Nejste přihlášen/a.
Před pár dny, v těch velkých mrazech, se mi objevily na parapetu okna domu 2 kočky. Jedna hodně velká, mourovatá s bílými ponožtičkami a druhá bílá, hodně malá. Jsou obě nádherné, no ta malá bílá vypadá jak panenka. Asi jim byla zima a měly hlad. Dala jsem jim na okno krmení, utekly, nevím kam. Jak jsem zavřela dveře, vrátily se a všechno snědly. A od toho dne mi chodí na okno každý den, krmím je ráno a večer. Moje otázka zdejším rádcům je, jak je ochočit? Vždycky utečou a na okno se vrátí, až když je dům zavřený. Otevřu, prchnou, schovají se, čekají až budu doma. Ráda bych jim poskytla domov a péči v domě, ale jak na to?
3x
2x
Moje zkusenost s divokym kocourkem je takova, ze chodil pravidelne na krmeni, ale asi az po 4 mesicich si vzal z ruky a nechal se podrbat. Ale zadne velke mazleni nebo domu vubec nechtel.
Takove kocicky jsou i zavazek. Treba kdyz odjedete na dovolenou, musite mit nekoho, kdo je pak bude chodit krmit.
2x
Z venkovní kočky čistě domácí (která bude jenom doma) uděláte obtížně. Ony nestojí o to, aby byly trvale s Vámi doma, ale budou rády, když je někdy domů vezmete, ale vždycky budou chtít nakonec jít ven, a to třeba ve 3 hodiny ráno. Taková střídavá kočička (doma i venku) u které budete chtít, aby se Vám pravidelně vracela domů, to je dost náročná disciplína. Tak nějak citím, že by pro Vás byla nejlepší domácí kočička, která nikdy nebyla venku.
Tyhle Vaše venkovní krmte a po čase si na Vás zvyknou. Přibližujte se k nim v pokleku nebo lépe plazením po břiše. Mají strach z Vaší výšky nikoliv z Vás osobně.
2x
2x
Je hezké, že se o ně chcete postarat, vlastně je to ten nejlepší přístup.
Já bych poradila chytit je do sklopce a nechat vykastrovat ještě před nástupem jara. Obzvlášť pokud jsou to samice. Nasypat granule dvěma kočkám je sranda, krmit kolonii 10 a více koček už taková sranda není, obzvlášť když se kočky zvládnou množit geometrickou řadou. Ze dvou koček může být během dvou měsíců víc než 10koček a koncem léta už budou v březnu narozená koťata březí a to už je katastrofa, kterou jeden člověk nemusí ufinancovat. Takže odchytit, vykastrovat, očipovat, nechat udělat tzv.cvik na uchu, aby bylo z dálky vidět, že jsou to kastrovaní jedinci. Tím kočkám prokážete největší službu v jejich životě. Krmení a ochočování už bude jen příjemný bonus. Kočky budou dál lovit myšky (a také ptáky
) v okolí, ale budou mít plnou misku a zázemí. A kdo ví, třeba si i časem pro to pohlazení přijdou.
Taky mám před dveřmi misku superpremiových granulí a často i odřezky z masa. Která kočka potřebuje, ta ať si nabídne. Primárně chodí tchánův vykastrovaný venkovní kocour, ale občas jiný plachý ale dobře živený kocour. Doma pak opečovávám 16,5 let starého kocoura. Ten až nebude, pouze vyměním drahé granule Royal canin 10kg za 2tis. za levnější granule Brit care 7kg za 700Kč, ale plnou misku budu mít u dveří stále.
0x
0x
Můj pes se dožil 17 roků a odešel letos, 14.ledna. Možná proto se tu ty kočky asi objevily. Přes naše zahrady i dvůr si projít nikdy žádná kočka netroufla. Kdyby se tu objevil toulavý, nikomu nepatřící pes, který by nebyl agresivní, tak by se u nás měl moc dobře. Uvidíme, jako to dopadne s kočkama. V mrazech jim pomůžu, a jestli tu nebude pes, v květnu se začnou rodit koťata a já tu budu prosit o radu, co dělat, kdyby se nám tu najednou objevilo třeba pět, nebo šest mrňousků
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.