Nejste přihlášen/a.
Co je to za brouka? Prosím o radu - co to je a jak se dá toho zbavit. Najednou se objevili u nás v bytě. Předem moc děkuji za všechny rady. Jiří
Nechci strašit,ale snad to nejsou štěnice. Odkud lezou? Prohledejte všechny škvíry, pod kobercem u zdi v posteli atd.
Moc děkuji za Vaše odpovědi. Štěnice snad ne, doufám v to. zkusím po ulovení nějaký kus vyfotit zeshora. Začali se objevovat v jednom rohu, koutě a lezou po TV stolku a na televizi, když ji zapnu - jakoby za světlem, za teplem.
Nemusí to být štěnice. Ten poslední pár nohou vyrůstá dost blízko u zadečku. Štěnice má končetniny blíže ke hrudi.
Podívejte se na internetu na zobrazení tohoto hmyzu.
A těch štěnic může být více druhů.
Vkládám nějaké náhodné fotky.
Děkuji za zaslané fotografie. Zkusím toho brouka, až nějaký kus ulovím, vyfotit zepředu,zeshora. Jinak, dle Vámi zaslaných fotek, to nevypadá, jako ten v mém případě. Aspoň doufám. Má i jiné tykadla/přední dva fousy, vypadají jinak.
To bude nějaký podzimní brouk stahující se za teplem. Cítí přicházející zimu.![]()
Štěnice se schovávají, ty běžně nenarazíte.
Smeťte na lopatku a do sklenice (nevím jak jsou rychlí) a vyhoďte ven dále od domu, někam do keře, vyšších kytek.
Podle velikosti a tykadel bych řekla, že se jedná o červotoče spižního.Rádi létají za světlem. prohlédněte potraviny.Taky si rádi smlsnou na granulích pro zvířata.
Dobrý den,
moc děkuji za Vaši odpověď a snahu pomoct.
Přiládám ještě další fotografie, tentokrát zeshora.
Ano, včera jsem zjistil, že létají.
Výskyt je v obytné místnosti - bez jídla, zásob, bez spíže - nejedná se o kychyn, žádné granule v tomro prostoru nejsou. Granule pro psa máme uskaldněny mimo byt.
Je to těžké určit z foto, ale nejvíce mi připomíná vrtavce průsvitného. Ovšem ten nelétá. Možná jiný brouček. Až budu mít více času, ještě se podívám vice.
Dobrý den,
děkuji za Vaši odpověď a snahu pomoci.
Tak ten náš doma - létá, navíc ho přitahuje světlo - když se zapne TV tak na obrazovku, nebo luxfer na dveřích kdžy prosvítá světlo z druhé místnosti tak ho láká osvětlená prosklená část.
Výskyt v bytě - lokace obývací pokoje, ždáný sklad, sklep, spíž, jídlo, vlhlkost, sifony, odpady, plísně nejsou...
Objevil se jen tak, najednou, žádné změny v bytě, v místnosti novinky neproběhly.
Budu moc rád, za pomoc!
Zdraví,
jiří
U mě pomáhají sítě proti hmyzu. Bezpečně zadrží každý hmyz.
Do bytu se mi dostane nějaký nechtěný brouček pouze, když nechám otevřené okno bez sítě pro kočku, anebo venkovní dveře.
Pokud nemáte kočku, tak ty sítě to opravdu jistí.
A jak jsem psala, nějak je z bytu vymeťte a vysypte do lesa, parku. Nech brouka žíííííííít (1980)!
Dobrý den, je pro Vás důležitější znát přesné pojmenování v bytě nechtěného broučka nebo se ho rychle zbavit? Pokud ho tam k bydlení nechcete, tak zkuste, jak bude reagovat na postřik Biolitem (na létající a lezoucí hmyz) a dejte potom vědět. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.