Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na útěky Huskyho?

Od: doutnak®
Ahoj..máte někdo zkušenosti s plenenem Husky? Měl jsem 13 let kříženku MalamutxHusky a byla úžasná..Zdrhala zamlada na procházkách za zajíci a srnkami..Z domova absolutně ne..Mám teď čerstvě Huskyho,kterému jsou tři roky..Jeho jediná zábava je hledání skulin k útěku..Za 20 minut se sice vrátí,ale zdrhat prostě nesmí, to je jasné..Plot je celkem bytelný,ale protáhl se kočičí dírou..Plot opravím,ale jak mu to vymazat z hlavy-ty snahy? Procházky má dlouhé x krát denně
doplněno 15.12.25 11:42: Abych vyvrátil mylné představy,tak..na tom gauči byl jen první den,aby si na mne zvykl a byl pod dohledem..Nechci z něj rozhodně gaučáka..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hasky není ani gaučák ani nudící se pes na zahradě. Pořebuje činnost a běhat a běhat a běhat. Zajděte na cvičák a zaměstnávejte ho stále. Jinak to nepůjde. Mladý, zdravý, vyspinkaný, najezený, zvědavý a pak nudááááá!

doplněno 15.12.25 09:13:

Nedá mi to, musím ještě dodat: Mladý pes ve výcviku by neměl mít kšíry. Měl by mít obojek. S obojkem přesně ví, kde je jeho místo v hierarchii smečky. *hej* Kupovat psa psovi, to je naprosto zcestné, zvláště u pracovního psa velké rasy

hodnocení

Vysvětlete mi prosím ten obojek..Co dle něj ví? Kdysi se mi jeden blaznivý pes díky obojku málem oběsil a po létech "díky" obojku vlítl pod auto..Proto používám postroj a považuji ho za daleko bezpečnější..

Nebyla jsem vřdycky stará paní se starým jorkem. Mnoho let jsem dělala výcvikářku na cvičáku a že by někdo měl až tak nezvládnutého psa, že by měl s obojkem takové problémy, to nepamatuji ani jednou. A to se používaly hladké stahováky. Nechci se přít, nemám to zapotřebí a vy byste měl zjistit mnohem více, chcete-li si pracovního psa ponechat. ;) Trošku nerozumím, jak je to s tím hlídáním. Vy hlídáte něčího psa nebo po psovi chcete, aby hlídal?

hodnocení

Babkazov..Já ho hlídám a je tím pádem u mne na zkoušku-majitelé ho nabídli,nemají na něj čas. S tím obojkem by to bylo na dlouho..Byl to statný ovčák mých rodičů-nevychovaný..byl v dodávce připoután- vodítko-oko v podlaze..vyskočil otevřeným oknem a nebýt včasného zásahu, tak je oběšený..příhod se stahovacím obojkem je více..jednou málem tragédie při obyčejné hře..

bear
hodnocení

0x

Asi je moc dlouho přes den sám? Pak vymejšlí bejkárny.

Co druhého psa jako kámoše (tam by ovšem mohli utíkat spolu)?

Nebo prostě pud zastavit nejde? Třeba zkus u teriéru vymazat z hlavy lovecké a nornické pudy. Třeba kavalír king nebo německá doga rozhodně nemá potřebu norovat :).

hodnocení

Mám ho od pátku na hlídání a vlastně na zkoušku..Předtím měl malého parťáka,ale prý zdrhal jen když se otevřela vrátka..Z pozemku prý nee.Od pátku sám nebyl,jen semnou a vycházek až dost..Dnes je poprvé sám já v práci..tak jsem zvědavý,co "vymyslí"

hodnocení

0x
Fena se většinou drží u domu,psi a husky obzvlášť mají touhu utíkat.Možná by ho to odnaučil el.ohradník.Jinak, jak ho začalo bavit utíkat,bude to asi dělat,dokuď nebude starý,nebo ho nezajede auto,nebo ho nezastřelí myslivec.
hodnocení

Bohužel..máte pravdu..Ale gaučák umí být taky,né že né
Jak na útěky Huskyho?
15.12.25 09:09
Hasky na hlídání?To není dobrá volba.To není hlídací pes!Ale je krásný.
hodnocení

Já hlídám jeho..jeho majitelé odjeli a mám možnost se s ním seznámit,ptž ho nabízejí-nemají na něj čas..

km
hodnocení

0x

napsal bych seřezat, ale vzhledem k tomu, že to je primitiv, ani tohle asi nepomůže...
asi bude potřebovat nějakou fyzicky náročnější aktivitu, každý den

hodnocení

Oni to mají vrozené..za to nejde seřezat..Pak se zasekne a dokonce může napořád odmítat "spolupracovat"..To není dobré řešení..Psa mlátit nechci ani vlastně nedokážu.Krom útěků už semnou celkem spolupracuje

hodnocení

0x
Stále zde chybí vaše odpověď, kolik má pohybu, tedy kolik km denně naběhá. On to prostě potřebuje. Gaučákem může být, ale až se vyběhá.
hodnocení

V poslední větě píšu, že procházky má dlouhé a to několikrát denně..V kilometrech to nemám spočítané..Gaučáka zmiňuji jen proto,že někdo psal,že takový pes nikdy gaučákem nebude..
Třeba náš pes se s chozením nespokojí, potřebuje opravdu vyběhat, jinak má absťák. Řešíme to aportováním.

hodnocení

Bývalá fena milovala aport..doma míčky a venku klacky..pak tahání velkých klacků..vpodstatě pořád. Ale jeho věci právě nezajímají..hračky,aporty..Proto se tu ptám
Kdysi mohl pes běhat na kšírách u kola.Většinou tahal a krásně se unavil.Teď je zakázáno mít psa na vodítku u kola.Jedině na volno třeba na lesní cestě,ale to by vám asi zdrhnul za zvěří.
Vychovat haskyho je tvrdý oříšek.A to i když ho máte od štěněte.Nejlíp mu je s milovníkem hor.No vzít si dospělého,to jste odvážný.

hodnocení

0x

Oceňuji Vaši ochotu se o psa postarat a případně mu poskytnout nový domov.

Každé zvíře, které si člouvěk k sobě připoutal si zaslouží správnou péči.

Nečetla jsem celou diskuzi, ale zabezpečit psa, aby neutíkal, je podle mne lehké.

Prostě mu nedat příležitost.

Zahradu a oplocení mít v takovém stavu, aby jej výškově nepřekonal, nenašel škvíru. Nevím, jakou má toto plemeno tendenci hrabat a podhrabávat.

Vrata otevírat, pouze pokud je pes v kotci.

Vrátka mít možnost dvojího zabezpečení. Je to stejné, jako v ZOO, pamatuji u ptactva. Taková klecová předsíňka. Tady samozřejmě jen druhá vrátka na oddělení od hlavního vstupu.

A venku stále na vodítku. Pouze u psích hřišť, nebo na cvíčáku na volno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]