Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme dva jezevčíky, dva a tři roky staré a stále se doma počůrávají. KdYž je někdo doma,
tak to nedělají, ale jakmile se někdo vzdálí, tak se prostě jeden z nich (nevím, který) počůrá, ikdyž byl předtím venku.
Napadlo mě, jestli to třeba nedělá na protest, že panička/páník odešel. :/ Když jsme měli jen toho staršího, tak doma nic
takového neprobíhalo, ale po koupi druhého psíka to začlo. ..prosím poraďte, už si nevíme rady
S tím máčením čumáčku se mi to zdá jako nefajn. A navíc, na vlastní oči jsem viděla, jak se štěně vyčuralo, čuchlo hodně zblízka a vyběhlo do předsíně na záchodek.V případě vašich jozefčíků to je o šéfování. Jeden předvádí druhému, čí to je teritorium, kdo tady šéfuje.
Když jste doma, tak jsou "hoši" členem smečky, podřizují se oba. Když jste pryč, jeden přebírá funkci vůdce.
Nevšimli jste si, jestli jeden z nich občas nedá přední tlapu na hruď toho druhého s upřeným pohledem do očí? A při hře jeden "nedlábí" více toho druhého? A ten druhý neudělá podřízený postoj-skloní hlavu i s krkem, kouká jinam, ocas mezi nohama? Případně nečichá a neolizuje šéfovi pysky?
Si myslím, že tam to bude.
ještě mezi znak nadřazování je, když pes na druhého položí hlavu křížem přes krk. říká se tomu Téčkování, protože psy jsou ve tvaru písmenka T. Když je moc divoká hra, tak se packou na toho druhého může také "říkat" že by se mělo trochu ubrat. Gesta jsou složitá pochopit protože znamenají spoustu věcí a záleží na maličkostech, které většinou vůbec nevidíme.
My jsme tvrdohlavou jezevčici, která to rovněž dělala na protest, nakonec odnaučili tak, že jsme jí přehradili místo v kuchyni, kam chodila kadit a čůrat - což bylo dostatečně daleko od pelíšku. Zmenšili jsme jí prostor, takže v prostoru, kde měla pelech se jí to dělat nejspíš nechtělo. Takže přestala. Jako kdyby si nechtěla zaprasit ,vlastní rajón,...Jen nevím, kluci jsou o rok starší a nevím, jestli jim to u pelíšku taknějak nebude u paty...
simona, my máme taky takový problém. Máme psíka z útulku přes pět let od jeho jednoho měsíce. Nevím, zda to není tím, že neměl mámu, která by ho to, jako štěně nějak příkladem naučila. No prostě, psala jsem i psí psycholožce, která mi napsala, netrestat v žádném případě. Nařídit si budíka a v noci ho pravidelně pouštět ven. Tak si připadám, že už pět let kojíme, poněvadž pravidelně každé tři hodiny /střídáme se s manželem/ ho pouštíme ven. Přes den, když jsme v práci, nic neudělá, jen v noci. Například dnes v noci zase, přesto, že ho pravidelně v noci každé tři hodiny pouštíme. Už nevíme co s tím, tak uklidíme a pokračujeme ve spaní. Možná nám někdo poradí. PT /stařenka/
Zkuste ho na pelech uvázat. Sichrhajckou vodítko k pelechu. Za to nedáte nic. Jednu noc. Tím vyzkoušíte jestli je to psychika nebo tělo. :D Mi se moje minulá psina taky takhle počurávala a výcvikář mi tohle poradil. Přes den, kdy jsme byli v práci a děti ve škole, tak nic a v noci s posledním čuráním cca po 22.hod. najednou do rána do 6.nevydržela. Chvíli jsem ji uvazovala, snad týden spínacím špendlíkem vodítko ke křeslu, které bylo její.Pomohlo to, bylo po nočním čurání. Třeba váš pes má jiný problém, než měla ta moje. Na pelech a v jeho blízkosti se pes navyčurá. :DZa pokus to stojí.
Díky za radu babkazov, vyzkoušíme. To jsem ještě nikde neslyšela, třeba to pomůže. Když jsem se tázala psí psycholožky, řekla, nikdy za čůrání doma netrestat, ani novinami, ani nestrkat čumáček do loužičky. Prý to pes nepochopí, dělá, co je pro něho přirozené a venku, že se mu taky nehubuje. Ale rádi bychom se jednou v kuse vyspali. Dám vědět. PT /stařenka/
babkazov, tak to naše psí zlatíčko, si klidně v noci na nás zaštěká. Zkusíme to znovu s přišpendleným vodítkem. Zatím děkuji za radu, PT /stařenka/
Na pelech je bohužel uvázat nemohu, mají obyčejný molitanový košík, který snadno odtáhnou.. Už si zkrátka nevíme rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.