Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocka hara - prozivame peklo

Od: resl* odpovědí: 14 změna:

Ahoj mam doma harajici kocku a prozivame prave peklo . Kocouri snad z celeho mesta chodi k nam na namluvy , Je to hruza co prozivame cely den mnoukaj a kvilej neda se spat ,ma kocka je zvykla chodit na potrebu ven a to je prave problem oni ti kocouri ji nepusti zpet domu i 3 dny nebyla doma jen co ji pustim ven na potrebu tak ji to hned delaji ,co mam delat? kastrace ,ale ja bydlim v zahranici tak nevim kam jit atd dokonce jsem vysypal cely pepr kolem domu ,ale nic porad nedaji pokoj i 6 kocouru je pred dvorkem.

doplněno 30.01.10 15:21:

Ja vlaste ani nevim jestli hara jak to poznam? Ale asi jo ,kdyz ti kocouri to vedi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

3x

No kočka mrouská, hárá fena. Kastrace, to je JEDINÉ co pomůže (nebo vůbec nepouštět ven a naučit kočku na kočičí wc doma) Pepř je k ničemu a všechno ostatní taky...Mrouskání se pozná podle toho, že kočka většinou hlasitě mňouká, při pohlazení ke kořeni ocesu začne podupávát zadníma nohama a nastrkovat zadek. Opravdu ji dejte vykastrovat, najděte si veterináře v okolí, poptejte se. U nás stojí kastrace od 600,- do 1000,- korun.

Jinak se můžete těšit na koťata, asi tak za 2 měsíce...;) a pokud s tím něco neuděláte, tak budou další a další a další...

resl*
hodnocení

No prave ,a ja cekam ,ze mi nekdo napise figl jak kastrovat kocku po domacku proste dat ji do zradla neco nevim tablety atd aby prestala rodit.

borax*

Chemická kastrace se používá u kocourů. U koček se dávají injekce na zastavení říje. Je otázka, jestli to nebude v konečném důsledku finančně nákladnější než jeden operační zákrok. Nehledě na ten stres z očkování, které bude absolvovat několikrát do roka. Zvažte to. Možná by nebylo od věci kočku dát někomu, kdo do ní ty peníze "vrazí".

dejavu*
hodnocení

3x

Vzpomněla jsem si na tu naši první, to byl očistec! Postavila se v noci ve dvě k oknu a řvala jako protržená tím nejsilnějším hlasem: "Ááááááááááááu, mňááááááááááŮŮŮŮŮ!"Čekala jsem, že na nás někdo přivolá policii, že týráme dítě, znělo to jako dětský pláč a muselo to dojista probudit všechny v okruhu 2 čverečních km.

Měli jsme pomočenou rohožku a když jsem kočku odvezla na chatu, abychom to přečkali a zavřela do sklepa, nevím, jak to dokázala, asi kočičí telepatie, široko daleko samota, nejbližší kocour 4 km, ale když jsem vylezla na zahradu a posvítila do kadibudky, ten chlípník tam seděl a čekal na svou příležitost!

Zkoušela jsem jí dát sedativa, praštila sebou na bok, ale znala smysl pro povinnost a řvala dál na boku i pod sedativy. Po druhém mrouskání jsme ji vykastrovali protože další bychom asi nepřežili, nebo tedy spíše ona, z nevyspání a neustálého hlídání, jestli se k nám komínem nebo jinými otvory neplíží kocouři, z nás byly nervové trosky. :-D

doplněno 31.01.10 21:07:

ještě doplním - najít dobrého kočičího doktora je umění, mrkněte sem zde na kočičkářské fórum na doporučte veterináře a taky na téma kastrace kocky-online.cz/...

kytka*

Dejavu toto znám -je to strašné - u nás pod okny "randí mrouskající se kočky s kocoury řvou ,že to jak v porodnici, když brečí děti. Horší,že nemám kam utéct, vyběhnu ven a plaším je ,ale oni si dál užívají. No hrůza .,ještěže to není tak často.

dejavu*

My jsme se pak přestěhovali do domku a náš rohový pozemek je asi nějaké strategické místo, mám koček jak egyptská královna, všechny si dávají dostaveníčko u nás. Jeden čas jsem se tím bavila, že jsem ty kočičí návštěvy fotila, dokonce se přede mnou válely a doprovázely mne, když jsem plela záhony, mám pár fotek tady zahradnice.estranky.cz/...

Když teď ale řvou venku, už mi to nevadí, když to bylo v bytě, bylo to k zešílení, speciálně, když se mrouskala ob měsíc.

borax*

" egyptská královna" to je pěkné, aspoň máte veselo. Krásné kočky na fotkách *palec*

dejavu*

já mám noční můru, že na stáří dopadnu takhle :)

Kocka hara - prozivame peklo
resl*
hodnocení

Diky bohu mrouskani ,uz preslo. Mne nejde o to ze dam penize za kastraci to ja klidne dam ,ale ze jsem v zahranici a nevim kam se obratit. a kocku mam z praktickych duvodu chytani mysi a ne abych mel kocku na mazleni.

pb®

Tak snad i v zahranici funguji webove stranky, kde se da veterinar najit. Necekejte dlouho, kastrovat lze v prvni pulce brezosti. A vubec, pokud kocka chodi ven, ma byt kastrovana jeste pred pohlavni dospelosti, tedy asi tak v 6ti mesicich.

borax*

No tak internet máte, zkuste si veterináře vyhledat ve vašem městě...nebo zkuste nějkého "domorodého" známého, souseda. Jistě Vám pomůžou.

asrew

A to jako myslíte, že vás omlouvá, když kočku jen využíváte, že se o ni nemusíte starat? *cert* Kočka potřebuje pravidelně odblešovat, odčervovat, kastraci - co si počnete s koťaty 2 - 3 do roka? Utopíte je? Jo a není to stroj na chytání myší, ale potřebuje taky pohladit, zajistit, aby nemrzla a když jí něco bolí, tak jí dát veterinární péči. Jestli tohle nedokážete nebo nechcete, najděte jí domov jiný a kupte si pastičku na myši nebo plyšáka!

dagma*

To je moc výstižně řečeno! *hej*

hodnocení

2x

Jo, jo, je to peklo. Jednou jsem se ptale veta, jak se často a jak dlouho se kočka mrouská, když třeba psina hárá asi co půl roku. Vet pravil, že kočka je tajemný tvor. Někdy hárá třeba měsíc 2x v roce a podruhé 3 dny ale v každém týdnu.*hej*Vy to nepoznáte, jen když je v chování jinačí. Mazlivá, ukecaná. *stop*Je to fakt peklo. A co pak s koťaty? Jedině nechat (za nekřesťanské peníze) vykastrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]