Měla bych dotaz Minulý týden jsem řešila průjem u kocoura 4 roky starý pouze v bytě ve kterém nebyla žádná krev nebo tak, podávala jsem enterozoo gel nebo černé uhlí průjem ustal, ale teď zase zvrací je to třeba jen jednou denně nestrávené jídlo žádná krev ani pěna, občas jsou to třeba šťávy, naposled zvracel ve 3 ráno cca. Jinak je kocour normální, normálně si hraje dělá lumpárny s druhým kocourem dnes je víc spaví ale normálně pije a chuť k jídlu má na WC chodí taky normálně. Předtím jsem odstranila kytku protože mi ji začal ožírat. Kocour teda nevykazuje žádné horší příznaky. Dostává kapsy Felix protože nic jiného nechce a granule Purina One zkoušeli jsme granule Friskies ale přešli jsme zpět na tu Purinu. Chtěla bych se zeptat zda se to někomu stalo už nebo může jít o podráždění žaludek například dnes a zítra vet. neordinuje nemůžu se tam totiž dovolat. Případně zda mohu něco koupit aby se to zlepšilo
Kočka se přežrala a při nabobtnání v žaludku jí to dráždí, tak zvrací. Dávejte menší porce. Naše kočka to taky občas dělá, přežere se a pak zvrací. Vždy dvakrát, poprvé granule (kapsičku) potom šťávy.
Dobrý den, nemám vlastní zkušenost, ale prý se může stát, že pes (a proč ne i kočka) sežerou něco většího a nestravitelného (např. kus gumové hračky nebo něco z plastu), to jim zůstává v žaludku, dráždí to při pohybu žaludeční stěnu a zvíře zvrací. Potom je jediná možnost rentgen a operativní vyjmutí předmětu (na veterině se na to můžete zeptat). Zdravím!
Kočky občas zvrací, netřeba se tím nějak více znepokojovat, pokud nejde o zvracení opakované a časté. Třeba má v žaludku trichobezoár, který nejde ven.
Ovšem zamyslela bych se nad značkou krmiva. Konzervy a kapsičky jsou zbytečně předražené, Felix navíc dost nekvalitní. Já krmím granulemi a každý den dávám maso. Přijde mi, že na mase kočky prospívaj nejvíc, mají nejlepší kondici a srst. Mému kocourovi je 16let.
Střídání občas průjem občas zvracení je běžné u lymfomu střev, který je ale běžný u starších koček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.