Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes rotvajler a mrazy

Od: pessan

Dobrý den,

Od kolika stupnů pod nulou brát psa do vnitřních prostor? Jde o rotvajlera 3 roky zvyklý být venku, se zateplenou boudou.

Díky.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Je ten výběh s boudou chráněn před větrem?

Já osobně od 10˚C.

Kolem nuly mu zmrzne voda v misce, takže ...

pessan
hodnocení

Je ten výběh s boudou chráněn před větrem?
Samozřejmě+tlustší koberec ve vchodu.

bear

Takže když vyleze, tak je na otevřené ploše výběhu na větru?

smode2

Čtyřlístek to v boudě vyřešil stylem "na zimu mu dáme vytápění". Něco na tom bude. Topná dečka by to mohla řešit.

bear

Lidi napíšou zatepleno a pak je to ve finále jen tenkej kusovej koberec obytej kolem stěn boudy nebo hadra přes vchod a má zatepelno...

Dokud nedodá fotky, tak se není o čem bavit.

Pes mrazy vydrží, ale ve volné přírodě si najde úkryt, kde nefouká a je tepleji. V oploceném výběhu s boudou a kusem hadru nemá šanci dělat nic.

lll
hodnocení

0x
Když je zvyklý být venku, tak uvnitř v tom náhlém "vedru" bude nespokojený.
Ty zimy kdy "se psi lámali v zatáčce" jsou už pryč, současných -5 by neměl být problém.

pecenkav
hodnocení

0x

Rotvajler je odolné plemeno a zvládne zimu, klidně i celoroční pobyt venku, pokud má kvalitní zateplenou boudu a přístup k jídlu a vodě, ale klíčový je kontakt s rodinou, což platí pro každého psa, nechtějí být sami, jinak bude strádat; při mrazech pod -10°C je lepší ho vzít do tepla, ale ne do obýváku, jinak začne ztrácet podsadu - pelichat, tu potřebuje pro ochranu před zimou, aby nedošlo k podchlazení, i když je odolný, a hlavně mu zajistit dostatek pohybu a mentální zaměstnání, i když je zima

bear

V -10`C bude mít vodu i granule jako kus šutru. I když k nim bude přístup.

lll
Granule dostane 2x denně a hned je sní.
Čerstvou vodu dostane s granulemi a než zmrzne tak to bude trvat a granule bude mít dávno zapitý.
Zvířata venku v zimě taky fungujou, vrabci a sýkorky lítaj, srnci běhaj a hrabou a hledají žrádlo, zajíci taktéž.
Pokud je pes celoročně venku, tak to zvládne, jen nechce být sám, to je fakt. Vždycky jsem měl a mám psy po dvou, a to už je parta, a mohou se přitulit k sobě a zahřát. Samotný pes to bude mít horší, mnohem horší, samota, smutek a nemožnost se zatulit. Choďte s ním na vycházky, často.
pecenkav

III konečně někdo, kdo o psech alespoň něco ví, děkuji, k bearovi se radši ani nevyjadřuju

bear

Spousta starší generace psa koupí jako prase do chlívku.

Celej život venku u boudy, dvakrát za den žrádlo a hlídej, víc mě nezajímáš. Jako to prase na výkrm v chlívě.

Vy nejste pejskaři, ale lidi z vesnic, kde pes nahrazuje alarm.

Chodit na cvičák, seznamování s ostatními psy už od štěněte, poslušnost, přivolání,... to Vám nic neříká. Zavřít do kotce a když nejsem doma, tak vypustit po celém pozemku...

Neříkám mít psa v ložnici, to je druhý extrém, ale nechat ho na mrazu... Jasně, vy nemáte psy za 50tkč, ale nějakou vesnickou bezpapírovku. Podle toho se chováte, že?

Vsadím se, že se sposuta lidí v tomto pozná.

Svatá pravda. Ještě se najdou lidé, kteří se zvířetem zacházejí jako s věcí. Když má někdo psa, měl by mu poskytnout všechno, co ten pes potřebuje. A nemyslím tím postel a mísu řízků. Ale lásku, pohyb, cvičení, hry...

Hodně chodím pěšky a tak občas, /naštěstí už ale zřídka/ jdouce přes nějakou dědinu, ještě dnes vidím psa připoutaného na silném řetězu. V tu chvíli mám rudo před očima. Jsou prostě lidé a "lidé." Jaga.

Můj pes ..tedy ten "nový" chodí do postele za odměnu..první dny,aby si na mne zvykl..Teď o Silvestra měl strach z ohňostrojů v okolí..Tak byl v posteli..Pak v noci chce stejně ven..mráz nemráz..nevadí mu to! Je to Husky..Chce průběžně kontrolovat zahradu a zvednout se kdy chce a jít si svobodně odskočit a čmuchat atd..Netrapím ho zimou..Každý pes je jiný.Naši psi měli možnost jít do tepla,ale dobrovolně šli raději ven na mráz,který jim nevadil...Současnému taky nevadí..Chce být venku
bear

Tak Husky jo. Ten by v teple vylínal vanu chlupů. Ale dám mu tu možnost. Když chce ven, tak jde ven, když dovnitř, tak ho pustím dovnitř.

