Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka: klíště na tlamě

Od: rehorsamsa odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, kočka má klíště přímo na tlamě / rtů. Nedaří se je vyndat ani pinzetou ani háčkem. Pokoušíme se ve dvou lidech už druhý den. Když už klíště chytneme do háčku nebo pinzety, při pokusu o vykroucení se natáhne ret a kočka se nám vyvlékne. Jaké jsou rady? Klíště chceme co nejdříve vyndat, ale zdá se to opravdu nemožné. Jet k veterináři? počkat, až klíště více nabyde na objemu a jeho uchopení pak snad bude snazší?
Děkuji mockrát

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mně vyhovují tzv elektrikářské krokodýlky, mají zakulacené čelisti, takže když klíště obejmou, ono už nevypadne. Taky se držím rady biologů, kteří tvrdí, že klíště žádný závit nemá. Je zbytečné ho vytáčet, stačí ho vytáhnout, třeba i kývavým pohybem.

hodnocení

0x
Kočku zabalit do deky a znehybnit.
Nejlépe ve dvou, půjde to líp.
A nebojte zakroutit.
trtr
Jj, jsou na to zvířecí chvaty, viz YT videa jak dát prášek, nebo ostříhat drápky,...
Někdy stačí sponka za krk, kočka si vzpomene na koťeci léta a okamžitě znehybní.:-D
Kočka: klíště na tlamě
trtr
Toto funguje a šibalsky vyřešeno, bomba.

Když jsem s velkou chutí čítavala knihy Jamese Heriota o příhodách zvěrolékařů, říkal tam jeden starý moudrý doktor, že správný zvěrolékař se pozná podle toho, jak umí "zabalit kočku." Než se zvíře vzpamatuje a začne se bránit, omotat ji dekou, packy u těla, venku zůstane jen hlava. Očima sice bude koulet, možná syčet, ale na nic víc se nezmůže. A potom už jí můžete pomoci bez problémů s poškrábáním. Jaga.

0rion
hodnocení

0x

Jak píšete, zajeďte k veterináři, on si s tím určitě poradí.

hujer

nebo někdo šikovnější než vy!-nemusí to být VET.

rehorsamsa
hodnocení

Děkuji, ten chvat z videa na YouTube vyšel: chytit kočku za srst za krkem. Klíště je venku

hodnocení

0x
Já bych tedy na nečekala až bude, proč to gackem nejde, to se mi podařilo vzdy, ale má dvě velikosti

hodnocení

0x
Já bych tedy na nečekala až bude větší, proč to háčkem nejde, to se mi podařilo vzdy, ale mám dvě velikosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]