Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granule bez expirace

Od: lijo
20.6. 2026 jsme koupili v e - shopu 2 pytle granulí Brit Premium by Nature Sensitive Lamb 15 kg. Pes je postupně přestal úplně jíst, což nás překvapilo(kupujeme stejné už 1 rok), tak dnes jsem prohlížela oba pytle a zjistila jsem, že nemají vůbec žádné datum expirace! Poraďte jak to řešit. Jako reklamaci, nebo vrácení zboží?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tuhle značku granulí jsem kdysi přestal kupovat a bylo to právě kvůli změnám v jakosti. Co taky chtít za ty peníze.

braburka
hodnocení

0x

Zkousela jste mu to necim ochutit? Treba jogurtem, ryzi, testovinami nebo masovou konzervou?
Je take mozne, ze mu ted v tech teplotach voni jinak.
Pokud ne, tak zkuste u dodavatele vymenit za jine, treba lososove. Ty pejskum moc chutnaji.

lijo
hodnocení

Právě že teď aby to vůbec snědla musíme dochucovat konzervou nebo něčím dalším, což před tím nebylo - vrhala se k misce a jedla hned. Teď děláme opičky kolem jídla, přidáváme pokaždé nějaké dochucovadlo. Granule mají i jinou barvu, bývaly tm. hnědé a teď jsou světlé.

Zmenila sa receptúra,názov zostal,no psovi prestali chutiť. Skúste niečo iné.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a Vy si myslíte, že pejsek přestal tyto granule žrát, protože se dozvěděl, že nemá informaci o expiraci? Není tato informace uvedena ve "sváru" pytle? Jinak si představte, že celý rok Vy jíte stále to stejné a jestli by se Vám to nepřejedlo. Chtělo by to změnu (jiné granule nebo ještě lépe občas uvařit např. rýži nebo ovesné vločky s psí konzervou či zeleninu nebo zkusit BARF). Řešte to nejdříve (po telefonu, e-mailem) s prodejcem a uvidíte, jak se k tomu bude stavět. Zdravím!

doplněno 09.08.26 20:13:

lijo - pokud jsou to granule, které už znáte/kupujete, tak by datum expirace měl být umístěný stále na stejném místě, jako u všech pytlů/balení dřive. Myslím si, že údajem s dobou expirace opatřuje pytle výrobce, ale nikoliv prodejce. Ovšem, přes prodejce, kterého budete ve věci kontaktovat, se určitě dozvíte více, než zde. A dopřejte pejskovi i něco lepšího, než granule - uvidíte, jak bude s radostí baštit.

lijo
hodnocení

Ne, pejsek neumí číst, ale ňuchá z těch granulí nějaká podivnost, která se mi nelíbí... Granule - pytle jsme prohlížili i s manželem od hora dolů, nikde žádné datum expirace.

bramburka

Ben ma pravdu. Mluvila jsem s prodejcem krmiva, ktery ma sam 3 velke psy. Ten mi rekl, ze kdo ma sveho psa rad, dava mu i maso, zeleninu a jine prilohy.
Granule ano, ale ne vyhradne.
P.S.Ted ctu vas dovetek. Pokud maji granule jinou barvu, tak neco neni v poradku. To reste s dodavatelem.

0rion
hodnocení

0x

Ze zvědavosti jsem si vyhledal značku Brit a jedná se o kvalitní krmivo někde ve střední třídě tohoto sortimentu. Tak myslím není důvod, aby to pes nežral. Každopádně expirace na balení musí být ze zákona. Pokud tam není, výrobek vraťte, musí ho vzít zpátky (a nechte si vrátit peníze i za ten načatý pytel).

