Nejste přihlášen/a.
Dobrý Den, chtěla bych se zeptat... Mám takový problém... Mám doma kočičku už asi 5 let, vzala jsem si jí z útulku jako koťátko... Poprvý byla sice vystrašená a plachá, ale postupně se to zlepšovalo a poslední dobou to bylo už vpohodě- mazlila se, vrněla a bylo vidět, že je spokojená ... Ale teď se to změnilo, nevim jestli to může být tim, ale mysolim, že ano... Přestavili jsme totiž celý obývák, tímpádem je její teritorium přeházený... Její chování je divné: Nejí, čůrá mimo WC, nekomunikuje, je zalezlá v boudičce a nechce vylést... Poraďte prosím čím to může být?!
je mi jí líto a nevim si sní rady... Děkuju předem
Především bych doporučila s ní zajít na veterinu, takhle se typicky projevuje kočka nemocná. Sledujte její stolici a močení, zkuste pohmatem, jestli ji někde něco nebolí. Pokud bude v pořádku, mrkněte na forum kočičkářek sem kocky-online.cz/... , problematika nečistotnosti se tam hodně probírala. I takto se může projevovat kočka, když jí něco vadí, ať dělbuchy nebo nové uspořádání nábytku. Pokud by to bylo psychické a nechtěli jste nábytek vracet, zkuste se jí více věnovat, aby se uklidnila, ale jak jsem psala, primární je vyšetřit ji, jestli není nemocná.
Děkuju moc... Vypadá to, že jí nic nebolí, když jí prohmatávám... Zátra zkusíme tu veterinu ať víme... Máma si myslí, že je to tou přestavbou, ale já spíš, že jí něco je... Je celkově taková nepohybující... Divně kouká, vždycky, když jsem jí obrátila na záda, tak se obrátila naspátek teď lěží a nechá si dělat cokoliv, ikdyž jsem si jí vzala do náruče po chvíli utekla, prostě se hýbala teď je taková opravdu nehybná a smutná... Tak se snad zítra dozvím co jí je... Ještě jednou děkuju
Když jsme přestavovali, taky se náš kocour choval divně. Ony kočky jsou dost citlivé na cizí lidi na změnu režimu a tak. Taky začal močit jinde, byl takový apatický a agresivnější. Nicméně to co popisuješ, je fakt divný. Určitě bych s ní došel k doktorovi, protože vím, že jsou hrozně zvědavý a ledacos sežerou. Je možný, že jak jste přestavovali, tak mohla něco zblajznout a přiotrávit se, popřípadě může mít něco ve střevech. Veterinářem nic nezkazíš a jestli je to tou přestavbou, tak za 14 dní se začne vracet do normálu. Hlavně jí moc netrestejte za to, že močí jinde, ani za to, že není taková jaká je. Kočka je čistotná a když začne kálet nebo močit mimo kakáč, vždycky se něco děje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.