Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mole v dome

Od: silviet odpovědí: 3 změna:

Chcem sa spýtať...asi pre pol rokom sme mali kuchyňu plnú molí, včetne larvý, boli ale len v kuchyni. Nikde inde, hoci mali prístup do takmer celého domu. Nakoniec sme našli zdroj - otvorené orechy. Vyhodili sme to a bol pokoj ale asi pred 2-mi týždňami sa objavili zas. Tento krát ale nie len v kuchyni ale v celom dome. Nikde ale nie sú nijak moc sústredené, tak ako pred tým. Všade je tak jedna dve...najviac tri... Nemlžme nájsť, odkial by mohli byť. Neviete mi poradiť? Larvy sme zatial nenašli.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pravděpodobně to bude mol potravinářský. Je větší tmavý. Šatní mol je stříbřitý, malý. Jednotlivé druhy si ověřte na internetu na obrázcích.

Boj s potravinářským molem je krátký a drahý, když vyházíte všechny potraviny a důkladně vymyjte police. Nebo o něco delší, když budete mouky a ostatní potraviny (ořechy, fazole, zapadnutou čokoládu s náplní...) důkladně kontrolovat a přesypávat do nádob s uzávěrem. A stále omývat police.

V každém případě doporučuji koupit si v drogerii lapač. Stojí od 10 do asi 30(?) Kč. Lapač je napuštěn feromony a láká samečky (možná samičky). V každém případě se jedno pohlaví přilepí na lapač a druhé nemá partnera na další rozmnožování.

Přeji úspěšný boj. Dá se vyhrát.

hodnocení

1x

Mohou to být opět potravinoví moli a nebo šatní moli. Protože umějí létat, tak je můžete najít po celém domě. Jsou -li potravinoví, tak hledejte v kuchyni a ve spíži, všechno řádně prohlédněte a pokud zjistíte napadení, tak potraviny nemilosrdně ihned zlikvidujte. Jde-li o šatní moly, zaměřte se na oděvy (hlavně vlněné a zvl. červené), dále se mohou vyskytovat třeba na spodku matrací, koberců atd. Protí šatním molům se dá použít Biolit na šatní moly.

majenka*
hodnocení

1x

Také jsem s nimi bojovala a hodně dlouho.Teď už delší dobu je nemám,ale stále kontroluji.Musíte všechny potraviny přebrat,přesypat přes cedník dát do uzavíracích nádob a ještě jsem to dala do mrazáku.I co se zdálo nenapadené,těstoviny,mák i krabičky s čajem.Na hořkou čokoládu nejdou,ale mléčná,ořechová ta jim chutná.Hodně potravim jsem musela vyhodit.Prázdnou špajzku i skříňku jsem vystříkala sprejem na hmyz,umyla a na dvířka jsem nalepila lapače(drogerie 99Kč)a povedlo se.Ještě se občas mol objevil,ale už jen jednotlivec.A teď už asi 1,5r mám pokoj.Pro jistotu mám ty lapače stále na dvířkách a kontroluji.Je to boj na delší trať.HLAVNĚ VYDRŽET.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]