Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak se zbavím šneků? Jsou to ti malý a z chytačů(klece) vylezou.. Chemii použít nechci, ani nemůžu (panceřníčci a krunýřovci)- jed zabírá na bezobratlé. Další akvárko nemám abych ryby mezitím dal jinam a mohl chemii použít. Ze stejného důvodu si nemůžu pořídit ani čtverzubce. Sežral by i jiné ryby, ne jen šneky (jak já je nenávidím).. No a mřenky toho moc nesežerou. Je toho plné akvárko a nevypadá to pěkně! Co s tím? Dík za každou radu..
Ahoj, doporučuji Stophydrin, nebo Antihydrin, jedná se o ustálený roztok modré skalice určený na hubení nezmarů, dávkování je na etiketě, aplikací tohoto přípravku neuškodíte rostlinám, ani rybám, máte li strach, použijte slabší koncentrace - méně kapek na objem akvária, než je uvedeno v dávkování, funguje to spolehlivě, bohužel ne na vajíčka, po pravidelné výměně vody a objevení se živých šneků musíte celý proces dávkování zopakovat, pokud nechcete používat této chemie, tak doporučuji použít plátek syrové brambory na niti, a vždy čas od času ten plátek brambory za nit vytáhnout a šneky obrat rukou a zlikvidovat, na syrové bramboře si i rádi pochutnají ancistrusi, je to pro ně lahůdka, a doplňuji informaci, že ten plátek syrové brambory nekalí ani nekazí vodu...pokud potřebujete, klidně se ptejte dál, rád zodpovím další otázky...
Děkuju. Takže tento Stophydrin neuškodí ani krunýřovcům ani panceřníkům? V akvaristice mi bylo řečeno že chemie ničí bezobratlé, tudíž i pancéřníčky a krunýřovce.. S tou bramborou to určitě zkusím.. Dík
ten kdo vám řekl že ryby jsou bezobratlí je idiot a kretén, dejte sem jeho jméno a adresu ať se mu zasmějeme a pokud tento jedinec pracuje v akvaristice a šíří tyto bludy, nechť si vezme lopatu a koště a zametá ulice!
tímto se omlouvám všem zametačům a kosmetikům veřejných prostor, jsem rozčílenej na nejvyšší možnou míru!
krunýřovec modrý
Ancistrus dolichopterusKner, 1854
říše Animalia - živočichové » kmen Chordata - strunatci » třída Actinopterygii - paprskoploutví » řád Siluriformes - sumci » čeleď Loricariidae - krunýřovcovití
tohle jsem rychle stáhnul z netu, už zařazení do kmenu strunatců nám jasně hovoří o tom, že mají páteř, strunu... a tudíž mají obratle, už jste jedl třeba makrelu? a měla páteř? jednu kostru od makrely zabalte a hoďte jí tomu blbci na pult, ať vidí že ryby jsou obratlovci
jsem rozčílenej na nejvyšší možnou míru, tohle jsem za mých pomalu 30 let akvaristické praxe ještě neslyšel
pro ukulele: Velmi si vážím Tvých fundovaných rad a názorů, ale s větou "už zařazení do kmenu strunatců nám jasně hovoří o tom, že mají páteř, strunu... "nemůžu tak docela souhlasit. Samozřejmě že ryby jsou obratlovci, ale ne všichni strunatci jsou obratlovci. Zájemcům doporučuji nahlédnout do popisu a taxonomie strunatců třeba na wikipedii: cs.wikipedia.org/... Vím, že tuto drobnou nepřesnost zapříčinilo Tvé spravedlivé rozhořčení. Tak se tolik nerozčiluj, příslušníkům Nadříše Eukaryota (Eucaryota)> Říše Živočichové (Animalia)> Podříše Mnohobuněční (Metazoa)> Oddělení Triblastica> Kmene Strunatci (Chordata)> Podkmene Obratlovci (Vertebrata)> Nadtřídy Čelistnatci (Gnathostomata)> Třídy Savci (Mammalia)> Podtřídy Živorodí (Theria)> Nadřádu Placentálové (Placenthalia)> Řádu Primáti (Primates)> Podřádu Vyšší primáti (Anthropoidea)> Nadčeledi Lidoopi a Lidé (Hominoidea)> Čeledi Lidé (Hominidea)> Rodu Člověk (Homo)> Druhu Člověk rozumný (Homo sapiens)> Poddruhu Člověk rozumný vyspělý (Homo sapiens sapiens) nedělá rozčilování robře! Zdraví pmy
ok, máš pravdu, ale ještě stále mám z toho tik, to je také důvod proč jsem začal poraďte.cz navštěvovat tak poskrovnu, respetkive odpovídat tak málo...
A to je ovšem škoda, protože rybičky a kytičky nemohou čekat na to, až odezní tvé spravedlivé rozčílení. Zatím mohou přijít k újmě. Takže hezký večer a polepši se s účastí a dej do placu své znalosti.
Navíc moje vnučka se s radostí chlubila, že si pořídila do akvárka i šneky. Jak tak koukám, tak to asi nebude dobré pořízení.
Není šnek jako šnek tu invazi v akváriu způsobili okružáci. Soucítím, taky stále bojuji... jsou malí a hnědí. Vnučka si snad pořídila ampulárii, velká a většinou světlá, ta je v pohodě...
Díky, taky doufám. Protože se s nimi s takovou radostí chlubila. Hnedka jak příjde, tak ji vyzpovídám.
No takhle mi to prodavačka v akvaristice řekla. Prý krunýřovci a pancéřníčci jsou bezobratlí, tudíž ta chemie zabije i je.. Taky sem na ni koukal jako kdyby právě přiletěla z Marsu... Navíc říkala něco v tom smyslu, že je ta chemie už zakázána, aby to těm šnečkům neubližovalo (údajně ochránci zvířat). A tu chemii ani neměla v prodejně.. Nemáš nějaký tip na pořízení toho přípravku? Např. nějaký e-shop..?
Jo, to je věčný boj! Můžeš je vysbírat, nebo je nalákat na nějakou potravu, třeba špenát a pak jich vybereš víc najednou. Pokud se Ti to nepříčí, můžeš je rozmačkat přímo v akvárku, pak je sežerou ryby nebo ostatní šneci. Snaž se odstraňovat i jejich vajíčka z listů rostlin a ze skel a kamenů. Hodně zdaru!
Opravdu nejsem znalec přes rybičky, ještě když jsem zkoušel akvárium, měl jsem tam většinou všelijaké jiné potvůrky než neonky či skaláry. Pamatuji si však že šnečci navždy zmizeli, když jsem (k ráčkům, ancistrům a dalším) přikoupil dvě želvičky...
Rada poradim!
Vzhledem k tomu, ze mam nekolik let akvaria, mam i sve zkusenosti.
Prinesla jsem si s rostlinkou vajicka sneku, aniz bych to tusila. Po nekolika tydnech jsem mela v akvarium invazi sneku, ktera sice nepozirala zadne rostliny, ale opticky to vypadalo, ze jsem se rozhodla pestovat sneky.
Ted to zkratim, absolutne to nejlepsi je koupit si sneka, ktery se nezivi nicim jinym nez sneky. Koupila jsem 3 a mohu rict, ze sneci jsou temer fuc, alespon v takove mire, ze me nerusi. Tady poslu odkaz, jak vypadaji a jak se jmenuji a mohu rici, ze ma i neritinky, ale tech si nevsimaji o ty bych totiz nerada prisla.
Hodne stesti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.