Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě býci drbou hlavou

Od: chovatelskotu1

Jsem na farmě, kde jsou kravičky i bejci. Býky chodím krmit a také u nich čistit napáječku a podlahu. Když do místnosti mezi býky vejdu, často mě některý býk drbe hlavou (otírá si o mě hlavu). Porotože jsou to už velcí bejci, někdy mě trochu přitlačí ke stěně. To ale nevadí.

Co to znamená, když mě býk drbe hlavou (otírá si o mě hlavu?). Býci se chtějí podbat, nebo jen vyžadují pozornost, chtějí se pomazlit? Dělá to i třeba kozel, tam to ještě většinou nikdo neřeší. Býci mají i přes 1 000 Kg a někde mě bejk drbe hlavou pořádně.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nikdo tomu zvířeti do hlavy nevidí, tak to může být skutečně pouze snaha o podrbání, výraz přátelství či příprava na útok (a to možná poznáte až později při vypouštění duše namáčknutý tou horou masa ke zdi). Buďte opatrný a hlídejte si chování těch "mazlíků" a hlavně mějte stále volný prostor na ústup. Co o tomto chování zvířat říkají zkušenější kolegové/ošetřovatelé v družstvu? Ptal jste se jich na to? Jste poučen, jak se k býkům chovat a jak nechovat? Zdravím!

chovatelskotu1

Dobrý den,

Na farmě říkají abych byl opatrný, že bych mezi ty býky moc chodit neměl. Ono je to pravda. I když se chtějí jen mazlit tak je to obrovský kolos a může mě omylem někde přimáčknout. Když jsem býka podrbal, tak poskakoval radostí. Taky si člověk musí dávat pozor a by mě někde bejk nepřimáčknul, když poskakuje.

km
hodnocení

0x

myslim, že mu jde o sociální kontakt s člověkem a nebo zkouší, co si může dovolit. určitě bych to nepodceňoval a na zeď bych se rozhodně tlačit nenechal, tak velký zvíře dokáže ublížit bez větší námahy

chovatelskotu1

Podle všeho zkouší jen kontakt. Dospělý býk má tedy sílu obrovskou, když by mě někde přimáčknul, tak už se nikdy nedozvím, co se stalo. Zvířata poznají hodné a zlé lidi, a tak věřím, že na mě bejci nezaútočí.

kmet
hodnocení

0x

Je to úvodní fáze procesu kopulace.

chovatelskotu1

Tedy dřív nebo později "přejede mě, ojede mě poříádnej chlap"? Mít na ramenou 500 kg není moc sranda. Tedy dělají to i kravičky. Musí si člověk dávat pozor, aby ho skot někde nepřimáčknul.

pb®
hodnocení

0x
Nevím jak u býků, koně se drbou o toho, koho moc nerespektují. Tedy nenechat koně aby se o člověka drbal, nechť se jde podrbat o jiného koně. Jedno hození hlavy a ležíte v hnoji, sílu má kůň natož býk v hlavě a krku obrovskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]