Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovní holub

Od: sansnomf®

Dobrý den, jednoho dne se mi objevil na zahradě vysílený holub, evidentně ušlechtilá rasa, s kroužkem na noze. Nakrmil jsem ho a čekal, že odletí. Volal jsem na chovatelský spolek (Brno), kde mi řekli, že když ho chytím, že si pro něj přijedou. V mém věku už ale nehodlám dělat robinzonády, Od té doby uplynuly tři týdny a mám ho tady pořád. Obávám se, že by mohl s příchodem zimy zmrznout. Může někdo poradit? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

4x

Doporučil bych přestat holuba záměrně krmit. U vás má jistotu potravy, tak se vrací. Až tu jistou mít nebude, tak odletí se o sebe postarat.

hodnocení

2x
Pokud neodletěl, tak je nejspíš zraněný. Oni to nebudou chtít řešit, mám s tím osobní zkušenost. Zkusil jste záchrannou stanici?
doplněno 04.10.25 13:22: Tak pokud lítá a vrací se k vám, tak se mu u vás líbí. Potom: maxi-truhlarstvi.cz/...
. :)
hodnocení

Nezdá se mi, že je zraněný. Žere s chutí a každý večer někam odlétá na noc. Ráno se zase vrací. Ničeho anomálního na jeho letu jsem si nevšiml. Díky za tip se stanicí.

mm*

Pokud odlétá na noc, je pravděpodobné, že se vrací do svého holubníku. K vám potom na den zalétá jako do nově objeveného bohatého denního bufetu.

hodnocení

2x

Můžete to nahlásit sem (ale když nevíte číslo,tak asi zbytečně), postovniholub.cz/...

A že by v zimě holubi zmrzli?,to by byly ochranáři rádi...

Můj strýc byl chovatel i poštovních holubů a jako děcko si pamatuji že když se poštovní vrátil pozdě nebo někomu jinému tam se mu prostě ...(viděl jste Otíka ve vesničce).Tak možná mu i zachránite život

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]