Ale proč ho mít celoročně venku a řešit, zda vydrží 0 až -10˚C. Zda to přežije nebo ne.

Nejlepší je, když chodí sklepním oknem do baráku volně dle sebe.

@bear: Nikdy Vás nenapadlo, že i ta vesnická bezpapírovka za 50 korun, cítí bolest, chlad a nezájem úplně stejně jako zvíře, které má rodokmen 2 m dlouhý? Každý pejsek, i ten "vestaj" - vesnické tajemství, by měl mít co nejlepší podmínky k životu. "Papíry" jsou jen pro snoby, papíry lásku neovlivní. Měla jsem křížence Čerta a tvrdím, že lepší pes se nikdy nenarodil. Každý pes si zaslouží teplo, vodu, potravu a laskavé hladící ruce. Bez ohledu na to, kolik stál. A ti nejlevnější jsou obvykle nejvděčnější a nejlepší. Vím, o čem píšu. Jaga.

bear

Moje přirovnání nebylo vůči lásce k pejskům. Ale k mentalitě majitelů, kteří kupují psy na hlídání na mráz jako dobytek na vesnici. Pejsky mám rád stejně jako vy. Papír či nepapír, ale s tím rozdílem, že to není jedno k vůli chovu.

Tam nesouhlasím a jsem proti množírnám a pejskům z genetickými vadami a záměrné kazení chovu.

To není pro snoby, ale pro udržení zdravé rasy, tvl...

Vy budete záměrně křížit beagla s jezevčíkem? Nebo (asi častějí) nemocné dva Německé ovčáky, aby všechny štěňtata tahala zadní nohy a nemohla i na přední, když bylo jasné, že matka je z vrhu nemocná s vadami a proto nemá už papíry?

Jste pro, aby se chov nehlídal a vyráběli lidi mrzáky, protože to jsou hodní pejskové?

Ano, jsou to miláčci, ale když toto někdo dopustí svou tupostí, tak je to tejrač zvířat JAGO!

Beare..Ohledně mrazů jen v rychlosti..neměli jsme vždy jen Husky..Ale od mého dětství různé rasy..Všechny jsme měli rádi, tudíž možnost jít do tepla vždy byla..sami psi chtěli být venku..to jen na okraj..Motá se tu více témat..Spousta mých kolegů nebo známých preferuje psa s PP kvůli mmj.zdraví..omyl.
Vesměs vše s PP má velké zdravotní problémy..mnohdy fatální. Fakt.My měli s PP jediného Ovčáka a byl od mládí nemocný na trávicí trakt..Jinak vše bez PP a celý život bez zdravotních potíží a "na mrazu"..Předešlá fena měla ke konci spoustu problémů..ale od 9 let..spíš klouby a štítnou žlázu..od tohoto věku už se vše stupňovalo..Byla s námi 13 let..Opět se opakuji,každý pes je jiný..Do tepla se cpou sami od sebe nebo ne..nehledě na rasu..Naši měli přístup a nechtěli!

lll
Jak teď všude čtu titulky typu "v Česku vládnou kruté mrazy", tak jsem si uvědomil že každé ránou pouštím slepice, jestli teda taky nejsem trapič zvířat, jestli bych je neměl přes zimu mít např. v kuchyni?
A to se i stydím přiznat že přes noc se tulej v nezatepleném kurníku (čmelíci totiž zateplené kurníky milujou)!
Co odborníci na to?

hodnocení

0x
Všichni naši psi byli venku celoročně a voda se jim v zimě dala nová,nebo se dala do tepla a zpět ven..I přes kvalitně zateplenou boudu leželi přes den na ledu a nevadilo jim to..nemoce se nekonaly..Jen jeden Ovčák po operaci nohy byl poslední roky na zimu ve verandě přes noc..

ladan
hodnocení

0x

Psi jsem měl vždy venku, zateplené boudy s předsíňkou. Jediné co se mi neosvědčilo, bylo topení, Do podlahy jsem dal topný kabel a ve velkých mrazech ho zapínal. Pes hned začal kulhat, prostě z jedné strany teplo a z druhé mráz. Je to jako když člověka ofoukne třeba v létě otevřené okénko u auta. Přestal jsem topit a pes byl OK.

hodnocení

0x

Rotvajler je pes, kterému zima nevadí a může být celoročně venku. Zateplená bouda - dvojité stěny, mezi polystyren, předsíň, přiměřená velikost boudy, aby ji zadýchal, dovnitř slámu nebo dřevitou vlnu. Pokud budete brát do tepla, ztratí podsadu a bude mu venku zima i v plusových teplotách. Zkuste si v teplém kožichu sednout k topení a pak při nule vylézt nahatý ven. Poznáte jak se bude cítit váš pes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]