Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma téměř roční kočku a malého 3 měsíčního kocourka.
Když jsem zkoušel dávaqt kočce různá dražší a lepší krmiva kde je opravdu více masa tak to mi dneska prakticky nesní a ani si nelízne, jako kotě to žrala. Kocour sežere cokoliv, je zvyklej z vesnice.
Teď jsem zkoušel Felixe a to je snad v tuhle chvilku jediné co mi opravdu kočička s chutí jí když pominu uplně ty nejlevnější paštiky za 8 Kč které teda nekupuju.
Žrala ještě i kuřecí maso ale to už odmítá taky jelikož to neni navoněné jako kapsička a co se granulí týče to sežere za den tak 5 granulí a konečná.
" čím krmíte kočku?" **** I malé díte ví, že kočky žerou myši. Myší holátka můžete koupit např. zde acheta.cz/...
Já mám to samé, starší kastrovaný kocour je mlsný až hrůza. Krmím vším možným, syrové maso na kostičky, k tomu čichne, jen uzobne a jde pryč. Kapsičky dávám Scheba, Felix, Whiskas, zase ochutná a jde dál, granule i vařené maso to samé. Moc toho v poslední době nesní, jen chodí koukat pořád do misky.
Nechej pořádně vyhladovět a pak sežere cokoliv To je přece normální že když si může vybírat tak si vybírá, proč? No protože může, rozmazlili jste to až Hamba
Lidi proč dnešní vločky místo děti si pořizují domácí zvířátka? Bojí se zodpovědnosti! ) Kam jsme to klesli? Řešit jestli kočička nemá prdíky! Kočka do baráku vůbec nepatří, třetina lidí na Zemi má prej parazita na mozku z koček, které jsou přenašeči
Také se s tím peru.
Občas něco sežere, a občas oblíbené zase odmítá.
Nedávno jí chutnaly konzervičky Gourmet a po měsíci opět nic, čichne, odfrkne nebo trhne packou a nežere.
Tak jsem nabídla kapsičky Gourmet. Někde v balíku jsou jen 4 kapsy, tak třeba 3 sežere a 4. příchuť nechce.
Před měsícem jsem objevila dražší G. ala carte. Ty trochu přijímá.
Jinak to i u nás také jistí Felix.
Granule - zkuste Royal canin sensible, ale menší balení. Zkusila jsem i velké, a to byť je jedna značka, tak receptura jiná, nechutnaly jí tak.
Syrové kuře z Globusu 58 dní na drobno a když nechce, tak je uvařím se lžičkou ovesných vloček.
Jiné nekupuji, protože to jím i já. Kočky mají velice dobrý čich, tak cítí z kapsiček, nebo potravin něco nedobrého.
Tuhle jsem dostala balíček od Le-Co drůbeží šunka na kolečka a kupodivu to jí chutnalo. Takže musím opět někde sehnat.
Na svačinu krmím větší lžičkou zakysané smetany, anebo kočičí puding od Gim Catu, nebo žluté Dreamsy 10 kousků.
V sobotu dostává půl plechovky malého tuňáka ve slunečnicovém oleji od Franz Josefa. Z druhé půlky si udělám pomazánku.
Fitmin, Brit, Ontária, Zooroyaly, Bozitu už nechce a ani jiné. V nabídkách toho je, zkoušela jsem i něco z Canady.
Tu Shebu jsem nyní vyhodila pro slepice, co nesežere kočka, dostanou slípky.
--------------
Také si ráda přečtu jiné zkušenosti a případně zkusím.
To je tak, když ze zvířete vychováte gurmána a pak je z vás jeho poskok.
Sousedi v paneláku kočku pouštějí ven. Nedávno jsem ji viděl nést myš a pak neúspěšně lovila žlunu.
Nojo, kočky jsou predátoři.
Moje kočka chodí ven okolo večerní 20.00 hodiny a domů ráno, okolo 7.00.
Také nosí dárečky v podobě myšek. A potom skoro celý den spí, ale občas se příjde podívat a něco slupnout.
Doby se změnily. Dříve pes uvázaný za krk u boudy, kočky ve stodole, žádný veterinář. Dnes společníci v jednočlenných domácnostech, mnohdy starších, nemocných, invalidních lidí.
Ta péče a povinnost k živému tvorečkovi dává takovým lidem smysl života a určitý řád. A psaní, třeba co dobrého do misky i trošku zabaví a poučí.
Naše generace pracovala mnohdy od 15 let (já i dříve) do důchodového věku, nebyly automatické pračky, plně zásobené obchody, auta byla postupně, hodně věcí jsme tahali v ruce, vychovali jsme děti. Na stará kolena, kdy naši rodiče, nebo partneři již nejsou, děti se odstěhovaly, tak nějaké zvířátko zahání samotu. Ne každý může v 70 lámat skály a šlapat do pedálů. A pes Vás vytáhne v každém počasí ven na procházku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.