Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny milovníky andulek!Prosím poradte mi:Koupila jsem si 4měsíční andulku a chtěla bych si jí ochočit,slyšela jsem,že andulky starší 3měsíce se ochočit nedají,že pohlavně dospívají,tak nevím.děkuji za rady.Ilona
4 měsíce není, že je andulka stará. Ochočit půjde, otazkou je zda jste se nechtěl zeptat, zda se dá naučit mluvit, naučit co smí a co nesmí, a naučit chodit na zavolání. I tak se to andulka naučí. Pomaleji než dvouměsíční, ale naučí .Andulku jsme zakoupili v 6 týdnech. Dnes má 6 měsíců. Vyslovuje cca 10 slov ( tedy odvrže a odštěbetá ), naučila se kam smí lítat a kam ne. ( je nutno ji hned na začátku ukazat kam smí letat a třeba jitak i posadit ). Zakázat kam létet nesmí ( obrazy, skříně - pokazdé ji odtamaď edehnat ) a pak mít dost trpělivosti, aby vam z bydýlka přeskakovala na prst. Časem vám bude na něj po zavolání i létat. Tím, že jsme ji měli hned po vytažení od chovatele v 6 týdnech měli jsme to lehčí. Ve zverimexu ani nepoznáte zda má 4 měcíce nebo 8 měsíců, pokud nemáte dost zkušeností. Pamatuji jak jsem zakoupil svou první korelu. Chtěl jsme mládě. Dostal jsem vypelichaného ptáčka , s tím že je to mládě a přepeřuje. Byl jsem naivní, mladý hlupáček. byl to starý vypelichaný kus. Zjistil jsem to mnohem později. Internet nebyl, kde bych se poučil. I tak jsem měl korelku moc rád.
Takže : 4 mesíce není ideální pro začátek ochočování, ale není to žádná hrůza. To co jiný bez lásky dokáže za půl roku, můžete vy dokázat s laskou za 2 mesíce.
Přeji mnoho andulčí lasky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.