Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na cmeliky?

Od: cmelik

Na slepicích jsem objevil Včera v noci čmelíky, naskákali i na mě!

máte nějakou fintu jak na ně?

Oni se ráno do kurníku nebo se na nich drží i přes den ve výběhu?

Zítra přivezu Ozonizer a brzo ráno mikrovlnkou vypálím kukaně (abych nemusel vyhazovat podestýlku), to znamená mikrovlnný dělo do každý kukaně tak na 10 min. 900 W?

Následně to zamořím ozónem

A pak ty kukaně ještě vystříkám chlornanem ...

A po týdnu zopakovat...

Každopádně je ten ozón na pavouky moc ne když jsem tudle turoval v suchem sklepě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Ozon je na bakterie, plísně, viry. Čmelík se mu směje.

Mikrovlnka čmelíku rovněž nevadí - vlastní zkušenost. Jen když je třeba zalezlý v pasti z lepenky, kde je zbytková vlhkost, tak vzniklá horká pára ho zabije.

Veterina prodává prostředek do vody, dává se 2* a slepice se stanou pro čmelíky jedovaté

hodnocení

0x

Sežeňte si od veterináře Exzolt a kutník vysypat křemelinou, všetně všech spojů a rohů. Všechno ostatní co píšete bude k ničemu.

id
hodnocení

0x
Nedělejte nic když nehodláte vyčistit kurník i s podestýlkou. Vaše snaha bude zbytečná. Vše vyházet, vše dřevěné přejet horkovzdušnou pistolí, vybílit kurník a do hnízd dát křemelínu.

hodnocení

0x

zdravím a přeji moc úspěchú taky jsem s těmi hajzlíky válčil-takže podestýlka ven a vše jsem vysál-mám starý ale pořád funkční a výborný vodník takže vysávám do vody ten mám doma v té venkovní budově jen pro uklid u slepiček pak jsem vše kam jsem se dostal opálil el pistolí žhavým vzduchem takže kdejakou škvíru a podobné zákoutí-pak jsem vše vevnitř vybílil vápnem s křemelinou-slepice mám ve venkovní budově kde jsem zabudoval do jedné oddělené části kurník...bidla nemám přidělané na pevno-je to taková konstrukce která se nedotýká stěn kurníku a která má 4 nožky a dovedu ji celou vytáhnout mimo kurník -do těch nožek jsem dal šouby do dřeva a ty nechal vyčnívat tak 2cm a ty šrouby jsem postavil do víček od petek kde jsem nalil starý fritovací olej-takže čmelíci v noci se na slepičky nedostanou z Číny mám ozonér který sem tam během roku jinak použíji na vyčištění klimy v autě no a jak jsem slepice ráno pustil tak jsem uzavřel vlez a pustil zařízení přes časový spínač tak na hodinku co jsem byl se psem na procházce-a to jsem dělal několik dnů po 10 dnech jsem to s tím ozonem opakoval a čmelíci nejsou-jinak pravidelně sypu na podlahu kurníku vápno s křemelinou tu koupit celý pytel a ne kupovat od překupníků kteří za kilo chtějí pomalu jako za čtvrt pytle-jo a až ji budete kupovat tak křemelina je rúzná-musite koupit tu co se dá použít na čmelíky/slepice...

babinka
hodnocení

0x

babská rada ořechové listí

id
U vás už opadává listí z ořechu? Na podzim už žádnou radu tazatel nebude potřebovat. Nebudou ani slepice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]