Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První hárání vs mléko

Od: kaveroni odpovědí: 10 změna:

Me fence je 10 mesicu uz ma zasebou prvni harani a ted ji zacalo strikat z cecku mliko. tak jestli nekdo mate podobnou zkusenost potrebovala bych poradit jestli to neni neco vazneho.dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Tak tohle se mi ještě nestalo..Odpověděl jsem, ale odpověď tu není.

Napadlo mě, jestli to není falešná březost..

raadek*
Ano, je to falesna brezost. Sledujte jestli mlecne zlazy neztuhnou a nezvysi se fence teplota. Normalne by se melo mleko zase vstrebat do organizmu. R.

hodnocení

2x

Jo, jo. Je to falešné březí. Znala jsem to doma a je to na mrtvici. Moje psina si natáhala hračky do pelechu a přistrkávala si je k cecíkům plných mlíka a vydávala zvuky jako když vrká holoubek. Chudinka to byla!*ee*Vet mi doporučil zvýšit pohyb na dlouhých procházkách, trošku ubrat žrádla a hlavně, vemínka kontrolovat, jestli tam není zánět (zatvrdlé,horké a zarudlé). A po čase znovu, jestli se neudělaly bouličky. Ty že by se mohly zvrhnout v rakovinu. Jestli se s tím bude něco dít, chce to konzultaci na veterině.*hej*Ta moje toho mlíka měla tolik, že jsem převlíkala cíšku na pelechu.*ee*Měla štěňata, ale za půl roku to tu bylo znovu. Pak ale to hárání bylo takové jako hodně dlouhé a krvavé a vet se bál, že si zakládá na rakovinu. Doporučil kastraci a byl pokoj. Dožila se téměř 16ti let.;) V některém z dotazů rádcové odsoudili to, že lidé nechávají fenku krýt každý rok. Jsou ale typy fenek, které mateřství vyžadují a štěňaty jen kvetou. *houpy*

kaveroni
hodnocení

tak zatim je to asi docela dobry ,ty cecky natekly ma uz dil ale ted sme prave zjistili ze ji tece prave i mliko a pohybu ma snad dost :D je hrozne hyperaktivni a je asi skrizena s nejakym kamzikem skace hrozne vysoko a ubrat zradlo to snad ne chudinka takova hubena furt:D

martina30*
hodnocení

2x

pokud teče mléko nevadí,když jsou ceciky horké chladíme a dáváme obklady...

alf*
hodnocení

2x

v zásadě nic vážného naše to má 3-4x do roka již 6 let - falešná- mírně prohnat, sebrat hračky a vůbec cokoliv co si přitáhne do boudy (myslí si že je to štěně), omezit krmení pokud nepřestane sama (moje i týden nežere zcela dobrovolně). Lze s tím jít k veterináři, moje zkušenost je taková jako u lidí s rýmou která trvá týden pokud navšívíte doktora a koupíte kapky tak sedm dnů. K veterináři bych šel jen pokud by se cecíky nějak evidentně zanítily něbo neco podobného.

doplněno 10.01.10 22:45:

předpokládám, že je to opravdu mléko, od hárání je to tedy něco kolem dvou měsíců

casopis.planetazvirat.cz/...

tres
hodnocení

0x

Zajděte za veterinářem, dá vám přípravek, který zastaví tu laktaci a jestli se to bude opakovat, uvažujte o kastraci nebo fenu aspoň nechte prohlížet, feny, které mají tendence k falešné březosti totiž tíhnou k rakovině mléčné žlázy, více se o tom dočtete zde

tres

ještě link: ifauna.cz/... bohužel ty feny, které trpí na falešnou březost, pak mají často rakovinu mléčné žlázy.

hodnocení

0x

Já jsem hrozná, už jsem uměla zkopírovat adresu, ale zase to neumím. *zed*Na www.mazlíčci je velká diskuze k falešnému březí v rubrice Vaše starosti a tam někomu vet doporučuje obklady z bílého vína a lék Galastop za 450 kč na zastavení laktace. *hej*

nick*
hodnocení

0x

DOBRÝ DEN

U VAŠÍ FENKY SE JEDNÁ O FALEŠNOU BŘEZOST.

TO ZNAMENÁ, ŽE FENKA SI MYSLÍ, ŽE BUDE MÍT ŠTĚŇÁTKA.

JEDNÁ SE O HORMONÁLNÍ PORUCHU.

CO MŮŽETE PRO FENKU UDĚLAT, VYSVĚTLETE JÍ, ŽE ŽÁDNÁ ŠTĚŇÁTKA NEČEKÁ.

1) ODEBERTE JÍ HRAČKY A SCHOVEJTE JE

2) CHOĎTE ČASTO NA PROCHÁZKY, ALE BEZ HRAČEK

3) VEZMĚTE JI K NĚKOMU NA NÁVŠTĚVU, ODVEDETE JEJÍ POZORNOST

4) VĚNUJTE SE JÍ

5) PELÍŠEK VYPERTE A DEJTE NA JINÉ MÍSTO

VAŠE FENKA BY MĚLA BÝT ZA PÁR DNÍ V POŘÁDKU, POKUD NE NAVŠTIVTE VETERINÁŘE, KTERÝ BY MĚL LÉČIT HORMONÁLNĚ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]