Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem četla, že kočka má žaludek velký asi jako tenisový míček. Tak ty porce asi přibližně takové.
Kočky občas zvrací, netřeba se tím nějak více znepokojovat, pokud nejde o zvracení opakované a časté. Třeba má v žaludku trichobezoár, který nejde ven.
Ovšem zamyslela bych se nad značkou krmiva. Konzervy a kapsičky jsou zbytečně předražené, Felix navíc dost nekvalitní. Já krmím granulemi a každý den dávám maso. Přijde mi, že na mase kočky prospívaj nejvíc, mají nejlepší kondici a srst. Mému kocourovi je 16let.
Střídání občas průjem občas zvracení je běžné u lymfomu střev, který je ale běžný u starších koček.
Brita mi také nežere, ani granule ani kapsičky, sice reklamy běží, ale nějak ani mě neoslovil. Dříve měla ráda Fitmin, ale to už odmítá. Asi nějaká jiná technologie, stačí závan při otevření a vím, že nebude žrát. Ale někdy stačí nechat nějakou kapsičku na misce přes noc a závan něčeho špatného vyprchá a kočka třeba půlku sežere.
Jinak jsem koupila nové granule a vrhla se na ně bez otálení a bez postupného přimíchávání =
Proplan Purina adult, Delicate Digestion, krůta. Tak zkuste třeba menší balení.
Je dobré ale vědět, jaký druh kočky máte, třeba kvůli těm bezoárům. I pro dlouhosrsté kočky je specielní krmivo.
U toho vařeného výše je dobrá pro kočky právě ta polívka, tak akorát, ani hustá ani řídká.
Tady jenom vzorek obalu:
Dobrý den, nemám vlastní zkušenost, ale prý se může stát, že pes (a proč ne i kočka) sežerou něco většího a nestravitelného (např. kus gumové hračky nebo něco z plastu), to jim zůstává v žaludku, dráždí to při pohybu žaludeční stěnu a zvíře zvrací. Potom je jediná možnost rentgen a operativní vyjmutí předmětu (na veterině se na to můžete zeptat). Zdravím!
P.S. Obrázek možná nebyl ani nutný
.
zdravím Vás, asi neporadím, spíš mě zajímá, pokud byste souhlasila, neb zvažuju pořízení takového tvora, kam se obrátit, jak postupovat, zda kocourka lze někde koupit už od "koťátka", nebo jaké stáří mám požadovat... koupit na inzerát nebo jak jste, prosím, kocourka získala Vy? Děkuji za rady...
frantiseek - vsadím se, že se na Vás tazatelka vybodne (jako na každého odpovídajícího zde) a Váš požadavek sice slušně, ale přesto kompletně vymlčí (asi má už ošoupanou klávesnici nebo polámané ruce a chudák nemůže reagovat a ani poděkovat ji doma nikdo nenaučil
).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.