Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení oken kvůli kočkám

Od: milena8421®

Chtěla bych radu jestli má někdo zkušenost. Mám v bytě 2 kočky a nechala jsem si zasklít balkon. V zimě super, i kvůli prádlu které nezmrzne. Horší je to v létě, na balkoně je horko a nemůžu žádné okno otevřít kvůli těm kočkám protože všude vlezou a bydlím v 5.patře. Nemůžu ani větrat. Okna jsou šoupací a zajímalo by mně, zda by alespoň místo jedné tabule šla přidělat síť. Nevím na co by šla přidělat na tu stranu kde není zeď. Existuje nějaká možnost? Děkuji za rady. Milena. ;)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak moje kočka sedne v 6 patře na venkovní parapet a kouka na přírodu.
Co vám vlastně vadí?
hodnocení

To se nebojíte že vám spadne dolů?

22.04.26 16:34
Ne.

hodnocení

Co mi vadí? Že z toho okna vypadnou ! Kdysi nám jedna vypadla a nepřežila to. To už nechci zažít.

Ne nebojím, kočka sama od sebe nevypadne.
Moje kočka má 16 let a ještě nikdy nevypadla.
Od rodičů se kocour dožil 19 a chodil po parapetu mezi okny to v 11-tem patře.
hodnocení

Hmm, tak nám tedy vypadla a dole na beton. Sousedce taky, ze 6.p. Naštěstí to přežil, měl jen vykloubenou nohu.

km

myslím si, že kočka nevypadne a když náhodou ano, má zbylých 8 životů, takže může vypadnout ještě 7×

Kočky z balkonů obvykle nepadají, ale vyloučit se to nedá. Sama od sebe nespadne, ale může jí třeba nějaký drzý pták vyprovokovat k neuváženému pohybu a je malér.

hodnocení

To je pravda s těmi ptáky. Já prostě nechci riskovat. Jedna kočka nám kdysi vypadla a dodnes si to vyčítám.

hodnocení

0x

Sítě pro kočky jsou žádané zboží.

Aleza sítě pro kočky

Site-mont ochrana pro kočky

a ještě tady a tady

Musíte se s nimi domluvit, že to chcete k posuvnému sklu v lodžii - dal bych síť zevnitř.

hodnocení

Ok, snad si s tím nějak poradí. Děkuji. *slunce*

hodnocení

To je moc dobrý nápad dát to zevnitř. To mně nenapadlo.

hodnocení

0x

Naši kocouři mají na balkoně stůl a křeslo a z nich vidí. Nemají snahu lézt na zábradlí. Chápu vás, že se bojíte. Možná, že by nebylo od věci najít firmu, která dělá žaluzie a sítě. Třeba znají nějaký fígl na síť, ať už proti mouchám nebo textilní, proti holubům.

hodnocení

Ano, firmy na sítě tu jsou. Jen jsem přemýšlela jak by jí tam dali když jsou tam skla ale už mi tu jeden pán poradil.

oliva
hodnocení

0x

Jedna z moznosti je, nechat si ve velke tabuli vyriznout male soupaci okenko na vetrani. Nevim ale, jestli to tak jde u velke tabule? Bratr to ma u normalniho okna a je to moc prakticke.

hodnocení

To by zas nebylo dobré v zimě. Spíš tam dát síť alespoň místo jedné tabule aby s ní šlo manipulovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]