Nejste přihlášen/a.
Chovatelka prodává štěňátka LR ,pod podmínkou , že nepůjdou do chovu.,může to mít i ve smlouvě? A má na to právo.?,pokud jde štěňátko do zahraničí,tak tam to nevadí., zřejmě v ČR nechce konkurenci.!...
0x
Mají pštěňata Průkaz původu? Prodává je jako čistokrevné? Je možné, že nemá své psy uchovněné. Neabsolvovali nic z toho, proč by měli mít zápis v Plemenné knize a tedy PP. Ale i tak, když kupující nepožaduje Průkaz původu a tedy i výpis z Plemenné knihy, je úplně lhostejné jak a komu je prodá. Pak je nejdůležitější smlouva. Tam si může napsat cokoliv, když kupující svůj souhlas potvrdí svým podpisem.
doplněno 29.06.25 08:10:
Jen tak, pro zajímavost, moje mladá kupovala kocoura se smlouvou, kde je jasně uvedeno, že na mazlíka a nechá ho vykastrovat, nikdy ho nebude vystavovat. Smlouva je smlouva. Co je psáno, to je dáno.

0x
Když chcete psa na chov, proč raději nehledáte v zahraničí?
0x
0x
A vy ho chcete na chov? Pokud bych chtěl nějaké zvířátko koupit (jakože nechci) a majitel by chtěl po mně uzavřít podobnou smlouvu, podepsal (nebo nepodepsal) bych ji až kdyby mi vysvětlil a do smlouvy uvedl, proč si to vymiňuje. Možná by bylo zajímavé to probrat s nějakým právníkem co se na tuhle oblast specializuje.
Co je to, když se řekne "chov"? Že ti majitel předá PP a ty budeš mít chovnou stanici a štěňata dál prodávat s PP nebo že fenu občas necháš připustit a štěňata budeš prodávat bez PP?
,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.