Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mám stát veterinářem?

Od: ladys* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěla bych se stát koňským veterinářem už od malička tím chci být jenže nemůžu sehnat nějaké učebnice o koních nebo něco podobného.Jelikož je mi jedenáct let tak na žádnou školu nemůžu jít.Neporadili by jste mi tedy kde mám sehnat učebnice o koních,stavbu těla,o nemocexh a tak.Předem moc moc děkuji za odpověď.:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

1x

kopyta.com/... je zde zmiňovaná kniha doktorky Strasserové - "Život se zdravými kopyty"

pročti si : search.seznam.cz/...

ale pozor! Koňská vetrinářka, není stát u ohrady a koukat se, jak se pasou, nebo jezdit na unavené kobyle! je to dřina, je to veterina především v terénu, koně ti do ordinace v tašce nepřinesou...

dejavu*
hodnocení

1x

Tohle byl můj sen, takže jsem záviděla spolužačkám, které mohly na střední na obor Chovatel koní nebo na střední veterinární, ale když dostudovaly, na VŠ neměly šanci se dostat a rychle z oboru obě dvě utekly, protože jedna očkovala kuřata v drůbežárně a druhá neměla práci vůbec. Pak jsem poznala pár lidí z veteriny a největší šanci se tam dostat máš z tradičního gymplu. Takže měj ráda koně dál a hlavně se dobře pak uč na střední biologii, chemii a fyziku, abys udělala přijímačky, držím palce

pb®
hodnocení

1x

Veterinarem se clovek stane, pokud vystuduje veterinu na VFU www.vfu.cz v Brne. K prihlaseni na vysokou skolu potrebujes maturitu, tedy nejdriv ukoncit studium na stredni skole nebo gymnaziu. Nejlepe vybirat takove, kde se zameruji na biologii a chemii. Pak taky existuji stredni veterinarni skoly, po jejich absolvovani clovek neni veterinarem, ale treba sestrickou na veterine. Hlavne si uvedom, ze veterinar nejenom zvirata leci, on je musi i utracet, pitvat, behem studia absolvovat praxi na jatkach. Tohle povolani zdaleka neni jen o tom, ze se clovek mazli se zviratky, na to musi mit clovek zaludek. A treba muj veterinar mi rikal, ze tohle povolani je zahul na nervy. Cely den v ordinaci, soboty, nedele, pohotovost, k tomu srdcervouci vystupy majitelu, jejichz zvire zemre...

kytka*
hodnocení

0x

Zde je zajímavé povídání
www.konicci.cz/clanky/knihy-o-konich-181/

raadek*
hodnocení

0x
Nechci te strasit, ale pokud trpis nejakou alergii, tak se na veterinu nedostanes. R.

sandrab
hodnocení

0x
Ahoj, ja chodím na ČZU v Praze Suchdol, ale ne na fakultu FAPPZ, ale vím, že tam mají nějaké obory s koňma. Více podrobností nevím, ale zkus se podívat na stránky www.af.czu.cz nebo na jejich skripta (sama jsem dělala už 3 zkoušky ze zvířat a první byla tak podrobná, že jsem si po úspěšném absolvování biologie zvířat připadala jako opravdový veterinář ;)). Nebo se zkus podívat na stránky přímo školy veteriny v Brně a zjisti si, jaká mají skripta a učebnice. Není problém si je koupit a můžeš začít studovat, je to sice pro tvůj věk dosti (promiň mi názor) odborné, ale buď tě to "vyléčí"nebo chytne natolik, že tě někdy potkám v nějaké ohradě nebo stodole. Jo a ještě trochu z humorného koutku, půjč si v knihovně knížky od Jamese Herriota - zvěrolékaře (napsal několik knížek s příběhy zvířat a přečteš si například jak se rodí kráva ve studené stodole, jak se zachraňují psiska a podobně). Já sama chtěla být také veterinářkou, ale osud tomu chtěl, že jsem se jí nestala. Nikoho takového v rodině nemáme, takže nemám nikoho, kdo by mi případně pomohl nebo umožnil praxi. Nepohřbila jsem své veterinářní ambice úplně, doma se starám o psa a kočičku a už není pro mě problém ošetřit tržné rány, podávat injekce nebo prášky vzteklému tvoru a občas se najde i nějaký člověk na ošetření. Někdy se stane, že když poskytnu první ošetření doma a pak zajedu za pravým panem zvířecím doktorem, dostanu vynadáno, že jsem na něj už nic nenechala, že si mám za stůl sednout a ordinovat místo něj, že píchnout antibiotika nebo vitamíny zvládne sestřička a on tam být nemusí *smich* - zdravím pane doktore Naxero). Hlavně se hezky uč, ale ne vše dávej do svého snu, připrav si i zadní vrátka, kdyby ti náhodou jeden rok nevyšla veterina, můžeš to zkusit další rok. Taky bych zkusila, až ti bude 15 nebo více najít si brigádu, kde budou zvířátka, například výpomoc v útulku nebo na nějaké klinice zvířecí, abys viděla, že ošetřování zvířátek není jenom to hlazení a muchlování popřípadě úklid, ale také bolestné zážitky nebo naopak ty, kdy srdíčko vesele poskočí. Ať tvé úsilí a přání nepoleví a provází tě dál.

orffi*
hodnocení

0x

To je otázka jak poleno :) hodně se učit, učit a zase učit...na té správné škole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]