Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zetpat jestli potkánci můžou jíst mandarinku nebo pomeranč jestli jim to nevadí. Děkuji za odpovědi
Ovoce pro potkana - většina je vhodná, záleží na potkanovi, které ovoce si oblíbí. Ve větším množství mu nedávejte ale banán, ten může způsobit zácpu, citrusové ovoce kvůli překyselení žaludku a meloun, který způsobuje průjem. Sušené ovoce můžete dávat jakékoliv, ale v menším množství, je většinou slazené. Za odměnu můžete dávat rozinky.
Náš Adonaj byl sice parchant ale všechno ovoce miloval, také čokoládu a vařené maso nejlépe na kosti.Přesto, že se druzí chovatelé divili měl moc rád zelený salát, špenát a mladou jetelinku.Chleba pouze čerstvý, teplé mléko s trochou medu.Byla to radost pozorovat ho jak se cpe.Bohužel když mu byl rok a půl, rozhodl se, že vlácem bytu je on a začal kousat a tak po snaze ho převychovat musel naši domácnost opustit, na chov i když měl rodokmen a byl to krasavec ruská modrá ho nikdo nechtěl v přírodě by nepřežil, dcera má na ruce 3stehy a Adík má hrobeček na zahradě.Tak ti přeji aby tvojí mazlíčci poznali i tvou pevnou ruku protože jen láska nestačí.
Jablíčka mají rádi. Jednou jsem nezavřel dveře do sklípku a oni si pochutnali asi na deseti lískách jablek. Bylo to tam jak v lihovaru, když se zakvasí mošt.
A tak jsem jim ještě dal jako zákusek takové granulky a za pár dní jich tam spinkalo asi osm. Mršky jedny a jak se k sobě tulili. Ani nevím zda ještě neměli nějaké kamarády. Já nevděčník jsem jim tu prokousanou gulu v podlaze ucpal.
pro upřesnění-dostával granulky a vitamínové tyčinky,mléko s medem 1lžíci(byl by snědl i tu lžičku)kuřecí křídlo pečené nebo vařené-občas, kousek masa nikdy ne syrové,zeleninu , ovoce)např 1měsíček mandarinky, jedno kolečko okurky, rajčata odmítal, listy špenátu, brokolici a jetelinu to miloval.Jo a nudlovou polévku s játrovými knedlíčky. Rok a půl to bylo zlatíčko a pak tyran celé rodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.