Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně nechce vykonávat potřebu venku

Od: benda® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

máme doma téměř 3 měsíční štěně border kolie. Jsem student a proto jsem tu s ním teď celé prázdniny dopoledne sám a trávím s ním tak hodně času. Máme ho tu (zítra to bude) 2 týdny a pejsek furt nechce čůrat ani kakat venku. Táta s přítelkyní tady mají takové ty podložky na čůrání, což mi většina lidí, se kterými jsem se bavil a vyznají se ve psech nedoporučila a mně osobně se to též zdá jako nesmysl. Táta s přítelkyní ale odmítají dát podložky pryč. Kdyby pes čůral/kakal doma i venku, bylo by to v pořádku, nicméně hafík nechce venku vůbec vykonávat potřebu. Už jsem za ty 2 týdny tak nějak vypozoroval, kdy bude čůrat/kakat (obvykle se zároveň vykaká i vyčůra), proto ho vždy popadnu a běžíme ven. Jenže venku nic, pak přijdeme domů a on se vyčůrá/vykaká na podložku nebo těsně vedle ní. Venku nám čůral asi 5x a to pouze v případě, že jsme třeba 2 hodiny seděli na lavičce před bytovkou a vykakal se asi 1x u známých na zahradě. Za každé vyčůrání/vykakání venku byl náležitě odměněn. Pes je kromě tohohle velmi učenlivý, na jméno slyšel hned 3. den. Prosím o radu, už jsem opravdu bezradný, třeba když táta uvidí, že tu podložku nedoporučuje víc lidí a bude mít tady na internetu důkaz, tak jí dá pryč. Už jsme opravdu bezradní. Moc děkuji.

S pozdravem,

benda

Štěně nechce vykonávat potřebu venku

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, hezký pejsek, resp. psí mimino. A už viděl venku nějakého staršího psa kadit a čůrat? Měl by to na procházce vidět, že je to tak normální a okoukat to. Zdravím!

P.S. Náš první pejsek/štěně nejdříve čůral přičapnutý jak fenka a až když viděl starší psy zvedat nožku, tak to po nich opakoval. A ty čůrací podložky v bytě zrušte - je to určitě cítit a psa to nemotivuje chodit s potřebou ven.

doplněno 31.07.25 14:26:

Nemáte zač. A to je super, že se pejsek bude socializovat a okouká tam to, co mu zatím nikdo (jiný pes) asi neukázal. Jestli budete mít potom čas, tak sem napište, jak to dopadlo.

hodnocení

Dobrý den, moc děkuju. Nožku taky zatim nezvedá. Teď jede s ním táta jede na víkend na ryby a bude tam i jiný pes, tak by to od něj snad mohl okoukat.

S pozdravem,

Benda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]