hodnocení

0x

Já mám zkušenost velmi podobnou. Nechtěla to, co baštila většinu života. Jen tak, z ničehož nic. Měla jsem řeč s dodavatelem a ten pravil, že jeho pes také odmítá. Zjistili jsme, že výrobce je jiný a upravil si složení. Tak byla zase dlouhá cesta k tomu, zvolit to, co bude baštit trvale. Já to měla snadné, měla jsem prcka. Jestli máte velkého psa, je to složitější. *alene* Jakého máte psa. Silného, ale se slabými nervy? :-D

lijo
hodnocení

U nás je problém, že má asi nějakou alergii, pořád strašné líná celý rok a drbe se. Tak jsme hledali granule pro alergiky. Nejen, že se to zlepšilo jen minimálně, ale navíc už je nechce jíst. Teď právě prohlížím , co je na trhu a bude změna granulí. Větší pes - 29kg

lijo
hodnocení

babkazov® Jak jste zkoušela další krmivo? Existují nějaké malé vzorky krmiv? Našla jsem jen od Calibry. Nesmí to být už jehněčí - to měla v tom Britu.

ben®

lijo - problém má hlavně ten Váš pejsek, který patrně ještě nepoznal k jídlu nic jiného, než granule. Uvařte mu baštu (viz moje rada výše) a uvidíte, že až to zavoní, tak poběží rychle k misce. Vy ho chcete krmit po celý jeho život jen granulkama? To mu ho zkrátíte. A na alergii je vhodnější veterinář, než namátkové zkoušky granulí.

lijo
hodnocení

ben - ona to mívala na střídačku, v týdnu granule, konzerva Animonda, o víkendu vařené maso + rýže. Granule neodmítala, až teď... Veterinář řekl - hledat krmivo na alergie. Tož zase hledáme.

Já jsem si nechala po trošce nabalit z každých, kde se mi líbilo složení, v kamenném obchodě. Pak jsme se ustálili na Ontario. Když byla nemocná a chodila 2x do týdne k sousedce do školky, koupila jsem tam i konzervy, protože měla teplé obědy. Strašně mi i sousedce, chybí.

lijo
hodnocení

Zkušebně jsem dnes nakoupila nejmenší balení 4 druhů granulí. Tak budeme snad už od pátku zkoušet. Jsou to 4 různé příchutě.

lijo
hodnocení

Tak dnes mi odepsal e- shop, že nerozdělaný pytel můžeme vrátit a vrátí nám peníze.

hodnocení

0x

Měla jsem stejný problém s kapsičkami pro kočku, ale jiné značky.

První krabice OK, všechny kapsičky sežrala. Při další objednávce úplně stejného zboží, jen většího množství, změna konzistence a jiná chuť. Prostě byť stejný název produktu, tak jiná šarže.

Reklamace s on-line prodejcem, spočívala v tom, abych spočítala a nafotila vše co zbylo. Říkala jsem si, že to je na dobré cestě a vrátí peníze.

Provedeno, zasláno a ticho po pěšině.

Oželela jsem pár stokorun a kapsičky skončily v miskách toulavých koček. Nakonec jsem dostala dvě láhve červeného vína (tzv. putovní, když někdo nepije) od pečovatelky těch bezprizorních kočiček, takže kompenzace přišla z této strany. A i kdyby nebyla, tak zase byl dobrý skutek.

-------------

Granule jsou rakovinotvorné a psi ve vyšším věku mívají ve velké míře nádory. Také doporučuji spíše vaření, nebo barfování, jak je uvedeno výše.

Optejte se veterináře, jestli nestoupá u psů toto onemocnění. Granule jsou neplnohodnotné krmivo, přepálené za vysokých teplot.

Jenom pro úplnost o této značce - Brit kapsičky pro kočky zakoupeno na zkoušku vícekrát a nebylo přijato ani náhodou, již z dálky odfrknuto a ani se nesnažila čuchnout z blízka.

-----------------------------

Nenačatý pytel vraťte, když Vám toto řešení nabídli.

Již načatý bych po domluvě dovezla do městského útulku, anebo do podobného zařízení v okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]