Nejste přihlášen/a.
@misa96 - tak jemu (tatinkovi) na tom nepřišlo něco v nepořádku a mě se hned vybavily všechny možné nemoci
Nepovažovala bych to za "naschvál" - tatínkové mívají jiný pohled. On vidí dítě, které si našlo peříčko a má z něj radost, vy zas "všechny možné nemoci". Tak malé zopakujte, že nemá ze země nic sbírat, umyjte jí packy mýdlem a teplou vodou... a počítejte s tím, že si tohle všechno ještě xkrát zopakujete ![]()
Mimochodem - vy jste nikdy neudělala něco nehygienického? ![]()
Jak souvisí peří před barákem s dcerou?
Já mám před barákem Transporter T6 a taky není můj a soused mě nedělá naschvály ![]()
...
Trošku to rozepiště dopodrobna.
Takže tatínek předával dcerku, přitom měla peří v ruce a bylo vysvětleno hned u předávky, že to našla při cestě k Vám před domem.
Tak?
Jen se doptávám, protože jsem nepochopil souvislosti příběhu.
Nehodnotím Vás ani tatínka či dcerku. ![]()
...
Co máme napsat pro uklidnění? ![]()
Bobane, ale teď už fabulujete - vymýšlíte si nesmysly jako "Jeho fotr kupuje sladkosti rozmazluje ho, když si ho chce "koupit", aby dělal naschvály bývalý manželce."
Držte se prosím věci - pírka (zřejmě holubí - práci se teď na podzim přepeřují).
@boban - Vzpamatujte se, člověče
Táta předal dítě s ptačím brkem v ručičce - ne nacpané sladkostma, prolitý energeťákem a s živým poníkem v závěsu
Naschvály fakt vypadají jinak.
Dovolte mi reagovat z pozice zoologa:
Na podzim ptáci běžně přepeřují, to znamená, že stará pera se jim uvolňují a vypadávají, aby uvolnila místo novým.
Za desítky milionů let evoluce jsou na tento proces ptačí paraziti (klíšťáci, čmelíci, kloši ap.) dobře adaptováni, takže uvolňující se pera rychle opouštějí a přelézají na pera nová. Kdyby na takových perech zůstali, odsoudí se k smrti. Pak by to nebyli paraziti, ale idioti. Ze stejných důvodů kladou vajíčka na kůži (nebo do hnízd), nikoliv do peří.
Bakterie na peří nežijí, nemají se tam čím živit. Dokonce ani na kůži ne, protože ptačí kůže na rozdíl od savčí neobsahuje ani vlhkost (pot), ani živiny (maz). Ptačí peří je rozhodně sterilnější než například savčí srst nebo lidské vlasy.
Bakterie Escherichia coli se vyskytuje výhradně v tlustém střevě ptáků a savců, mimo tělo krátkodobě přežívá výhradně ve vlhku. Netvoří spory, proto při vysušení spolehlivě hyne. Na ptačí pero by se mohla dostat jedině, kdyby ho nějaký takový tvor čerstvě pokálel, čehož si lze zpravidla všimnout. Podobně se ovšem tyto bakterie mohou objevit na trávě, květinách, kamíncích, kaštanech, větvičkách, prostě všude.
Největší nebezpečí z ptačího pera hrozí, když si ho brkem vší silou vrazíte do oka.
Děti měly dříve lepší imunitu hlavně protože ji vydatně trénovaly. Kdybyste tak tušili, co všechno jsme takhle natahali domů - a co všechno jsme raději ani domů nedotáhli ... to pak nějaké ptačí pírko imunita sfoukla levou zadní ![]()
@boban:
Považujete-li jakýkoliv text napsaný srozumitelně a bez gramatických či stylistických chyb za dílo umělé inteligence, docela vás lituji, v jakém prostředí se pohybujete a s jakými lidmi komunikujete.
Kupříkladu mě se vaše podezření, že jsem ke své reakci nějak využil AI, poněkud dotklo, protože si myslím, že moje odpověď byla určitě méně umělá a doufám, že i více intelignetní.
@mm
Probůh
![]()
Takhle by přesně odpověděla umělá inteligence, kdyby se snažila přesvědčit, že je člověk. Přesvědčit tak důkladně, že aspoň ve slově inteligentní udělala chybu.
Opravdu musím říct, že ta IA umí udělat dojem ![]()
K tomu strašnému incidentu a neštěstí zřejmě došlo pře týdnem. Co vaše dcera, byla jste s ní na pohotovosti a na veterině? Nedělám srandu - víte od kud ten pták přiletěl? Co jestli má na peří prach z Černobylu? A nechala jste to nebezpečné pírko vyšetřit v laboratoři?
A co tatínek, nemůže se dceruška nakazit od něj? Jak má doma čisto a jak udržuje osobní hygienu?
Já na vašem místě bych si s tak závažnou a nebezpečnou situací nezahrával. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.