Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Délka louhování čaje vs zdravotní problémy?

Od: destiny5® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nevíte prosím Vás někdo, co se stane s čajem, pokud zapomenu vytáhnout z konvice sáčky s čajem? Všude jsem jen našla, že se mají třeba po x minutách vytáhnout, ale už nikde, že by to bylo třeba škodlivé, když je tam nechám třeba hodinu. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x

Dobrý den, laicky řečeno se s čajem nestane nic...ale nesmí to vědět milec čaje! Ten by vám udělal dlouhou přednášku o vyluhování tříslovin, které zcela ničí chuť a vůni čaje! a pokud si koupíte fajnovku, tak ta si zaslouží louhovat jen tak jak se má a pijte jen sypaný čaj, sáčky nebrat, nebo jen ve velké nouzi, ok?

tea.cz/... mrkněte se a zajděte si něco dobrého čaje ochutnat a zakoupit i kvalitní knihy o čaji lze zde koupit a přeochotného personálu se na rozličné věci zeptat *slunce*

hodnocení

Děkuji za odpověď. Šlo mi hlavně o to, že mi dnes v prci řekli, že když nechám v konvici louhovat sáčky s čajem, že je to škodlivé. Měli namysli např. hodinu.

hodnocení

3x

Ledvinám se vyluhované třísloviny vůbec nelíbí. A ty se vyluhují až po nějaké době.*plac*

kytka*
hodnocení

0x

Při delším louhování čaje se z něj uvolňují silice ,které činí čaj trpkým tzv. padá na jazyk. Jinak je tomu u čajů ovocných ,to tak nevadí ,ale čaj černý a zelený prostě chce své minuty . Pak si na něm nepochutnáte.

hodnocení

0x

A ten čaj je pro kočku?

ukulele*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]