Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v bytě z kočky?

Od: dzulieta* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych si pořídit micku, ale jak jsem byla na návštěvě u kamarádky, tak u nich doma byl zápach, a tak mně to odrazuje od pořízení. Má obyčejnou kočku domácí v bytě je to koucour. Mohl by mi někdo poradit co je lepší jestli kocour nebo kočička? Taky jaká rasa. Co jsem se dívala tak modrá belgická krátkosrstá mně zaujala. A ohledně zápachu, který byl až štiplavý, toho se vyvaruji jak? Její kocour chodil normálně na záchod, který měl dvířka a čištění dělala pravidelně. Děkuji předem za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Volte raději kočičku, je celkem jedno, který druh, milé jsou všechny. Se zápachem je to problém, kocourci si značí teritorium a navíc jsou méně přizpůsobiví než kočičky. Pokud cítíte štiplavý zápach, je to ale z odpařující se moči! Do záchodku je třeba dávat asi 5cm kočičího steliva a několikrát denně odstraňovat vlhké části a nahrazovat je novými (nejlépe lopatičkou). Pak se pach nebude mít šanci projevovat...

dzulieta*
hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Modra belgicka kratkosrtsta neexistuje, asi myslite britskou kratkosrstou. Pokud Vase kamaradka mela nekastrovaneho kocoura, ktery si znackoval svoje tritorium moci, pak se smradu nedivim. Zivot s nekastrovanou kockou nebo kocourem neni jednoduchy, kocour smrdi, kocka se hlasite projevuje pri rijich a znackovat muze take. Kastrovane kocky nesmrdi a pokud ano, pak maji za majitele prase. Mam 2 kastrovane kocky a smrad v byte zadny. Pouzivam kvalitni hrudkujici stelivo, ktere opravdu hrudkuje a hrudky drzi a nerozpadaji se. Rano a vecer zachudky cistim, hovinka jdou do zachodu hrudky steliva do kose, jednou za tyden vysypu stelivo, zachudky vymeju octem a horkou vodou. Ocet je vynikajici, jednak dobre vaze pachy, desinfikuje a rozpousti usazeniny z moci a steliva. Do frekventovanejsiho zachudku sesypu stelivo jiz pouzite, do druheho dam nove. Je potreba udrzovat pomerne vysokou vrstvu steliva, aby se mohla utvorit hrudka a moc neprotekala na dno.

dzulieta*
hodnocení

Jojo, já to popletla myslela jsem britskou a je lepší kocourek a nebo kočička?

hodnocení

3x

Ten zápach je ze značkování nekastrovaného kocoura. :( Budete-li si vybírat kočku, britka je super. Budete-li ji mít na chov, budete mít problémy s mrouskáním anebo se značkováním. Budete-li mít kočku pro radost, říká se tomu na mazlíka. *modla*Chovatel vám ho prodá za levnější peníz. Ale musíte ho dát vykastrovat. Kastrace kocoura je mnohem snadnější a taky levnější. *kafe* Znám několik domácností, kde kočky mají a jsou-li kastrované, není cítit vůbec nic. *hej*Poguglujte, zajděte na několik výstav a zorientujte se v rasách. To, že některá rasa je krásná, neznamená, že povaha bude podle vašich představ. A taky je potřeba koukat i mezi řádky, protože charakteristiky píšou opravdoví milovníci a nař. když napíšou, že je pohyblivá a zvídavá, může znamenat, že prohlíží garnýže na záclony zblízka. ;)

papene*
hodnocení

1x

LIKVIDÁTOR ZÁPACHU V KOČIČÍCH TOALETÁCH
Kód: LiZKTo19
90,- Kč
KOUPIT

LIKVIDÁTOR ZÁPACHU V KOČIČÍCH TOALETÁCH

VHODNÉ PRO CHOVATELE KOČEK A PSŮ Pach nepřekrývá, ale likviduje!
- Pach z domácích zvířat, např. koček a psů
- Pach z kočičích toalet
- Pach moči na podlaze a stěně
Ekologický prostředek, obsahující přírodní enzymy, sloužící k odstranění nepříjemných pachů, vyskytujících se při chovu domácích zvířat, např. koček a psů. Efektivně odstraní zápach ze zvířecích výkalů a moče, rozkládající se potravy. Určen k postřiku veškerých materiálů, které byly znečištěny zvířecími výkaly: náplň kočičích toalet, podestýlka, oděvy, textilie, koberce, čalounění automobilů, aj. Nepoškozuje žádný z uvedených povrchů. Speciálně vyvinut pro kočičí toalety. Odstraňuje nepříjemný zápach ze zvířecích výkalů, prodlužuje dobu výměny náplně těchto zařízení. Pach nepřekrývá, ale likviduje!

Návod k použití: Na postižené místo aplikujte pomocí rozprašovače tak, aby přípravek pronikl přímo na příčinu nepříjemného zápachu. Nechte působit do uschnutí! Nestírejte! Neškodí lidem,zvířatům, rostlinám, neničí životní prostředí. Netoxický!

Balení
: 125 ml

subio.cz/...

hanika*
hodnocení

1x

Mam modrou britskou kocicku je pravda ze pri mrouskani je to poznat ale ze by se to nedalo vydrzet to ne.Pokud ale nechcete kotatka je lepsi kastrace.Kocourek znackuje jak jiz bylo psano a to vsude,nekdy dokonce znackuje i jiz kastrovany kocourek:).Nejlepsi zkusenost co mam se stelivem je silikagelove je sice drazssi ale vydrzi minimalne mesic,nehrudkuje a ze zachodku se vybiraji pouze bobky a zapach vubec zadny!

doplněno 22.01.10 18:35:

Silikagel.stelivo ktere kupuji stoji cca 250kc 7l,staci na vyplneni velkeho zachodku.Kdyz jsem kupovala hrudkujici stelivo(zverlit ,gimpet),ktere opravdu dobre hrudkuji,tim ze se stelivo odebira a dosipavate musite koupit vice baleni a efekt tohoto steliva neni tak dobry jak silikageloveho,opravdu.Mam dost citlivy nos takze ikdyz jsem z hrudkujiciho steliva odebirala rano a vecer a neustale dosipavala stalo me to vice penez a stejne nepatrny zapach jsem citila nerikam ze velky,to jsem resila vonavymi stelivy plus specialnimi vunemi do nich coz me vyslo financne opravdu o dost draz.Je to na vas a je dobre opravdu navstivit vystavu kocek podivat se na plemena kocicek a primo se optat osobne na zkusenosti chovatelu,radi vam poradi:) se vsim-pokud jsou dobrymi chovateli.

madla*
hodnocení

1x

Máme kastrovaného kocoura, teď v zimě je převážně doma a žádný zápach u nás nemáme. Záchod má v koupelně, hrudky vybírám denně a dosypávám novým stelivem, kompletní čištění, tj. vymytí nádoby horkou vodou a savem dělám v sobotu. Nepoužívám žádné speciální stelivo, kupuji ho v Lidlu nebo DM drogerii.

doplněno 23.01.10 14:04:

ještě vkládám odkaz na stránky, kde se o kočkách dozvíte víc modrykocour.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]