Nejste přihlášen/a.
doplněno 15.12.25 11:42: Abych vyvrátil mylné představy,tak..na tom gauči byl jen první den,aby si na mne zvykl a byl pod dohledem..Nechci z něj rozhodně gaučáka..
3x
Hasky není ani gaučák ani nudící se pes na zahradě. Pořebuje činnost a běhat a běhat a běhat. Zajděte na cvičák a zaměstnávejte ho stále. Jinak to nepůjde. Mladý, zdravý, vyspinkaný, najezený, zvědavý a pak nudááááá!
doplněno 15.12.25 09:13:
Nedá mi to, musím ještě dodat: Mladý pes ve výcviku by neměl mít kšíry. Měl by mít obojek. S obojkem přesně ví, kde je jeho místo v hierarchii smečky.
Kupovat psa psovi, to je naprosto zcestné, zvláště u pracovního psa velké rasy
Nebyla jsem vřdycky stará paní se starým jorkem. Mnoho let jsem dělala výcvikářku na cvičáku a že by někdo měl až tak nezvládnutého psa, že by měl s obojkem takové problémy, to nepamatuji ani jednou. A to se používaly hladké stahováky. Nechci se přít, nemám to zapotřebí a vy byste měl zjistit mnohem více, chcete-li si pracovního psa ponechat.
Trošku nerozumím, jak je to s tím hlídáním. Vy hlídáte něčího psa nebo po psovi chcete, aby hlídal?
0x
Asi je moc dlouho přes den sám? Pak vymejšlí bejkárny.
Co druhého psa jako kámoše (tam by ovšem mohli utíkat spolu)?
Nebo prostě pud zastavit nejde? Třeba zkus u teriéru vymazat z hlavy lovecké a nornické pudy. Třeba kavalír king nebo německá doga rozhodně nemá potřebu norovat
.
0x
0x
napsal bych seřezat, ale vzhledem k tomu, že to je primitiv, ani tohle asi nepomůže...
asi bude potřebovat nějakou fyzicky náročnější aktivitu, každý den
0x
0x
Oceňuji Vaši ochotu se o psa postarat a případně mu poskytnout nový domov.
Každé zvíře, které si člouvěk k sobě připoutal si zaslouží správnou péči.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale zabezpečit psa, aby neutíkal, je podle mne lehké.
Prostě mu nedat příležitost.
Zahradu a oplocení mít v takovém stavu, aby jej výškově nepřekonal, nenašel škvíru. Nevím, jakou má toto plemeno tendenci hrabat a podhrabávat.
Vrata otevírat, pouze pokud je pes v kotci.
Vrátka mít možnost dvojího zabezpečení. Je to stejné, jako v ZOO, pamatuji u ptactva. Taková klecová předsíňka. Tady samozřejmě jen druhá vrátka na oddělení od hlavního vstupu.
A venku stále na vodítku. Pouze u psích hřišť, nebo na cvíčáku na volno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.