Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vydezinfikovat psí boudu?

Od: doutnak® odpovědí: 20 změna:
Ahoj..mám zateplenou boudu,do které moje fena téměř nikdy nechodila..Teď se v ní možná prohánějí myši nebo tak..Čím ji vydezinfikovat ,aby do ní mohl bez obav nový pes? Ptal jsem se v jednom obchodě a prý nic takového nemají..Nějaká babská domácí osvědčená rada? Díky za všechny rady ;)
doplněno 11.12.25 20:50: Ptal jsem se v různých Pet shopech a všude jen řekli, že je to zbytečné..vytřel jsem to jarovou vodou;)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ocet.
Případně prodejný Sanytol
sanytol.cz/...

hodnocení

2x

Vystříkat proudem čisté vody.

Nastlat slámu. (Pokud nebude chodit do baráku)

Psi stejně rejdí po poli a strkají čenich do myších děr a hrabou. Čévéčko známého i s košíkem na čumáku div myš neutlouk.

bear

Vyrůstal jsem s estéčkem a ta byla na myši lepší jak kočka :). I ježek neměl šanci.

Zrovna toho ježka nemusím, toho by mě bylo líto.

Ježek se před psem stočí do klubíčka.

Ale ne na dlouho. Svaly mu povolí a ten svěr už není tak silný a pes se mu dostane na břicho. Ale od toho je majitel, aby zakročil.

------------------

Jinak pěkný macek ten Váš pes.

nov

Vodou zateplenou boudu zničí. Obzvlášť v tomto počasí. Možná snad v létě, aby mohla bouda vyschnout. Použila bych Arpalit sprej. petcenter.cz/...

bear

Skotskej teriér je malej a ježka hlavně vyštěkával a občas do toho kňukl, jak se píchla do čumáku, takže zásah nutný byl, jinak by tam štěkala celou noc.

Ježek zachráněn puštěním k sousedovi za plot :)

@bear - Aha, tak to jo, myslela jsem, že máte Estrelský pastevecký. Zažila jsem velké psy (bernardýni, vlčák, čévéčko, nyní bílý švýcarák a modrý australák, ale i malí byli.

---------------

@nov Boudu jsem nevěděla jakou tazatel má, brala jsem to podle svých, tedy dřevěné hranolky + prkna, sundavací střecha.

Ale to je pravda, že v tomto počasí trošku problém se schnutím. I když dnes tedy bylo sluníčko a pociťově opravdu teplo.

tery
hodnocení

1x

Pokud tam nebudete dávat psa hned, vystříkejte boudu savem. Nalijte ho do nějakého rozprašovače, třeba čističe oken a stříkejte. Savo po pár hodinách, max jednom dnu vyčichne. Desinfikují se tím i studny a voda je po několika hodinách normálně pitná.

hodnocení

1x

Já bych to zkusil ozonem,zabije spolehlivě skoro vše a dá se v pohodě vyvětrat a hafanovi pak ani nebude smrdět. Ten ocet, Sanytol a podobné - už vidím hafana, jak s "radostí" do té boudy poleze.

bear
hodnocení

0x

Zkus parní čistič.

A vnitřek oblož tenkým sololakem a na zem jí dej odřezek koberce, ať je spokojená :)

0rion
hodnocení

0x

Pokud boudu lze jakž takž utěsnit, tak bych koupil sirné knoty, jsou to takové široké proužky napuštěné sírou po cca 30 kusech v krabičce. Pár se jich postaví do starého kastrolu a zapálí, nic by tam přežít nemělo.

ladan

Tohle je nejlepší rada ze všech, kouř z knotů udělá všude povlak, který z toho nedostanete. Nedostanete tam ani psa.

0rion

Nejsem pejskař, tak váš názor nemohu posoudit. Je pravda, že bouda by po vysíření byla cca měsíc cítit sírou, ale síra, narozdíl od oxidu siřičitého, který za hodinu vyvětrá, má zápach mírný a nedráždivý, na který se dá zvyknout. Jak by na to reagoval pes ale netuším.

hodnocení

0x

Já, za svoji osobu, bych vystříkala, nechala uschnout a dala novou, prkenou dlážku. Pes všechny koberce a slámy, ve kterých se drží vlhko a parazité, stejně vyhrabe. V kožichu si stejně velice rychle donese svůj bordel (s odpuštěním)

hodnocení

0x

psí bouda se musí hlavně vystříkat proti bleším vajíčkám, jsou odolná. Ani alkohol, ani savo je neudolá.

Myši mají často blechy.

sprej musí mít účinnou látku IGR( S METHROPEN, PYRIPROXIFEN)

blechy mohou přenést na psa několik nebezpečných cizopasníků (parazitů)

takže žádný sračičky, ale pořádnou chemii-IGR

hodnocení

Tak jsem koukal,že tam neřádily myšky,ale vosy..V polystyrenu vyhlodaly cestičky jak od červotoče..myšky by nedělaly větší paseku..

bobann
To neznamená že tam kukly nejsou. V chladném, suchém nebo klidném prostředí mohou kukly přežívat až několik měsíců, v extrémních případech i půl roku – čekají na vibrace nebo teplo hostitele.

Možná, že v boudě nějaké kukly nebo vajíčka jsou. Teď je zima a je klid. S prvním sluníčkem pes stejně si v kožichu všechno přinese + klíštata. Než parazity v boudě, já bych řešila žvýkací tabletou při prvním výskytu blech.

hodnocení

0x
Dobrý den, my používáme parní čistič

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]