Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha zkušenému akvaristovi

Od: rybihalo odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

chci se zeptat, zdali někdo z akvaristů nemáte typ na pěknou, kvalitní, hlavně dobře ilustrovanou s aktuálními informacemi pro zkušeného akvaristu, knihu. Jde o vánoční dárek dědeckovi. Má dost knih hluboko ve skříni a když mi jakoukoliv ukázal, a byť byla zajímává, většinou šlo o černobílé ilustrace (netvrdím, že jsou horší), ale určitě ocení, když kniha bude obsahovat kvalitní fotky a často i s novými informacemi. Snad mi rozumíte. Něco mám najité, ale ocením radu někoho zkušeného.

Ryby chová přes 50 let, sladkovodní. Akvárium má teď asi 300 litrů. Dost si vyhraje s kytkama a byť ocení fakt pěkný kousky, pořád se drží klasiky. Právě proto si myslím, že by ty kousky mohl mít alespoň v knížce, kde si je dobře prohlédne. Často narážím na hezký knihy, ale pro začátečníky. Může to být jen atlas.

Díky moc a hezký svátky!

Rybí Haló (lepší přezdívka mě nenapadla, haha)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý den.asi vás zklamu.
Ale většina knih o akvaristice, je hlavně pro začátečníky.
Jediná možnost koupit někde v cizím jazyce (angličtina)
Ale jak píšete, že váš dědeček se akvaristice věnuje 50 let, tak počítám, že i tahle skončí někde na dně skříně.
doplněno 02.12.25 01:18: Jen doplním.
Píšete že se hodně věnuje rostlinkám.
Co tak kniha o aquascapungu.?
Je zaměřena na vzhled a krásu akvárií.
allfa.cz/...
rybihalo
hodnocení

No tak to je super! Myslim, ze jste na to kápl! Je pravda, ze posledni leta resi, jak akvarium vypada a zaroven funguje. :) Opravdu diky moc, myslim, ze se knizka tohoto typu hned jen tak neobjeví hluboko ve skrini.
Dekuju moc, s pozdravem a pekny svátky!
Rybí haló
Nemáte zač.
Jo sem se překlik, je to "aquascaping"
rybihalo
hodnocení

Nebojte, vyhledal jsem si to. Nasel jsem dokonce i v cestine, myslim, ze po Vánocích bude z dědu aquascaper. Jako profesor ma nejaky základy v jazycích, ale tohle urcite nezná. Haha. Diky moc a preju pevný zdraví. :)
rybihalo
hodnocení

No uz jsem informovan. Aquascaping zalozil Takashi Amano, podle nej je i pojmenovana krevetka Amano, ktera požírá nekolik druhů řas. Oceni mnoho ukrytu pred rybama, ale to uz bude vedet on sám, zdali je vubec slozeni vody pro ní vhodné. Zatim bude prvnim krokem kniha plná designu.:)
Mejte se

jiofa
hodnocení

0x

Knížka Aquascaping bude určitě pěkná a poučná. Možná děda již používá a má CO2, což pro Aquascaping je téměř podmínkou. Ať se dědovi daří.

fly
hodnocení

0x

Kniha je to poslední co potřebuje. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]