Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi divoké kočky?

Od: alunka®

Před pár dny, v těch velkých mrazech, se mi objevily na parapetu okna domu 2 kočky. Jedna hodně velká, mourovatá s bílými ponožtičkami a druhá bílá, hodně malá. Jsou obě nádherné, no ta malá bílá vypadá jak panenka. Asi jim byla zima a měly hlad. Dala jsem jim na okno krmení, utekly, nevím kam. Jak jsem zavřela dveře, vrátily se a všechno snědly. A od toho dne mi chodí na okno každý den, krmím je ráno a večer. Moje otázka zdejším rádcům je, jak je ochočit? Vždycky utečou a na okno se vrátí, až když je dům zavřený. Otevřu, prchnou, schovají se, čekají až budu doma. Ráda bych jim poskytla domov a péči v domě, ale jak na to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Budete je dál krmit a časem si zvyknou.

lili
hodnocení

0x
Ano, budete je krmit stále a jednou zůstanou u vás. Zrovna takhle jsme prišli take ke kočičce, ktera už je u nás 10 let a neumíte si pŕedstavit jak je vďěčná.

ltz
hodnocení

0x
Na dům si už zvykly, budou se ho držet, zvláště když tam najdou něco dobrého. Pokud někam neutečou, tak až přijde jaro i léto budou i vás více poznávat a pamatovat si vás. Postupně se k Vám budou přibližovat, poznají, že mají u vás ochranu a ochočí se. Vezmou si třeba i něco z ruky. Chce to ale čas.

bramburka
hodnocení

0x

Moje zkusenost s divokym kocourkem je takova, ze chodil pravidelne na krmeni, ale asi az po 4 mesicich si vzal z ruky a nechal se podrbat. Ale zadne velke mazleni nebo domu vubec nechtel.
Takove kocicky jsou i zavazek. Treba kdyz odjedete na dovolenou, musite mit nekoho, kdo je pak bude chodit krmit.

hodnocení

0x

To nebudou divoké. Jen toulavé.

Musíte dávat pozor na myslivce, protože ti rádi právě takové toulavé kočky střílejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]