Nejste přihlášen/a.
Otázka za zlatýho bludišťáka.. Jedno okno moc často neotvírám a teď když jsem je myla a otevřela ho, našla jsem v těsnění tohle.. Půlka jsou různý rozžvejkaný semínka, sušený kvítí, dřevo.. To druhý je nějaká vata, v který byly takový hnědý suchý kuličky.. Musí to bejt velký tak, aby se to vlezlo do ty důrky, co je cca 1,5x0,7 cm plus minus.. Nemáte někdo typy, jakej podnájemník se mi sem bez ohlášení a jakýkoliv podnájemní smlouvy nastěhoval? Pták nebo hlodavec by se tam nevešel, hmyz si tam zas nenatahá a nesežere slunečnicový semínka. AI je bezradná a já taky..
To mě napadlo, ale že by si tam pavouci nanosili tolik semínek atp? To přece stejně nejedí.. A ani jsem ještě neviděla pavouka, co si někam nese slunečnicový semínko nebo kus dřeva.. ![]()
Opravdu si nedovedu představit vichr, který by způsoibil, aby se v těsnění oken obejvilo tolik bordelu.. To je zdířka, na které je celou dobu "přicvaknuté okno. Může se to tam dostat zvenčí jen tím malým otvorem, co jsem psala, to by nezvládlo ani tornádo
Nezlobte se, opravdu je nesmysl, aby se to tam dostalo nějak samovolně.
Pokud se to tam nemohlo dostat samovolně, musel to tam někdo nanosit. ![]()
S výjimkou několika druhů mravenců (těch byste si jistě všimla, tvoří velmi početná mraveniště) neznám žádné bezobratlé, kteří si dělají zásoby semen.
A už vůbec neexistuje nikdo takhle malý, kdo by měl důvod pro svou potřebu shromažďoval slupky z nažek slunečnice, uschlé korunní lístky pelargonie, třísky a kousky polypropylenových provázků.
Takže máte v okně miniaturního skřítka, který vám to dělá naschvál. Zkuste se s ním domluvit.
Nebo to okno přece jenom občas někdo otvírá, a ten binec tam prostě napadal. Z parapetu, od sousedů nahoře, bůhví odkud.
To chlupaté vpravo sice můžou být kokony pavouků (třeba pokoutníka), ale také to můžou být chuchvalce z deky vyklepávané z okna. Sousedi nad námi přesně takovou béžovou mají a v rozích lodžie za květináči podobné chuchvalce nacházíme pořád. Za ta léta jich bylo určitě na dvě další deky, nechápu, že pořád mají co vyklepávat.
Mimochodem, když to chlupaté ožehnete zapalovačem a ucítíte pach spálených vlasů, máte jistotu, že je to živočišného původu. Ale pořád to nerozliší, zda je to vlna (nebo srst pudla), kokon pavouka nebo třeba zámotek housenky.
0x
Tvrzení, že AI je bezradná není pravdivé. Nejspíš jde o myš nebo myšici. Do prostoru se pravděpodobně dostávala malou škvírou, například odvodňovacími otvory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.