Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čokoládový jorkšírek

Od: hanika* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,chtela jsem se zeptat jaky mate nazor na tzv.čokojorkšírky? Me osobne se takovy pejsek moc libi,a premyslim o tom ze bych si rada poridila stenatko.Dekuji za vase nazory a rady jestli takove stenatko ano ci ne?

Čokoládový jorkšírek

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meggie*
hodnocení

1x

Ahoj, mam chovatelskou stanici klasickych i barevnych jorksirku, zatim se teprve rozjizdime, ale k tvemu dotazu jsem chtela napsat,ze mam ve sve CHS zlate i cokoladove jorksiry, a take biewery, coz jsou tribarevni jorksirci, maji bilocerne telicko a na hlave trikolorni zbarveni.

Tyto barvy zatim FCI neuznava, ale nejde o zadne krizence, jen se musi hlidat, aby rodice byli kvalitni podle stejnych meritek,jako jaou na klasicky zbarvene jorky, tj. aby byli zdravi, typovi, neprerostli (nejradeji 2-3 kg) atd.

Golddust jorci maji sice jako jedini z jorksiru v nemeckem standardu povolenou maximalni vahu do 5 kg u chovnych fen,ale to se tyka naprostych vyjimek, kdy se preferuje barva pred velikosti v pripade geneticky mimoradne cenneho chovneho jedince. Ovsem nekteri chovatele tento fakt mohou zneuzit a z "nouze" delat prednost. Velke feny maji totiz hodne stenat (treba i 6! ) a tak je pro ne financne vyhodne tyto prerostle fenky mnozit . To se ale deje pravidelne i v chovu klasickych jorku a pak vsude po sidlistich behaji psi, kteri jorka pripominaji snad uz opravdu jen tou barvou. :-D Obecne se maji chovat tedy i golddusti podle stejnych meritek jako ostatni barevni jorci, tedy meli by mit vahu kolem 3 kg. Jorksir je plemeno do kabelky a ne do pojizdneho kufru. :)

Cokoladovi jorci jsou take krasni a myslim,ze je ceka po uvedeni na ceskou kynologickou scenu velky uspech.

Tyto barevne variety jorku jsou v Cechach a na Morave novinkou a proto jsem psala vice informaci.

Vrh cokoladek planuji na jaro 2010, vrh zlatych jorku na leto 2010.

Vice jiz brzy na : www.jorksircizfary.webnode.cz

Zdravi Zuzana

Moc prosím, nebyla by fotka. ;)Třeba společná? Na vaši webovce není vůbec nic. Do těch barevných jsem úplně zamilovaná, moc se mi líbí a ráda bych se koukla. *palec*

hanika*
hodnocení

dekuji vam moc za imfo .samozrejme ze jsem hodne hledala na netu.biewer a halb.. a spalbiew. jsem se docetla jiz spoustu i o goldgust,(prominte jestli jsem to nenapsala spravne),ale prave o tech cokoladovych jiz mene-spise vubec.Takze nechame nasi fenecku sparit cokoladkou:).Dekuji

lm®
hodnocení

0x

Jsou samozřejmě moc krásní.

Pejsek je štěsti.Přeji mnoho krásných chvil stvorečkem,sama mám doma fenečkku maltézáčka,budou jí 2 roky.Nechápu,jak jsme žili bez ní.Přinesla do domu radost a pohodu,bezvadně stmeluje rodinu,alespoň u nás.

Prostě každý tvoreček,kterému dáte lásku Vám to milionkrát vrátí,takže máte-li v sobě tu lásku a chuť ji dát hurá do toho. Lenka

papene*

:)Musíš si uvědomit, že to není jen na chvilku.Jsou to i starosti,nejen si hrát.Ale to asi víš.

Osobně bych si pořídila,ale už mám doma tři(pudličky).

Přeji ti hodně štěstí a pejskovi také*srdce*

martina30*
hodnocení

0x

Zjistit zdravotní stav stanice a jinak jsou pěkní*palec*

hodnocení

0x

Štěňátka jsou kouzelná *palec*Kdo ví jakpak vypadají dospělí pejsci, jaké mají oči. *hej*Nemohu to najít, ale existují barevní jorkšíci. Mají obličejíčky typické pro tuto rasu, tmavě hnědé oči, postavičky a srst také, jen jsou bílí s hnědými a černými znaky. ;) Kouzlo!

kytka*
hodnocení

0x

Ty jsou kouzelný,roztomilý.Malý sameťáčci,neváhejte*ua*

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by to spojení s čokoládkou bylo fajn.*ee* Nehledě na to, že vám pejska na krytí nejspíše vůbec nepůjčí. Štěňata z tohoto spojení budou "voříšci", podvraťáčci. *cert*Nikdy nevíte, co bude v dalších generacích a kdo vám příjde vynadat a pomluvit vás, když se mu narodí podivná štěňata. A to se v dalších generacích bude stávat. Nikdy nebudete, při prodeji štěňat, moci účtovat běžnou cenu. Budete muset jít s cenou dolů a kupujícího na tento fakt upozornit. Nikdy to nebude čistokrevný, ale bezpapírový pes, který z toho spojení vznikne. Čistokrevný, protože jen tak je zajištěno, že bude vypadat tak jak má.*hej*Jak se jmenoval pan páter v Brně? Ten co křížil fazole?*hej*Když jsem měla krycího psa, poradkyně chovu k němu vybírala fenečky nejen podle exteriéru, ale i podle povahy, aby potomstvo bylo co nejkvalitnější. *ua*Podvraťáčků je dost, "nevyrábějte" je záměrně. Mohou být takoví, že je nikdo nebude chtít. *zed*

doplněno 24.01.10 10:51:

Zapomněla jsem dodat, že krycímu psovi je třeba zaplatit. Najdete-li mít takovou raritu, jakým je hnědý jorki, nebude to levná záležitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]