Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,potřebuji poradit ,máme 10měsíčního maltézáčka,do pul roku asi jsme ho krmili granulemi ,pak jsem dala ráno konzervu ,nebo psí paštiku ,nebo jksem uvařila kuře s rýží a ,ted když mu dám granule tak odejde a nesní je ,slyšela jsem že jsou pro něho zdravější,koupila jsem granulky proplan a nejí je ,neví jak ho ted krmit ,jen těmi konzervami a nebo ho nějak donutit i na ty granulky.Děkuji moc za radou Zábranská Věra
Téměř roční borderka má tento stravovací program: půl šesté - pšeničné nebo ovesné vločky (hrst) s horkou vodou, která během chvilky změkčí vločky a do toho přidané dvě tři lžíce konzervy (třeba Dante s kousky). Misku vyblejská. V sedm dva tři kilometry, po návratu jedna mlska v garáži, půlka tvrdého krajíčku chleba doma. Pak klid, obvykle spí, ale je ve střehu. Po jedenácté hodině cca 300ml teplého kuřecího vývaru i s masem (ze skeletů, 15Kč kilo, rozsekané i skostmi na drobno) a denní dávka granulí v tom namočená. Vylízáno dočista. Okolo trojky dva tři kilometry, po návratu mlska dole, půl suchého krajíčku doma. V sedm dva kiláčky, po návratu mlska dole, nahoře nic. Okolo osmé si děláme saláty, do misky jde kus okurky, salátu, papriky... miska vyblýskaná. Asi v deset maličká čůrací a kakací procházka, už na zahradě netvoří, bez odměny. Výjimka je v neděli, kdy dostane snídani, ale denní dávka je s třetinovým množstvím granulí již okolo devítky. V jednu cvičák s mlskami za výkon, po návratu okolo půltrojky dva tři kiláčky. Po návratu mlska dole, nahoře celý syrový kuřecí skelet nebo celá syrová ryba (asi 1/2kg). Nikdy nic od stolu! Nikdy nic z ruky! (jen mlsky, jinak to nejde) Pokud pes získá tento návyk, má šanci žít šťastný a spokojený život, který nebude příčinou vrásek na čele majitele...
Toto jsme už zažili všichni. A věřte, že fakt všichni několikrát Dali jsme se ukecat upřeným pohledem a dobrovolnou hladovkou. Pes si myslí, že může dostat úplně, ale úplně všechno, bude-li dostatečně dlouho zírat.
Já jsem vždycky z těchle situací vybruslila tak, že psina má na misce granulky stále. A když se tvářila, jakože hlady omdlí, když jí nedám něco jiného, počkala jsem, jestli fakt omdlí. Někdy 2 dny, někdy 3 dny. A najednou slyším křupkání. Tak teď to ani nesleduji. Jen koukám, ať tam vždycky má granule a vodu. A kdy si to sní, to je na ni. Kdyby byla žravá a já ji musela omezovat, tak to by byl jiný problém.
A takhle na www.Ejmi.cz objednám pytel Royalek až domů a mám víc jak půl roku pokoj.
Mladá se s tím smířila. Někdy dostane něco jiného a večer ji slyším křupkat, dojídá se. A někdy má jen ty granule.
Dnes měla kyselé zelí (to miluje) namačkaný bramborek a kousíček, fakt kousíček uzeného.
Granule mají vitamíny a vše co pes potřebuje.Pokud buete dávat jen maso nedostane do těla nic.Granule dejte suché a do něj trošku maso a trošku vody,nebo granule a do nich rybičky atd.
proplanka je pouze komeriční krmivo, jinak celkem humus. Za dobré granule považuji Artemis, Arden Grange, First Mate. Se nedivím, že mu to nechutná, nakonci jsou nahořklé :-!
Špatbá není také Acana. Jinak, občas pejsci mění chutě, staré granule se jin přejedí a chtějí nové, chce to změnu.
špatná není, ale je to pořád střední třída (ne vyšší, kterou jsem vyjmenovala nahoře). Kupodivu už je Acana lepší než K9.. Stačí mrknout na krmivo-pro-psy.com/... , jsou tam i zajímavé články ohledně krmiv.
