Nejste přihlášen/a.
@km ano, ale když je nedráždíte, nevšímají si Vás. Ovádovi stačí, když se trochu zpotíte. Zažila jsem obojí, za mě - zlaté vosy.
S ovádem mám příhodu, kdy jsem seděla u vody, obletoval mne tlustý velký ovád. Já jen čekala, kdy sedne, že ho praším. Vtom zboku přilétla vosa jako střela a srazila ováda na list pampelišky. Před očima se mi odehrálo porcování ováda. Vosa nejdřív ucvakla "hovadu" hlavu, ta se skutálela po listu dolů, hned na to jedno a druhé křídlo. Žádný souboj, ale rychlá systematická likvidace. Osekané tlusté tělo nasoukala pod sebe a s tím objemným nákladem odletěla jako bombardér na starý strom vedle, kde měla nejspíš hnízdo. Zůstala jsem v úžasu nad tou bleskovou akcí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.