Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,máte někdo zkušenost jak se zbavit plísně kůže u psa? děkuji za odpověd
Zajímavé na inteligenci jsem četla že je to na blechy ,,tak to jem ráda-že je to i na plíseń.Doktor asi chce mít jistotu že nemá blechy tak mi dal ten šampon.Asi se paak podle toho zařídí. Ale já od té doby co ho koupu mám oteklé svědivé víčka,tak nevím jestli to není z toho šamponu.Jdu s ní 12.2. tak uvidím co řekne.Děkuji za odpověď
0x
Můj názor je ten, že ta plíseň je z moc častého koupání, odstraní se tím ochrana z povrchu kůže
Časté koupání psa, zejména s použitím šamponu, se obecně nedoporučuje, protože narušuje přirozenou lipidovou vrstvu kůže, což vede k jejímu vysušování, podráždění a ztrátě přirozené ochrany. Ideální interval pro většinu psů je 1x za 3–6 měsíců, nebo pouze tehdy, když je pes zablácený či silně zapáchá. Používejte zásadně šampony určené pro psy.
Doporučení pro koupání:
Frekvence podle typu srsti: Dlouhosrstí psi s hustou srstí vyžadují koupel častěji (4–6 týdnů), zatímco krátkosrstá plemena méně často (2–3 měsíce).
Rizika: Nadměrné mytí může způsobit matnou srst, suchou, šupinatou a svědivou kůži, nebo náchylnost k infekcím.
Čistá voda: Pokud je pes jen špinavý od bláta, stačí jej opláchnout pouze vlažnou vodou bez šamponu.
Štěňata: Mladá štěňata nepotřebují časté koupele; poprvé se doporučuje po ukončení očkování, nebo jen při nutnosti.
Příprava: Před koupáním psa vždy důkladně vykartáčujte.
Při častém zápachu, který nevyřeší běžná koupel, je vhodné navštívit veterináře, protože může jít o zdravotní problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.