Pes je rozumnější a ví,co je pro něj lepší.I ty nejlepší granule jsou jen průmyslová potrava-suchá,mrtvá,trvanlivá a pohodlná pro páníčky,protože mu nemusí vařit.
nevím proč by se mělo psům vařit.. ještě jsem neviděla vlka jak si nad ohněm opíká zajíce Moje vobludka miluje když jí dám flák hovězího, to je v tu ranu pryč
jinak najděte si něco o výživě "BARF"
Pro weu: Když jsem se psy začínala, ptala jsem se veta, jak je to syrovým masem. A vet mi udělal přednášku o cizopasnících, kteří v mase jsou a které je potřeba varem zlikvodovat. (Tenkrát jsem se velice styděla za tatarák, který nesmírně miluji) A taky se zmiňoval o tom, jak je škodlivé krmit psa jen masem. A prý dostane-li pes maso, příloh a zeleniny plných nerostů, vlákniny a vitamínů se nedotkne. A fakt! Právě z těchto důvodů jsem maso vařila a přidávala zeleninu a těstoviny, rýži.
A pak mi někdo povykládal, jak se dělají granule a to jsem vařila raději znovu
Teď věřím, že konkurence je tak veliká, že granule mají všechno, co by pes měl dostat.
K těm granulím musím to vyvrátit bohužel,granule se šidí a nemají to co mají mít v posledních 5 letech se granule horší.Nejlépe je dobře znát svého pejska a pozorovat co mu šmakuje a co né a z toho sestavit jídelníček.Je to složité ,ale dá se to a hlavně pak to moc nestojí.Není pravda,že drahé granule jsou dobré i levné granule se dají dávat.
typické kecy veterinárů dostávající benefity za propagátorství granulí typu eucanuba a pedigree..
Uz se vet nezmínil, že pes jako masožravec má o mnoho kyselejší žaludek než my a paraziti maj velice málo šancí se usadit? Krom toho než v psovi projdou granule, docela to trvá, ale měla bys vidět jak rychlá je peristaltika když má masíčko, nepočítám že může sežrat kilo kuřete a vyjde z něj malý boban kdežto z 300g granulí úplný kravinec.
Ještě jednou, nejdřív si přečti něco o BARF než začnej házet moudra MUDRců. Dokonce psy krmeni BARFEM stačí odčervit 1x za rok a granuláče každý 3 měsíce.
a ano v mase není vše proto zmiňuji BARF: na druhou stranu ano pes potřebnuje různé živiny, ale ne každý den. Pokud žere pes každý den to stejné, žaludek zlenivý a jakmile se do něj dostanë něco jiného začnou problémy.
Krom toho granule FIT CROCK jsou za studena lisované. mrkni na www.baron.cz
přítelova fena taky tak hodí okem " tohle mám žrát?!" v tom případě, když se najde v lednici nějaké kousky masa a vývaru, zaliju granule horkým vývarem a nechám nasáknout. Potom hltá jak divá Jako granulky které nejsou asi tak suché bych doporučovala špičkove PLATINUM (ne profilum!)
Souhlasím s těmi Artemiskami, ty jsou fajn, ty holkám moc chutnaly. Teď krmíme Almo nature, jelikož feňule jsou alergici. Jedna na kuřecí maso a jedna na ryby. Jinak u nás je výhoda, holky jí všechno, ale nejvíce milujou syrovou zeleninu.
Oni taky nejsou granule jako granule.Některé většinou ty levnější jsou takový šmejd,že by to opravdu nežral ani pes.Zkuste mu dát vybrat z více druhů!
Když už se probírají granule,co Váš názor na Eukanubu? Někdo ji chválí a jiní zase haní. Děkuji Martina
Tak tady musím reagovat, že i levnější granule psům chutnají.Nedávno jsem na zkoušku koupila vždy po 1 kg různých značkových granulí a pes mi je nechtěl. Takže jsem je opět musela vylepšovat sýrem, salámem, rybičkami aj. Dávám mu i vařenou stravu, ale nemám moc času, takže většinou krmím granulemi, ale levné Chappi mu pořád chutnají nejvíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.