Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlutý obojek

Od: arwi® odpovědí: 6 změna:
Slyšeli jste o tom , že když má pes žlutý obojek,tak je to upozornění ,že se k němu nemáte přibližovat ani vy,ani váš pes?Zdá se mi to dobrý nápad, akorát si myslím, že to moc lidí neví.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

O symbolice žluté stužky by měl vědět každý pejskař i nepejskař, protože tohle jednoduché znamení značně ulehčuje život nám i psům, kteří z nějakého důvodu potřebují prostor.
Co znamená žluté označení psa?

bojácného psa

psa se zdravotními problémy / v léčení

agresivního psa

psa, který nereaguje adekvátně

hárající fenu

nesocializovaného psa / psa z útulku

staršího psa, který potřebuje opatrný přístup

slepého / hluchého psa

hodnocení

1x
Vím že se dává žlutá stužka nebo šátek.
Obojek bych neřekl, ten koupíte na každém rohu.
funkydog.cz/...

hodnocení

1x
Na to snad nemusí pes mít žlutý obojek, abych se k němu bez svolení majitele nepřibližoval já, ani můj pes.
Ale docela mě štve, že "pitomej čokl" :) může mít s pomocí žlutého obojku, nebo stužky právo na větší osobní zónu, a co lidi? Jasně, máme pusu, ale přece nemůžu každýmu na potkání vysvětlovat, že moje osobní zóna je cca 2 m, tak ať mi do ní neleze. ;)
bear

Mě štve daleko horší věc a to, že si každej může koupit označení "psa ve výcviku nebo asistenční pes" a i když nemá žádný doklad o probíhajícím výcviku třeba jako slepecký, pomáhací, záchranářský, terapeutický na canis terapie, atd..., tak díky nákupu tohoto postroje s označením na hrudi chodí se psy majitelé i tam, kde je to zakázáno.

I když u některých plemen je to pasé, protože XL Bully asi nebude mít postroj asistent nebo pes na canis terapie :)

hodnocení

0x

A vy jste to slyšel kde? Nabídek žlutých obojků jsou na Internetu stovky a tahle informace tam nikde není.

Takže agentura "JPP"? ;)

"Zdá se mi to dobrý nápad"

A to jako proč? K neznámým psům se zbatečně nepřibližuji, ani když mají obojek jakýkoliv jiný, případně žádný.

hodnocení

0x

Ano, kdysi jsem zaregistrovala, i když jsem ještě takto označeného psa nepotkala.

Za mě to je dobrý nápad.

-------------------------

Ale děkuji za připomenutí, mnohdy se člověku neopakované věci vykouří z hlavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]