Nejste přihlášen/a.
Ahoj mam doma harajici kocku a prozivame prave peklo . Kocouri snad z celeho mesta chodi k nam na namluvy , Je to hruza co prozivame cely den mnoukaj a kvilej neda se spat ,ma kocka je zvykla chodit na potrebu ven a to je prave problem oni ti kocouri ji nepusti zpet domu i 3 dny nebyla doma jen co ji pustim ven na potrebu tak ji to hned delaji ,co mam delat? kastrace ,ale ja bydlim v zahranici tak nevim kam jit atd dokonce jsem vysypal cely pepr kolem domu ,ale nic porad nedaji pokoj i 6 kocouru je pred dvorkem.
doplněno 30.01.10 15:21:Ja vlaste ani nevim jestli hara jak to poznam? Ale asi jo ,kdyz ti kocouri to vedi.
No kočka mrouská, hárá fena. Kastrace, to je JEDINÉ co pomůže (nebo vůbec nepouštět ven a naučit kočku na kočičí wc doma) Pepř je k ničemu a všechno ostatní taky...Mrouskání se pozná podle toho, že kočka většinou hlasitě mňouká, při pohlazení ke kořeni ocesu začne podupávát zadníma nohama a nastrkovat zadek. Opravdu ji dejte vykastrovat, najděte si veterináře v okolí, poptejte se. U nás stojí kastrace od 600,- do 1000,- korun.
Jinak se můžete těšit na koťata, asi tak za 2 měsíce... a pokud s tím něco neuděláte, tak budou další a další a další...
No prave ,a ja cekam ,ze mi nekdo napise figl jak kastrovat kocku po domacku proste dat ji do zradla neco nevim tablety atd aby prestala rodit.
Chemická kastrace se používá u kocourů. U koček se dávají injekce na zastavení říje. Je otázka, jestli to nebude v konečném důsledku finančně nákladnější než jeden operační zákrok. Nehledě na ten stres z očkování, které bude absolvovat několikrát do roka. Zvažte to. Možná by nebylo od věci kočku dát někomu, kdo do ní ty peníze "vrazí".
Vzpomněla jsem si na tu naši první, to byl očistec! Postavila se v noci ve dvě k oknu a řvala jako protržená tím nejsilnějším hlasem: "Ááááááááááááu, mňááááááááááŮŮŮŮŮ!"Čekala jsem, že na nás někdo přivolá policii, že týráme dítě, znělo to jako dětský pláč a muselo to dojista probudit všechny v okruhu 2 čverečních km.
Měli jsme pomočenou rohožku a když jsem kočku odvezla na chatu, abychom to přečkali a zavřela do sklepa, nevím, jak to dokázala, asi kočičí telepatie, široko daleko samota, nejbližší kocour 4 km, ale když jsem vylezla na zahradu a posvítila do kadibudky, ten chlípník tam seděl a čekal na svou příležitost!
Zkoušela jsem jí dát sedativa, praštila sebou na bok, ale znala smysl pro povinnost a řvala dál na boku i pod sedativy. Po druhém mrouskání jsme ji vykastrovali protože další bychom asi nepřežili, nebo tedy spíše ona, z nevyspání a neustálého hlídání, jestli se k nám komínem nebo jinými otvory neplíží kocouři, z nás byly nervové trosky.
ještě doplním - najít dobrého kočičího doktora je umění, mrkněte sem zde na kočičkářské fórum na doporučte veterináře a taky na téma kastrace kocky-online.cz/...
Dejavu toto znám -je to strašné - u nás pod okny "randí mrouskající se kočky s kocoury řvou ,že to jak v porodnici, když brečí děti. Horší,že nemám kam utéct, vyběhnu ven a plaším je ,ale oni si dál užívají. No hrůza .,ještěže to není tak často.
My jsme se pak přestěhovali do domku a náš rohový pozemek je asi nějaké strategické místo, mám koček jak egyptská královna, všechny si dávají dostaveníčko u nás. Jeden čas jsem se tím bavila, že jsem ty kočičí návštěvy fotila, dokonce se přede mnou válely a doprovázely mne, když jsem plela záhony, mám pár fotek tady zahradnice.estranky.cz/...
Když teď ale řvou venku, už mi to nevadí, když to bylo v bytě, bylo to k zešílení, speciálně, když se mrouskala ob měsíc.
Diky bohu mrouskani ,uz preslo. Mne nejde o to ze dam penize za kastraci to ja klidne dam ,ale ze jsem v zahranici a nevim kam se obratit. a kocku mam z praktickych duvodu chytani mysi a ne abych mel kocku na mazleni.
Tak snad i v zahranici funguji webove stranky, kde se da veterinar najit. Necekejte dlouho, kastrovat lze v prvni pulce brezosti. A vubec, pokud kocka chodi ven, ma byt kastrovana jeste pred pohlavni dospelosti, tedy asi tak v 6ti mesicich.
No tak internet máte, zkuste si veterináře vyhledat ve vašem městě...nebo zkuste nějkého "domorodého" známého, souseda. Jistě Vám pomůžou.
A to jako myslíte, že vás omlouvá, když kočku jen využíváte, že se o ni nemusíte starat? Kočka potřebuje pravidelně odblešovat, odčervovat, kastraci - co si počnete s koťaty 2 - 3 do roka? Utopíte je? Jo a není to stroj na chytání myší, ale potřebuje taky pohladit, zajistit, aby nemrzla a když jí něco bolí, tak jí dát veterinární péči. Jestli tohle nedokážete nebo nechcete, najděte jí domov jiný a kupte si pastičku na myši nebo plyšáka!
Jo, jo, je to peklo. Jednou jsem se ptale veta, jak se často a jak dlouho se kočka mrouská, když třeba psina hárá asi co půl roku. Vet pravil, že kočka je tajemný tvor. Někdy hárá třeba měsíc 2x v roce a podruhé 3 dny ale v každém týdnu.Vy to nepoznáte, jen když je v chování jinačí. Mazlivá, ukecaná.
Je to fakt peklo. A co pak s koťaty? Jedině nechat (za nekřesťanské peníze) vykastrovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.