Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chtela jsem se zeptat jaky mate nazor na tzv.čokojorkšírky? Me osobne se takovy pejsek moc libi,a premyslim o tom ze bych si rada poridila stenatko.Dekuji za vase nazory a rady jestli takove stenatko ano ci ne?
Ahoj, mam chovatelskou stanici klasickych i barevnych jorksirku, zatim se teprve rozjizdime, ale k tvemu dotazu jsem chtela napsat,ze mam ve sve CHS zlate i cokoladove jorksiry, a take biewery, coz jsou tribarevni jorksirci, maji bilocerne telicko a na hlave trikolorni zbarveni.
Tyto barvy zatim FCI neuznava, ale nejde o zadne krizence, jen se musi hlidat, aby rodice byli kvalitni podle stejnych meritek,jako jaou na klasicky zbarvene jorky, tj. aby byli zdravi, typovi, neprerostli (nejradeji 2-3 kg) atd.
Golddust jorci maji sice jako jedini z jorksiru v nemeckem standardu povolenou maximalni vahu do 5 kg u chovnych fen,ale to se tyka naprostych vyjimek, kdy se preferuje barva pred velikosti v pripade geneticky mimoradne cenneho chovneho jedince. Ovsem nekteri chovatele tento fakt mohou zneuzit a z "nouze" delat prednost. Velke feny maji totiz hodne stenat (treba i 6! ) a tak je pro ne financne vyhodne tyto prerostle fenky mnozit . To se ale deje pravidelne i v chovu klasickych jorku a pak vsude po sidlistich behaji psi, kteri jorka pripominaji snad uz opravdu jen tou barvou. Obecne se maji chovat tedy i golddusti podle stejnych meritek jako ostatni barevni jorci, tedy meli by mit vahu kolem 3 kg. Jorksir je plemeno do kabelky a ne do pojizdneho kufru.
Cokoladovi jorci jsou take krasni a myslim,ze je ceka po uvedeni na ceskou kynologickou scenu velky uspech.
Tyto barevne variety jorku jsou v Cechach a na Morave novinkou a proto jsem psala vice informaci.
Vrh cokoladek planuji na jaro 2010, vrh zlatych jorku na leto 2010.
Vice jiz brzy na : www.jorksircizfary.webnode.cz
Zdravi Zuzana
Moc prosím, nebyla by fotka. Třeba společná? Na vaši webovce není vůbec nic. Do těch barevných jsem úplně zamilovaná, moc se mi líbí a ráda bych se koukla.
Jsou samozřejmě moc krásní.
Pejsek je štěsti.Přeji mnoho krásných chvil stvorečkem,sama mám doma fenečkku maltézáčka,budou jí 2 roky.Nechápu,jak jsme žili bez ní.Přinesla do domu radost a pohodu,bezvadně stmeluje rodinu,alespoň u nás.
Prostě každý tvoreček,kterému dáte lásku Vám to milionkrát vrátí,takže máte-li v sobě tu lásku a chuť ji dát hurá do toho. Lenka
Nemyslím si, že by to spojení s čokoládkou bylo fajn. Nehledě na to, že vám pejska na krytí nejspíše vůbec nepůjčí. Štěňata z tohoto spojení budou "voříšci", podvraťáčci.
Nikdy nevíte, co bude v dalších generacích a kdo vám příjde vynadat a pomluvit vás, když se mu narodí podivná štěňata. A to se v dalších generacích bude stávat. Nikdy nebudete, při prodeji štěňat, moci účtovat běžnou cenu. Budete muset jít s cenou dolů a kupujícího na tento fakt upozornit. Nikdy to nebude čistokrevný, ale bezpapírový pes, který z toho spojení vznikne. Čistokrevný, protože jen tak je zajištěno, že bude vypadat tak jak má.
Jak se jmenoval pan páter v Brně? Ten co křížil fazole?
Když jsem měla krycího psa, poradkyně chovu k němu vybírala fenečky nejen podle exteriéru, ale i podle povahy, aby potomstvo bylo co nejkvalitnější.
Podvraťáčků je dost, "nevyrábějte" je záměrně. Mohou být takoví, že je nikdo nebude chtít.
Zapomněla jsem dodat, že krycímu psovi je třeba zaplatit. Najdete-li mít takovou raritu, jakým je hnědý jorki, nebude to levná záležitost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.