.Mužete poradit,co s tím.?Jsou zde nějaké stránky s radami o vycviku a chovu?Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
prosim te kde ma ten jorksir chodit kdyz ne ven mozna chces aby chodil na pisek jak kocka ,ale u psu je to trosku jinak kolik je tomu jorkovi?

mája
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Zkus www.mujpes.cz nebo www.forum-pussynk/...

Ta první adresa je všeobecně o psech, ale je tam i jorčí forum, ta druhá je speciálně forum milovníků jorků. Jinak moje rada je hodně odměňovat a chválit, jakmile se jednou, dvakrát vyčůrá kam má, dostane odměnu - okamžitě - a uslyší veeeelkou chválu, tak si to bude pamatovat. Chce to jen trpělivost.

dora*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Také jsem si pořídila štěně yorksíra a ze začátku jsem měla myšlenky jako vy, nyní mu je jedenáct měsíců. je to především pes, který od přírody si šetří moč na značkování terénu, něco jiného jsou fenky, u nich se to někdy povede, ale psa tím akorát trápíte.Okamžitě jsem od toho upustila a s pejskem jsem chodila pokud to bylo možné třeba i pětkrát denně na vycházku. Jestli nemáte čas, tak aspoň třikrát denňe. U štěňátek je to opravdu potřeba.Čím víckrát denňě s ním budete chodit, tím dřív se vám naučí venčit.Musí si všechno očuchat a uvidíte, že když vám venku udělá loužičku nebo bobek, a hodně moc ho pochválíte, pozná co je dobré a co špatné.Doma pejska nikdy nebijte, stačí když vezmete novinový papír a bouchnete s ním do stolu, po tom co pejsek něco vyvede, tak uvidíte, že to dělá divy.Yorkšírkové jsou dost bojácný, ale také jsou to pěkný uličníci, nepřehánějte to. Já jsem svého pejska naučila venčit během měsíce a půl.Ještě je možné,že ho někdy pokárate tím, že ho trochu vytaháte za kůži za krkem. Dělají to fenky svým mláďatům, když je zlobí.Také velmi opatrně, pes musí hlavně pochopit za co to bylo. Když je hodně špatné počasí, jdu s ním jenom dvakrát a stačí to. Kolikrát ho musím ještě prosit, raději přestane žrát a pít, jenom aby nemusel v nějakém marastu ven. Máte pejska zrovna tak jako já, nechodím venčit já jeho, ale on mě, vytáhne mě ven na vzduch, jsem mu za to vděčná. Zdravím a přeji hodně štěstí

ANO! Pod to bych se podepsal... Sám toto psisko nevlastním, ale měl jsem tu čest ho nějaký čas obstarávat. Ano, tento prcek (fenka) mne bral milostivě na procházku na Štrossmayerák dle své nálady a já se stal jen jakýmsi přítěžkem na konci vodítka... S mojí

vlčí psinou však tento trpaslík navázal bleskové přátelství a navíc jsem místy nabýval dojmu, že ten prcek vede smečku... Psík je pomalejší, ale dožene to. Odmění se tím, že není takový vyděrač... *smich*

arwan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
V každém případě je to vina chovatele, od kterého jste si pejska pořídili. Mám fenečku této rasy a každý chovatel musí štěňátko předat majiteli - naučené na venčení ( na papír ) v bytě! Pořiďte si PVC podnosy 2-3 ks a na ně používejte papíry, ale v žádném případě noviny. Tiskařská čerň, pejsky dosti odpuzuje. Umístěte podnosy do místností kde se s pejskem zdržujete. Když začne pobíhat, nebo se točit dokolečka - postavte ho na podnos a zaťukejte na papír prstem s pobídkou Vámi vybraného slova k čurání My používali slovíčko čuriško! Jen mějte prosím trpělivost a úspěch se dostaví :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]