Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká práce se zvířaty?

Od: lily odpovědí: 1 změna:
Dobré odpoledne, chtěla jsem se vás zeptat... mám vystudovanou Obchodní akademii, tenkrát jsem ještě nevěděla co by mě bavilo a naplňovalo. Ted už to vím- chci pomáhat pejskům a kočičkám. Jenže na studium nějakého veterinárního oboru už jsem stará. Nevíte jak by se takto dalo živit?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Studovat můžete i dálkově, nebo nějaký kurs.

Pokud si sama na Googlu vyhledáte, zjistíte informace a sama zařídíte, toho si budete více vážit.

Určitě byste mohla fungovat ze začátku jako dobrovolník při venčení pejsků v (městských) útulcích, ale i soukromých by se pár našlo, nebo pomáhat při úklidu kotců.

Obvolala, kontaktovala bych veterinu, záchranné stanice zvířat, lesní útulky pro ježky v blízkosti svého bydliště a zjišťovala, jestli nemají nějaká volná místa a co je potřeba.

Pokud máte zájem pouze o kočičky a psy, nebude to až tak horké, pokud byste ale měla zájem o dočasnou péči u Vás doma, tak by Vás určitě nějaká organizace přivítala s otevřenou náručí.

S obchodní akademií byste mohla pracovat v zázemí velkých útulků jako administrativní pracovnice na nějaký úvazek a ve svém volném čase pomáhat přímo v terénu, v útulku. Nebo něco jako brigáda.

Existují i organizace pes/plemeno v nouzi i tam by člověk mohl oslovit.

Třeba i najít někoho na FB, kdo by navedl.

Sice ne úplně práce se zvířaty, ale třeba asistent prodeje krmiv pro zvířatka?

doplněno 09.10.25 18:39:

Na stránkách ÚP je nabídka práce - ošetřovatel psů.

Samozřejmě je potřeba hledat ve svém okolí, ale zřejmě bude to hledání zaměstnání jako každé jiné.

prace.cz/...

prace.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]