Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

6ti týdenní jorkšírek bez matky

Od: adgamlif* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, jen se chci zeptat. včera jsem si koupila 6 týdnů starého jorkšírka, myslíte, že je to pro něho nebezpečně že byl takhle brzy odtrhnut od matky? a měl by být v 6ti týdnech ještě kojenej nebo už nemusí? děkuji předem na odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co to bylo za chovatele, který vám prodal takhle malinké a očividně nemocné štěně?*bum*Tak malá štěňata mají ještě slabě vyvinutou termoregulaci a u země je zima, ikdyž má pelíšek třeba pod topením. A teplý čumáček s nudlí u nosu?! Máte doma termofor? Když ne, tak do pet lahví teplou vodu, na to ručník a pejska na to položit. Pozor, nepopálit! Teplou, ne horkou vodu!*hej*A zítra na veterinu a pak nakopat prdel chovateli!

adgamlif*
hodnocení

áá ještě se chce zeptat, chovatel mi řerkl, že už mu můžu dávat paštiku a pribiňáky a rozmočené granule.. myslíte že už klidně nebo ještě pořád třeba jenom mléko?

borax*

No tak to byl chovatel *zed* V paštice je tolik solí, že psovi akorát odrovnáte ledviny. Mléko taky ne, v kravské mléko vyvolává u psů průjmy. Kupte kvalitní štěněcí granule (žádný šrot ze supermarketů) a ty mu namáčejte. Je v nich všechno co psík potřebuje. Sem tam můžete podávat sýr, tvaroh...v pribiňáku je vpodstatě jen smetana a cukr, výživová hodnota skoro žádná. Sedněte k netu a studujte s studujte. trochu se snažte.

martina30*

Pse bych ted moc vůbec nevenčila a řešila jen plenama,pokud půjdete ven tak na minutku,i když se nevyčurá.Musí být v teple a nesmí nachladnout stačí cvilka a je nudle.Paštiku nééé,pribináky pokud nechcete,aby přerost nedávat...tvaroch a piškotky,krupičná kaše...granulky rozmočené v horké vodě jen pár kousků.

martina30*

co jsem za člověka,který si nic nepřečte a vezme si štěně...horko vžádném případě stačí pelíšek,a na veterině mu daj něco na posílení což veterinář bude jen odhadovat a nepozná co štěněti je a dáte zas peníze...čím více chodíte na veterinu tím více zabíjíte psa...

borax*
hodnocení

1x

Přesně tak, nakopat. A vám taky, koupíte psa a nic si předem nezjistíte? Jeden by zaplakal...

martina30*

Jojo souhlasím je to k pláči*houpy*

lm®
hodnocení

0x

Já mslím,že to není nebezpečné.Přivezla jsem si před cca 2 roky 5 týdenní fenečku maltézáčka,zvládla to skvěle,ani se nekonalo nějaké stýskání kňučení.Byla trochu navyklá na granule pro malá štěňátka.

Hlavně hodně lásky,vlídnosti a milonkrát trpělivost(loužičky všude a furt) než se to naučí.Ale stojí to za to,věřte mi život se změní od základů ale K LEPIMU.

doplněno 10.01.10 14:20:

k lepšímu

papene*

:)Není.Nenastydnout.A pozor na šlápnutí na štěně,všude se batolí.Prodejce Vás měl informovat čím pejska přikrmoval.Jestli ne tak mu zavolejte a zeptejte se.Jinak se prodává startovací balíček pro štěňátka.

Hodně štěští vám oběma.*palec*

adgamlif*
hodnocení

děkuju moc, no ráno měl uplně zelenou nudli, a má uplně teplí čumáček, tak aby neměl teplotu. radši zítra pujdu k veterináři, dneska tam bohužel neni. děkuji moc...

hodnocení

0x

Jak jste dopadli na veterině? Písněte, všichni na vás a hlavně na pejska myslíme.*hi* Nikdo vám nenadává, ale nezodpovědný "chovatel" najedoval úplně všechny.*klik*Poradil vám vet jak se stravou? Prodal vám něco? Koukněte na Výživa jorkšíka a lepení oušek tady v archivu. Třeba vám to trošičku pomůže.

lm®

Ano,tazatelka může mít svého prvního vytouženého pejska,Chovatel by měl zajistit první očkování ,odčervení i osdtavování od matky štěněte,naučit na granule pro štěňátka.Bývá dobrým zvykem ,že na prvních pár dnů dává granule se štěňátkem )bývá to v ceně toho štěněte),očkovací průkaz ,rady co a jak ,případně tel kontakt na chovatele.To je taková samozřejmost a to zcela běžná i u pejsků bez PP.

Já jsem si s chovatelkou dopisovala mailem ještě když naše malá byla u maminky v bříšku,mám fotky březí maminky.Měla jsem nachystáno ještě než se narodila.

Ale může nastat situace ,že pejska byť vytouženého přinese Ježíšek nebo je to prostě dárek a to se prostě obzvlášt hodí výše uvedené. Také prostě vidím více vinu u chovatele než u nové majitelky.Lenka

adgamlif*
hodnocení

dneska se pejsek probudil a byl jako vyměněnej.. spapal toho dost za celý den, i granulky, které nejdřív nechtěl... čumáček už má studenější a pořád si chce hrát... jsem ráda, asi se potřeboval trošku rozkoukat a teď už teda asi ví, že má nás :)

hodnocení

0x

To je bezva! To mám radost! *jasne*Se štěňátky to je někdy jako s dětmi.*modla* Jeden den horečka, ve spánku se zahřeje a spustí se imunitní systém. A ten se spouští a nejlépe pracuje při teplotě trochu nad38 C, u člověka. Jak to je u psa, nevím. Proto se nemá v první fázi nemoci tlumit teplotu léky. Takové aspyríny a paraleny až po nějaké době. U pejska samozřejmě léky bez veta vůbec. Prý aspyrín kočku i zabije. *klik*Poklikejte si v archivu a pohledejte pár bezva rad a diskuzí, jak vychovávat štěně, budete to mít snazší. Ať vám pejsek roste do zdraví a krásy pro radost všem.*slunce*A když občas písnete a dáte fotečku, budeme nadšeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]